A kormány kiemelt célja az Országos Kékkör útvonala mentén található turisztikai létesítmények felújítása és újak létesítése, ezáltal a hazai bakancsos turizmus felélénkítése. Áprilisban több, a túraútvonal mentén megvalósult fejlesztést is átadtak a kirándulóknak.

A kormány szándékának sikeres megvalósításához nagyban hozzájárul a Földművelésügyi Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami erdészeti társaságok közjóléti tevékenysége. A társaságok egyik legfőbb feladata a rájuk bízott erdővagyonnal kapcsolatos társadalmi elvárásokból eredő szerepvállalás, amibe többek között a turistautak karbantartása és a kiemelt turistautak mentén fellelhető szálláshelyek felújítása is beletartozik.

Az Egererdő Zrt. kezelésében lévő Fenyvespusztai Erdei Iskolában mostantól új, minden igényt kielégítő, akadálymentesített szálláshely várja egész évben a gyerekeket, az idelátogató turistákat és baráti társaságokat. Birtokba vették a látogatók a Szombathelyi Erdészeti Zrt. által felépített, közel 20 m magas Scherg Lőrinc kilátót is, ahonnan varázslatos panoráma nyílik a Farkaserdő keleti részeire, a Kemeneshátra, a Kemenesaljára és a környékbeli vulkáni eredetű tanúhegyekre. A Gemenc Zrt. legújabb turisztikai fejlesztése a Szekszárdi-dombság egyik legmagasabb pontján emelt Bati-kereszt kilátó, ahonnan eddig nem ismert nézőpontból csodálhatják meg a kirándulók a szekszárdi borvidéket.

(FM Sajtóiroda)