Európa egyik legszebb természetes kertjével büszkélkedhet a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A Vas megyei Kám határában található Jeli Arborétum rengeteg kíváncsi látogatót vonz, különösen a havasszépe (rododendron) virágzása idején, amikor szinte az egész kert virágba borul.

Az arborétumban a Jeli Varázskert tanösvény várja a látogatókat, és egy 20 méter magas kilátóról szemlélhetjük meg a 118 hektáron elterülő növénygyűjteményt.

Kép letöltéseFotó: Pelsőczy Csaba

Több olyan fával is találkozhatunk az arborétumban, amelyekre hazánkban a szabad természetben nem akad példa, például a világ számos országából származó egyedülálló, örökké zöldellő fenyőfélét csodálhatunk meg. Emellett az aljnövényzettől kezdve a fák kérgein keresztül egészen a lombkoronáig különleges állatokra bukkanhatunk, mint például a karvaly, a búbos cinege, a fekete harkály vagy a sárgafejű királyka.

Bár a kert életében a leghíresebb és legszebb esemény a havasszépe (rododendron) késő tavaszi, kora nyári virágzása, a varázskerti barangolás az áprilistól októberig tartó időszakban mindenkor feledhetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

További információk a www.jelivarazskert.hu honlapon találhatók.

(FM Sajtóiroda)