Sopron városa ad otthon szeptember 8 és 10. között az Erdészeti és Faipari Szakvásárnak. Az esemény kiváló alkalmat ad a résztvevőknek a szakmai tudás és tapasztalat cseréjéhez – mondta Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár a rendezvény megnyitóján.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a 22 állami erdőgazdaság hosszú idő után ismét kiállítóként van jelen ezen a Vásáron. Az erdészeti társaságok egységes arculattal mutatják be sokrétű tevékenységüket: az erdőgazdálkodást, a fafeldolgozást, a vadgazdálkodást és végül – de nem utolsó sorban – közjóléti tevékenységüket. Ez a változatos tevékenység is azt mutatja meg, hogy az erdész szakma nemzetgazdasági jelentősége, társadalmi szerepvállalása milyen fontos Magyarország jövője szempontjából.

A szakmák piacképessége azon is múlik, hogy a benne dolgozó szakemberek mennyire nyitottak a nóvumokra, naprakész megoldásokra, mennyire képesek időszerű fortélyok alkalmazására. Nagy öröm, hogy az erdészeti- és faipari szakmák innovatívak, a benne dolgozó szakemberek a legmagasabb színvonalon, komoly felelősségtudattal látják el feladataikat. Tekintélyt parancsoló hivatás mindegyik, hiszen az erdővel, a fával, mint megújuló energiaforrással a fenntarthatóság eszméjét szem előtt tartó munka nemzeti jövőnk egyik záloga – mondta Ugron Ákos Gábor.

A rendezvénysorozat célja, az erdészeti és faipari vállalkozások, illetve szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatása, a selmeci hagyományok és baráti kapcsolatok ápolása, összekapcsolva azt a város kulturális és idegenforgalmi programjának fejlesztésével.

(FM Sajtóiroda)