E hét szombatján ismét megnyílik az Erdő Szentélye a Vajdahunyadvárban. A Földművelésügyi Minisztérium által szervezett program kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas kalandokat, új élményeket, ízeket, illatokat tartogat. A Vajdahunyadvár udvara és különböző termei szombat délután négy órától vasárnap hajnali két óráig várják az érdeklődő közönséget.

A látogatók kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, az erdei élménypályán pedig minden érzékszervükkel az erdő lakóit fürkészhetik, részt vehetnek az erdő életében. Lesz ismét erdei ételek és italok kóstolója, valamint népi mesterségek bemutatója, amihez az alapanyagot szintén az erdő adja. Az udvaron a koncertek és a Tanyaolimpia mellett az „erdei vadállatok” bemutatkozására is sor kerül. A vadállatok között a városokba egyre gyakrabban beköltöző róka, borz, nyest, görény is látható lesz, és a bátrabbak számára simogatót is kialakítanak. Az állami erdőgazdálkodók az erdei szálláshelyek és erdei iskolák széles programkínálatával csábítják a látogatót az erdők megismerésére, a magán erdőgazdálkodók pedig az erdő és az ember szoros együttélését mutatják be.

A Múzeumok Éjszakáján a magyar erdőket és az erdészeti ágazatot népszerűsítő programok célja, hogy az erdők kincsesházát, az ott fellelhető életközösségek sokszínűségét bemutassák, és ez az este is kiváló lehetőséget teremt arra, hogy közelebb hozza az embereket erdeinkhez.

(Földművelésügyi Minisztérium)