Az indonéz Földügyi és Területrendezési Minisztérium szakértő csoportja tett látogatást a Földművelésügyi Minisztériumban szerdán. Az indonéz delegációt Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár fogadta.

Bitay Márton a Földművelésügyi Minisztériumban fogadta a Dr. Yuswanda A. Temenggung által vezetett indonéz földügyi delegációt, amely a magyar földnyilvántartás technikai hátterének megismerésére érkezett Budapestre. Megbeszélésükön a tárgyaló felek kifejezték elkötelezettségüket a további közös munka iránt, valamint kölcsönösen biztosították egymást a jövőben történő zavartalan együttműködésről, különös tekintettel az idei miniszterelnöki látogatás és a Magyar-Indonéz Gazdasági Vegyes Bizottság eredményeire.

Fotó: Francz Ilona

Bitay Márton elmondta, a magyar földmérés, földnyilvántartás hosszú történeti tapasztalatokkal bír, és nemzetközileg is elismert technikai háttér és tudásbázis áll mögötte, amely készen áll az együttműködésre az indonéz partnerekkel.

Fotó: FM

Az indonéz szakértők magyarországi látogatásuk során felkeresték a Földmérési és Távérzékelési Intézetet, valamint tanulmányozták a magyar ingatlan- és földhasználati nyilvántartási rendszert, és egyeztettek a területen működő magyar állami és céges szereplőkkel. A délkelet-ázsiai ország a következő években tervezi a jelenleg a földterületek csak mintegy felét tartalmazó nyilvántartási rendszerének modernizálását és bővítését, amelybe magyar szereplők is bekapcsolódhatnak.

(FM Sajtóiroda)