Ünnepélyes keretek között vették át az Erdészeti Erdei Iskolák minősítő okleveleiket március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján a Budakeszi Vadasparkban. A rendezvényen Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár mondott köszöntő beszédet és adta át az okleveleket az Erdészeti Erdei Iskolák képviselőinek.

2014-ben az erdészeti erdei iskolák minősítési eljárásában 24 intézmény adta be kérelmét az Országos Erdészeti Egyesülethez, amelyeket egy, többek között a Földművelésügyi Minisztérium szakembereinek részvételével megalakult Minősítő Bizottság bírált el.

Kép letöltéseFotó: Nagy László/Erdészeti Lapok

Az ENSZ az erdők jelentőségére és értékeire hívja fel a figyelmet azzal, hogy március 21-ét az Erdők Nemzetközi Napjává nyilvánította. Ez a jeles nap lehetőséget teremt a magyar erdők, mint nemzeti érték széles körű megismertetésére és a klímaváltozással kapcsolatos szerepük bemutatására. Ennek egyik fontos területe a környezeti nevelés, amelyben élenjáró szerepet töltenek be az erdészeti erdei iskolák.

A minősítő oklevelek átadását követően az erdészeti erdei iskolák programkínálatát bemutató nyílt napot rendezett az Országos Erdészeti Egyesület és a Budakeszi Vadaspark, amelyre az ország több régiójából érkeztek pedagógusok és családok.

(Földművelésügyi Minisztérium)