Nemzetközi kitekintéssel rendelkező, a természeti, a gazdasági és a műszaki tudományokat szintetizáló képzésre, valamint kiválóan megfelelt szakemberekre van szükség ahhoz, hogy fenntartható módon tudjuk kezelni a Kárpát-medence természeti erőforrásait – jelentette ki Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának tanévzáró ünnepségén.

Az államtitkár kiemelte a közép- és felsőfokú képzés valamint a gazdasági szereplők közötti együttműködés fontosságát, a nyelvi képzések és a nemzetközi kapcsolatok megerősítésének szükségességét és a környezeti kihívásokat azonosítani képes kutatási tevékenységgel kapcsolatos feladatokat. A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán végző hallgatóknak az erdőkkel kapcsolatos minden szakterület avatott ismerőinek kell lenniük – fogalmazott az államtitkár.

Kép letöltéseFotó: AM

2019-ben 22-en vehettek át erdőmérnöki, hárman környezetmérnöki, hárman természetvédelmi és ketten vadgazda mérnöki oklevelet, míg négyen végeztek a környezetmérnöki, egy-egy fő pedig a természetvédelmi és vadgazda mérnöki alapszakon, négy szakembert sikeres védésük után ünnepélyesen doktorrá avattak.

((AM Sajtóiroda))