Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság

Zambó Péter

erdőkért és földügyekért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Eresztvényben zárult a Muzsikál az erdő programsorozata

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 12. 17:46

Salgótarján eresztvényi városrészében zárult a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok idei programsorozata; a rendezvényen Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kijelentette: a programsorozatnak küldetése van a fenntarthatóságra nevelésben, abban, hogy az erdei helyszíneken megjelenő kulturális események segítségével felhívja a figyelmet a természet és az emberek világának egymásra utaltságára.

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak ökoturisztikai fejlesztések

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 8. 13:59

Több mint 22 milliárd forintért zajlanak állami, ökoturisztikai fejlesztések az erdőgazdaságoknál - mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára szerdán a Baranya megyei Orfűn.

Emlékerdővel gyarapítják Felsőtárkány közelében a fásított területeket

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 30. 14:05

Egyhektáros emlékerdővel gyarapítják Felsőtárkány közelében a fásított területeket; az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából az Egererdő Zrt.-nél ültetett emlékerdő újabb állomása lehet a környékbeli kirándulásoknak - mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára Felsőtárkányban kedden.

Kápolnát avattak a Pálos kolostorrom emlékére

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 26. 10:54

A magyar erdőknek nem csak klímavédelmi, gazdasági, természetvédelmi, hanem kulturális, és ezzel együtt rekreációs szerepe is van - hangsúlyozta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár Márianosztrán, a Szent Mihály pálos kolostorrom helyén emelt emlékhely átadóünnepségén.

Megnyílnak a magyar szőlőtermesztők és borászatok számára a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítésére szolgáló pályázatok

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 20. 6:13

A következő hónapokban összesen több mint 9 milliárd forint értékben biztosít támogatást az agrártárca uniós és nemzeti források felhasználásával magyar szőlőtermesztők és borászatok számára a koronavírus okozta károk enyhítésére. A zöldszürettel kapcsolatos intézkedésekre 2020. június 22-től június 30-ig, míg a krízislepárlással kapcsolatos intézkedéssel kapcsolatban 2020 júliusától lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

Lezárult a 3 hektár alatti földek értékesítése

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 19. 14:01

A vártnál jóval több érdeklődő, és magasabb hektáronkénti ár jellemezte a lezárult földértékesítési programot, melyet az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) hirdetett meg május elején. A 3 hektár alatti földek értékesítésének célja az osztatlan közös földtulajdonok felszámolása volt.

Az erdő rejtett kincseit bemutató tanösvény nyílt a Nyugat-Mecsekben

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 13. 14:54

Az erdei élővilágot és az erdő rejtett kincseit bemutató új tanösvényt adott át a Mecsekerdő Zrt. szombaton a baranyai Hetvehelyen. Az eseményen az erdőkért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a környezeti nevelés egyre nagyobb hangsúlyt kap az erdőgazdaságok tevékenységében.

Új keresztet emeltek a nemzeti összetartozás napjának jubileumára

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 11. 14:21

Az elmúlt években átértékelődött az erdők szerepe: kiemelten fontos szemponttá vált, hogy erdeink a köz javát szolgálják, enyhítsék a klímaváltozás hatásait, rekreációs lehetőségeket nyújtsanak, és tanítsák gyermekeinket, unokáinkat a környezettudatos gondolkodásra – hangsúlyozta Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár az alsóperei Nádasdy Arborétumban, az új kereszt avatásán.

Magyarország ezeréves fáját még a trianoni békeszerződés sem tudta elpusztítani

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 4. 16:13

Magyarország ezeréves fáját még a trianoni békeszerződés sem tudta elpusztítani - mondta az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár csütörtökön Sopronban, a Károly-kilátó közelében, ahol átadták a Trianoni Emlékparkot a trianoni békeszerződés centenáriumán, a nemzeti összetartozás napja tizedik évfordulóján.

Tízezer adag vadételhez elegendő vadhúst kaptak egészségügyi dolgozók

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 3. 16:24

Tízezer adag vadétel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlottak fel és juttattak el országszerte egészségügyi dolgozóknak a vadászatra jogosultak a koronavírus-járvány idején - mondta az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályvezetője szerdán Kaposváron, az akció utolsó állomásán.