Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság

Zambó Péter

erdőkért és földügyekért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Készül az akvakultúrát meghatározó stratégia

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 23. 11:31

Az Európai Unióban és Magyarországon is folyamatban van azoknak a stratégiai dokumentumoknak, jogszabályoknak és programoknak az előkészítése, amelyek a következő tíz évre meg fogják határozni a magyar akvakultúra fejlődését – mondta Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár a 44. Halászati Tudományos Tanácskozáson.

Az agrárium szereplőire mindig lehet számítani

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 19. 14:17

Sok minden leállt az országban a járványhelyzet miatt, de azok, akik az ország mindennapi élelmét állítják elő, nem állhattak le; az agrárium szereplőire mindig lehet számítani - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton a Hortobágyon, a 24. gulyásverseny és pásztortalálkozó ünnepi megnyitóján.

Több mint 17 ezer hektárnyi új erdő telepítésére kértek engedélyt a gazdák

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 11:03

A tavaly ősszel meghirdetett országfásítási programban több mint 17 ezer hektárnyi új erdő telepítésére adtak be kérelmet a gazdák - mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az osztatlan közös tulajdon felszámolásáért folytatódik a földértékesítési program

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 10:31

2020. szeptember 21-én indul a földértékesítési program harmadik üteme. Az Agrárminisztérium célja továbbra is az osztatlan közös földtulajdon felszámolása. A több mint 6300 db ingatlanra bárki tehet vételi ajánlatot elektronikus úton, egészen október 21-ig.

Elültették a Településfásítási program első fáit

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 11. 14:09

Ötszáz településen ültetnek fákat országszerte idén ősszel és jövő tavasszal az Országfásítási program részeként meghirdetett Településfásítási programban. Az első 12 fát Nagy István agrárminiszter jelenlétében pénteken ültették el a Győr-Moson-Sopron megyei Cakóházán.

Együttműködik az Agrárminisztérium és az ITM mintegy 650 hektár új erdő létrehozásában

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 27. 13:40

Több mint 3 millió facsemete elültetésével mintegy 650 hektár új erdőt hoznak létre az Agrárminisztérium (AM), valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) együttműködésével, a program 2020 őszén indul el - jelentette be Zambó Péter, az AM erdőkért és földügyekért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

Új szolgálati autókat adtak át a halőröknek

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 28. 16:42

A kormány számára kiemelten fontos a halállomány védelme, a horgászok érdekeinek képviselete, a horgászturizmus fejlesztése – jelentette ki az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára az új halőri gépkocsik átadásán. Zambó Péter emlékeztetett arra, hogy az agrártárca ezen célok elérése érdekében az elmúlt években támogatási szerződéseket kötött a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (MOHOSZ), melynek keretében 2015 és 2019 között mintegy egymilliárd forint, 2020-ban pedig újabb egymilliárd forint támogatást biztosít a minisztérium a szövetségnek.

Magyarország természeti kincseit mindenki számára elérhetővé kell tenni

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 23. 15:45

Az állami erdészetek, a kormánnyal és a társszervekkel, köztük a nemzeti parkokkal együttműködve az egyik legfontosabb küldetésüknek tekintik, hogy Magyarország természeti kincseit ne csak megőrizzék és gyarapítsák, hanem elérhetővé is tegyék mindenki számára - mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőgazdálkodási főosztályának vezetője csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Érsekhalmán a Gemenc Zrt. megújult hajósszentgyörgyi vendégházának átadásán.

Zöldülő hazai kistelepülések

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 16. 12:16

Idén júniusban indult az Agrárminisztérium Településfásítási Programja, a 10 ezer főnél kisebb települések összesen 12 ezer sorfát igényelhettek ingyenesen. Az érdeklődés hatalmas volt, néhány nap alatt 472 település jutott idén őszi, valamint jövő tavaszi ültetésű fához. A kezdeményezés célja, hogy a fák ültetésével hívja fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásaira, ami a magán gazdálkodók és az önkormányzatok számára egyaránt elérhető.

Eresztvényben zárult a Muzsikál az erdő programsorozata

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 12. 17:46

Salgótarján eresztvényi városrészében zárult a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok idei programsorozata; a rendezvényen Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kijelentette: a programsorozatnak küldetése van a fenntarthatóságra nevelésben, abban, hogy az erdei helyszíneken megjelenő kulturális események segítségével felhívja a figyelmet a természet és az emberek világának egymásra utaltságára.