Földügyekért Felelős Államtitkárság

Zambó Péter

földügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Nyírségi szakember lett az év erdésze

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 22. 10:47

Az agrártárca az agrárium fontos részeként tekint a kétmillió hektár hazai erdőre, fontosnak tartja a meglévő erdők megőrzését, és az ország fával borított területének gyarapítását - jelentette ki Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár az Országos Erdészeti Egyesület 150. Vándorgyűlésén.

Egyre több az örökerdő az országban

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 20. 11:46

Az örökerdő-gazdálkodással kapcsolatos szakmai napot tartottak a Bakonyban a Bakonyerdő Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében. A rendezvényen németországi szakemberek, a Türingiai Állami Erdészet munkatársai mutatták be gazdálkodási gyakorlatukat.

Megnyíltak az erdei, vízi és kerékpáros vándortáborok

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 19. 14:33

Ezen a nyáron 19 különböző erdei, vízi és kerékpáros vándortábort szerveznek, és több mint 11 ezer diák táborozhat egy hétig az országban előre kialakított útvonalak bejárásával - jelentette be szerdán a vándortáborok újraindítását kezdeményező Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A vadászati jog gyakorlásával és a vadászattal kapcsolatos aktuális jogkérdések konferenciája zajlott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 14. 18:40

A konferencia különböző szakterületek képviselőinek összehívásával lehetőséget teremtett a vadászati jogalkotás és jogalkalmazás témakörében az ismeretek átadására és a tapasztalatcserére. Az eseményen az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára tartott előadást.

Az erdőökológiai kutatások jelentik a gazdálkodás alapját

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 6. 12:09

Kilencedik alkalommal rendezett tudományos szemináriumot a NAIK Erdészeti Tudományos Intézete. Az online is követhető június 6-i konferencia témája a növények, a talaj és a vízforgalom kapcsolatainak feltárása volt a klímaváltozás tükrében.

Megkezdődött a 10. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 24. 19:51

A rendezvényen Nagy János, az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára Nemzeti birtokrendezés címmel ismertette a földügy aktuális feladatait.

A természet aktív védelmére buzdítanak az állami erdőgazdaságok

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 24. 11:51

A környezeti nevelés fontosságára hívta fel a figyelmet Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Vadasparkjában, ahol ünnepélyes keretek között adták át az új, a Kárpát-medencében őshonos háziállatok bemutatására alkalmas területet.

Uniós szakemberek ismerkedtek a magyar erdőgazdálkodással

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 20. 15:33

Szombathelyen tartotta a fenntartható erdőgazdálkodással kapcsolatos konferenciáját az Európai Unió régióinak érdekérvényesítő szervezete, a Régiók Európa Bizottsága Természeti Erőforrások Szakbizottsága.

700 madárodút helyeztek ki az állami erdőkben

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 10. 16:13

Az elmúlt évben közel 700 madárodút helyeztek ki vagy újítottak fel a magyar állami erdőkben. A madarak az erdei életközösség kiemelten fontos szereplői, ezért a szakemberek országszerte mesterséges odúk kihelyezésével segítik az életüket.