Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság

Zambó Péter

erdőkért és földügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Január 27-étől lehet jelentkezni a vándortábor programra

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 16. 15:23

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a program csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, az Erdei Vándortáborok kínálata két új helyszínnel bővül, így 2020-ban már kilenc útvonalon járhatják az erdőket a diákok. Idén újdonságként a Vértesben és a Zselicben is lesznek Erdei Vándortáborok a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Vasi-Hegyhát és a Zemplén mellett.

Programozó verseny és robotok segítik a szemléletformálást

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 10:32

Az Erdőjáró és a Kisvasutak applikációk megvalósítása után az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter a Forester programozó verseny megszervezésére kapott lehetőséget. Az Agrárminisztérium az applikációkhoz hasonlóan támogatta a program megvalósítását, melynek kiemelt szakmai partnere ezúttal is az ÉSZAKERDŐ Zrt., és a Miskolci Egyetem. A vetélkedő célja, hogy a digitális technológiák felhasználásával felhívják a diákok figyelmét az erdők megóvásának és gyarapításának fontosságára.

Új vezérigazgatókat neveztek ki négy állami erdőgazdaság élére

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 7. 16:27

2020 év elején négy állami erdőgazdaság vezérigazgatója vonult nyugállományba. Az új vezetők kinevezését január elején Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár adta át, aki egyben méltatta a búcsúzó szakemberek több évtizedes tevékenységét.

A fővárosban ültettek fákat a gyerekek nevében

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 17. 15:51

A hazai erdőket gyarapítja az a több mint 1000 fa, amelynek elültetését kedden kezdte meg az Országos Erdészeti Egyesület. A fákat az idei IV. Erdővarázs Családi Napon meghirdetett, Tenyérvarázs nevű játékban résztvevő gyerekek nevében ültetik el Budapesten.

Az erdészeti szaporítóanyag-termelés ki tudja elégíteni az erdőtelepítési igényeket

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 4. 14:28

A Magyarországon működő 400 csemetekertben idén több mint 152 millió facsemetét termeltek, ami azt jelenti, hogy a magyar erdészeti szaporítóanyag-termelés ki tudja elégíteni a belföldi erdőtelepítési igényeket - mondta az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Több tízezer fával gyarapszik Pápa városa

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 26. 16:40

Utolsó állomásaihoz érkezett az Agrárminisztérium őszi Országfásítási Programja. Zambó Péter földügyekért felelős államtitkára, Áldozó Tamás, polgármester és Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója három kocsányos tölgyet ültetett el a Petőfi Sándor Gimnázium előtti téren, Pápán.

Interneten is elérhetőek az erdészeti szakirodalom legfontosabb emlékei

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 9:30

Mintegy százezer oldalnyi anyag, a magyar erdészeti szakirodalom legértékesebb dokumentumai érhetőek el mostantól szabadon az interneten. A Wagner Károly Alapítvány munkája nyomán létrehozott és szerdán bemutatott digitális szakkönyvtár kialakítását és bővítését az Agrárminisztérium is támogatja.

Egyre zöldebbé válnak Balassagyarmat közterületei

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 14. 18:00

Balassagyarmaton folytatódott az Agrárminisztérium Országfásítási Programja. November 13-án, szerdán Zambó Péter, a tárca földügyekért felelős államtitkára, Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Csach Gábor polgármester és Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója magyar tölgyet és gömbjuharokat ültetett el jelképesen a Palóc Ligetben és a Huszár Háznál.

A mezőgazdasági termeléshez kialakított birtokstruktúra megteremtése a cél

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 17:29

Az Agrárminisztérium és a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság szervezésében 2019. november 12-én rendezték meg immár hetedik alkalommal a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének (OKTM program) végrehajtásához kapcsolódó továbbképzést és fórumot.