Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság

Zambó Péter

erdőkért és földügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 2. 13:19

Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek térítésmentesen - jelentette be Nagy István agrárminiszter Kecskeméten, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Juniperus Parkerdészetében.

Hatszáz kiló vadhúst adományoztak hazai vadászok a Dél-pesti Centrumkórháznak

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. május 14. 13:50

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak szervezésében országszerte vadétellel járulnak hozzá a hazai vadászok az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájához. A kezdeményezéshez az indulás óta is folyamatosan csatlakoznak, ami jól mutatja, hogy egy ilyen nemes célt érdemes szolgálni – hangsúlyozta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a budapesti kórháznál tartott átadáson.

Utolsó állomásához érkezett a haltelepítési akció

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. május 12. 15:46

Magyarország halgazdálkodási vízterületeinek halállománya nemzeti kincs, természeti érték és gazdasági erőforrás, amelyet a társadalomnak védenie és természetes megújulását elősegítenie kell, hasznosítását pedig a fenntarthatóság szempontjai szerint kell tervezni és megvalósítani – idézte a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény kulcsfontosságú mondatát Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár a tiszafüredi haltelepítésen.

Online erdei iskola sorozat indul a Madarak és fák napján

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. május 8. 11:13

Papírfecske hajtogatás, a madár-konyha menüsora, az erdei gyógynövények titkai, erdei kabalák készítése – csak néhány téma az erdészeti erdei iskolák május 10-én, a Madarak és fák napján kezdődő, az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló online programjából. Az állami és magán erdőgazdaságok rendhagyó erdei iskolai foglalkozásainak célja, hogy a gyerekek jelen helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésének élményéből, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, illetve hogy a közösségi médiában megosztott órák segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban.

Vadhússal hálálják meg az egészségügyi dolgozók munkáját

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. május 7. 13:15

Elsők között kapták meg a balassagyarmati kórház dolgozói azt a száz kilogramm feldolgozott, kiváló minőségű hazai vadhúst, amivel a vadgazdálkodók önkéntes akciója keretében segítik az orvosok és ápolók ellátását. Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár személyesen adta át a környékbeli vadászok adományát és köszönte meg az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját.

Közel 100 mázsa hal került a hazai vizekbe

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. május 6. 18:23

Újabb haltelepítés valósulhatott meg az Agrárminisztérium által támogatott nagyszabású haltelepítési akcióban. Ez alkalommal országszerte csaknem 100 mázsa halat, a Pilismaróti-öbölbe pedig 30 mázsa pontyot engedtek útjára.

Törvény szabályozhatja a jövőben az osztatlan közös földtulajdon felszámolását

Agrárminisztérium, 2020. április 29. 12:37

Több évtizedes adósságát törleszti az állam az osztatlan közös földtulajdon felszámolásával. Az erről szóló törvénycsomagot kedden nyújtotta be az Agrárminisztérium az Országgyűlésnek - mondta el Nagy István agrárminiszter az MTI-nek.

A fiatalok nélkül nincsen környezettudatos jövő

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. április 22. 10:05

A Föld Napja alkalmából a szemléletformálás fontosságára és a fiatal korosztálynak szóló ismeretterjesztés szükségességére hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium. Nemzeti parkjaink és az állami erdőgazdaságok munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre, hiszen természeti értékeink megőrzése és fenntartható használata a jövő generációk egészséges életének egyik záloga.

Most érdemes beszerezni a téli tűzifát

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. április 15. 11:39

A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát. Ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni. Az állami és a magán erdészetektől legálisan kitermelt, súly helyett köbméterre számolt fát lehet vásárolni, ráadásul a tűzifa fenntartható gazdálkodásból származik: a kivágott fák helyére csemeték kerülnek. Számos akció is várja az érdeklődőket, akik a járványügyi előírások betartásával vásárolhatnak országszerte az erdészeteknél.