Földügyekért Felelős Államtitkárság

Zambó Péter

földügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Ismeretterjesztő kisfilm segíti a vadászkutyák vizsgáztatását

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 17. 15:30

Az Agrárminisztérium támogatásával ismeretterjesztő kisfilm készült a vadászkutyák számára tartott Vadászati Alkalmassági Vizsga (VAV) bemutatására. A kutyák vadászati alkalmazásának egyik legalapvetőbb feltétele ugyanis az adott munkafeladattal kapcsolatos vizsga teljesítése. Ezt a kötelezettséget, illetve a vizsga teljesítésének körülményeit az FVM Értesítő 2008 évi 1. számában foglaltak írják elő.

Az Agrárminisztérium támogatja az erdészeti facsemeték termelését

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 17. 15:18

Az erdészeti és energetikai szaporítóanyag-termelés fejlesztésnek fontosságára hívta fel a figyelmet Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács küldöttgyűlésén a budapesti Erdészeti Információs Központban.

Székesfehérvár, Orfű és Budapest V. kerülete kapott idén Virágos Magyarország fődíjat

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 5. 11:38

Több mint 330 település közül Székesfehérvár, Orfű és Budapest V. kerülete nyerte el idén a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját. Közülük Székesfehérvár és Orfű képviselik Magyarországot jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen - jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a díjátadón pénteken, Budapesten.

Erdészeti együttműködésről tárgyaltak a szlovén-magyar államtitkári találkozón

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 3. 16:04

A két ország közötti szorosabb erdészeti együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Visegrádon Damjan Stanonik szlovén, és Zambó Péter magyar államtitkár. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy a környezeti változásokra összehangolt válaszokat kell adni, ezért a jövőben erősíteni kell a szakmai szervezetek közötti információáramlást. Ennek hatékonyabbá tétele érdekében megegyezés született egy minisztériumok közötti együttműködési megállapodás előkészítéséről.

Fél évszázados fennállását ünnepli a Pilisi Parkerdő Zrt.

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 2. 15:19

A természetvédelem, az erdőgazdálkodás és a természetjárás összhangjának megteremtését és fejlesztését szolgálta 50 évvel ezelőtt az ország leglátogatottabb erdőgazdaságának, a Pilisi Parkerdőgazdaságnak a megalapítása. Az október 2-án rendezett jubileumi ünnepségen köszöntő beszédet mondott Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára. Az esemény zárásaként a résztvevők közösen emlékfát ültettek.

Átadták a Hajósszentgyörgyi erdészeti erdei iskolát

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 1. 14:10

A Gemenc Zrt. új fejlesztésével erdei iskola és tanösvény is létesült.

Több ezer gyerek ismerkedett az erdőkkel a 8. Mátrai Erdészeti Nyílt Napon

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 30. 11:05

Az Agrárminisztérium kiemelten fontosnak tartja, hogy minél több gyermek megismerkedjen a magyar erdők világával, hogy közvetlen tapasztalatot szerezzenek a fenntartható gazdálkodás megvalósíthatóságáról – mondta Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár Mátrafüreden, a nyolcadik alkalommal megrendezett Mátrai Erdészeti Nyílt Napon.

Nagy István: 106 milliárd forint jut az erdőgazdálkodásra

Agrárminisztérium, 2019. szeptember 28. 14:32

Több mint 106 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre az erdőgazdálkodás fejlesztésére, ebből erdősítésre közel 40 milliárd forint jut a Vidékfejlesztési programban.

Megnyílt a felújított Alirét vadászház és turisztikai központ

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 24. 16:16

Újra várja a vendégeket Somogy megye északi részén található Alirét vadászház. A SEFAG Zrt. tulajdonában lévő létesítmény meghatározó szerepet játszik a környék erdei turizmusában. A vadászház és turisztikai központ átadóján Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vezetője mondott köszöntőbeszédet.