Tovább bővült a hazai EIP-AGRI honlapon elérhető szolgáltatások köre. Az érdeklődő gazdálkodók, kutató intézetek, ipari szereplők és tanácsadó cégek számára lehetőség nyílik a kutatási és innovációs projekt ötletek regisztrálására és projekt-építő támogatás igénybe vételére.

A regisztrált felhasználók elküldhetik kutatási ötleteiket a honlap projektfeltöltő felületére.

Ezt követően az alakuló operatív csoportok, valamint a kutatási ötlet gazdái ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás keretében projekt-építő felkészítő tréningen, illetve a tréninget követően személyre szabott projekt-építési tanácsadásban vehetnek részt, amelyekre a projektfeltöltő felületen belül, jelezhetik részvételi szándékukat.

Fontos hangsúlyozni, hogy a regisztráció, valamint a projektfeltöltés nem előfeltétele a jövőben megnyíló EIP-AGRI pályázatban való részvételnek.

A szolgáltatást a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a Discovery R&D Centerrel közösen biztosítja, amely cég több mint 3 éve úttörőként foglalkozik innováció- és kutatásmenedzsment képzésekkel az agrárium területén. A Discovery R&D Center számos nemzetközi konzorciumot vezetett az innováció menedzsment témakörben.

Az FM célja ezzel a technikai segítségnyújtással, hogy támogassa és segítse az innovatív kutatási ötletek épülését, a sikeres EIP pályázaton való részvételt.

Az EIP-AGRI honlap és a hozzá kapcsolódó  innovációs projektösztönző szolgáltatás reményeink szerint hozzájárul a hazai innovációs források hatékony felhasználásához, és segíteni fogja a megvalósult ötletek minél szélesebb körű elterjesztését.

(FM Sajtóiroda)