A kormány célja, hogy a magyar családok asztalára kiváló minőségű, egészséges és biztonságos magyar élelmiszerek kerüljenek.

Kép letöltéseFotó: FM

A Földművelésügyi Minisztérium ezért is támogatja a Coop Rally-t, amely a minőségi magyar élelmiszerek és gyártóik ismertségét emeli. A verseny Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár közreműködésével rajtolt el.

Kép letöltéseFotó: FMA helyettes államtitkár elmondta: a kiváló minőségű, egészséges magyar élelmiszer - amelynek előállításához, adott a jó minőségű alapanyag és a kellő szaktudás is - csak úgy juthat el a fogyasztóig, ha a termelő, a feldolgozó és a kiskereskedő is együttműködik.

Az elmúlt időben több olyan szervezeti változás is történt, amely erősítette a formális együttműködést. Megalakult például a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, és elkezdtek működni azok a szakmaközi szervezetek, ahol a termelők, a feldolgozók és a kiskereskedők közösen dolgoznak egy-egy termékpálya sikereiért - mondta Feldman Zsolt.

A Földművelésügyi Minisztérium és a Coop között évekre visszatekintő kapcsolatnak immáron hagyománya van. A COOP – a kormány és az agrártárca elveivel összhangban - itthon előállított élelmiszert akar forgalmazni: ehhez megfelelő minőségű, választékú, mennyiségű, versenyképes termékekre van szüksége, ami a mezőgazdaság és a feldolgozóipar felelőssége, feladata és közös érdeke.

Az idei Coop Rally célja az egészséges magyar tej fogyasztásának népszerűsítése. A tejágazat a magyar mezőgazdaság meghatározó ágazata.

(FM Sajtóiroda)