Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Az uniós agrárkifizetések végrehajtási szabályai bonyolultabbá válhatnak

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. október 11. 18:16

Az Európai Unió 2021-2027 közötti Közös Agrárpolitikájában (KAP) az uniós kifizetések szerkezete nem, viszont az igénybevételi, valamint a végrehajtási szabályok várhatóan bonyolultabbá válnak - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Balatonfüreden, a Magyar Lízingszövetség Lízing Szakmai Napok című rendezvényén.

Hatékony érdekérvényesítés és tudásalapú kormányzás a biomassza-alapú gazdaságban

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. április 26. 10:32

A biomassza-alapú gazdaság fenntarthatóvá tétele, az erőforrás-hatékony, hulladékmentes gazdálkodás stratégiai szervezést igényel a kutatás-fejlesztés és innovatív megoldások mentén, ennek sikerességéhez pedig elengedhetetlen a kormányzati szerepvállalás – mondta dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Hatékony érdekérvényesítés és tudásalapú kormányzás a biomassza-alapú gazdaság területén című tárcaközi egyeztetésen, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium és az Európai Unió Agrárkutatási Állandó Bizottsága (SCAR) közös szervezésében tartottak meg a CASA Horizont 2020 projekt támogatásával, április 25-én a Földművelésügyi Minisztériumban.

EU agrárdigitalizációs csúcstalálkozó Szófiában

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. április 20. 11:00

Az Európai Unió Tanácsának bolgár elnöksége 2018. április 18. és 20. között Szófiában rendezte meg azt a konferenciát, amely az agrárdigitalizáció jelenlegi és jövőbeni kérdéseivel, lehetőségeivel foglalkozott. A tanácskozáson az EU tagországok, tagjelöltek és más dél-kelet-európai partnerországok vezetői, valamint az Európai Bizottság és a FAO vezető tisztségviselői vettek részt.

Már elérhető az egységes kérelmek benyújtására szolgáló internetes felület

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. április 6. 8:49

Március 30-án jelent meg a rendelet, amelynek értelmében lehetővé vált a 2018-as egységes kérelmek (EK) benyújtása. Az idén is a korábbi években már megszokott és megismert eljárásokat kell követni, időközben csak néhány technikai korrekció és pontosítás történt.

Új honlapon böngészhetünk a magyar pálinkák kiválóságai között

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. április 5. 11:16

A napokban elindított Pálinkakiválóságok honlapját mutatta be Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerdán, A Magyar Pálinka Házában tartott sajtótájékoztatón.

A téli fagykár április 15-ig még bejelenthető

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. április 3. 11:02

Felhívjuk a károsult termelők figyelmét arra, hogy az agrárkár-enyhítési rendszerben a téli fagykárt legkésőbb április 15-ig jelenthetik be a Magyar Államkincstár erre a célra szolgáló elektronikus felületén.

Idén is lesznek Bábolnai Gazdanapok

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. március 30. 9:19

Bábolnán 1977 óta rendeznek gazdanapokat, idén ismét ide várják a gazdálkodókat és családjaikat – jelentette be Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár. A kiállításon külön programmal lesznek jelen a gépgyártók, a gabonatermesztők valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Növekvő pályára áll a sertéságazat

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. március 28. 17:30

Emelkedő kereslet és növekvő felvásárlási árak jellemzik a sertéspiacot, és ez az elmúlt évek európai szintű ágazati válsága után igen jó hír – mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár a Merre tovább sertéságazat? című konferencia nyitó előadásán, Budapesten.

Harmadik országokban is megízlelhetik a magyar szürke húsát

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. március 27. 19:45

Jelentős nagyságú uniós támogatást nyert el a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete hústermékeinek harmadik országokban történő promóciójához. A sikeres pályázást a Földművelésügyi Minisztérium szakmai támogatása segítette.

Magyarország kész többletvállalásokat is tenni az agrárbüdzsé fenntartásáért

Agrárminisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2018. március 27. 11:31

Magyarország célja az uniós támogatási rendszer fenntartása, amelynek érdekében hazánk kész növelni is befizetéseit az uniós kasszába – hangoztatta az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár egy lengyelországi mezőgazdasági fórumon. Feldman Zsolt részletesen is bemutatta a magyar érdekeket a Közös Agrárpolitikával (KAP) kapcsolatban.