Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Találatok száma:

Hírek

Az Európai Bizottság felelőtlen hozzáállása veszélyeztetheti a 2022-es agrártámogatások kifizetését

Agrárminisztérium, 2020. június 23. 11:24

A tagállamok többsége és a társjogalkotó Európai Parlament számára is nyilvánvaló, hogy nincs reális esély az új Közös Agrárpolitika 2022-es elindulására. Az Európai Bizottság azonban a Zöld Megállapodásban előírt teljesíthetetlen környezet- és klímavédelmi célok mielőbbi gazdákra erőltetése miatt blokkolni akarja, hogy olyan szabályozás kerüljön elfogadásra, amely két év átmeneti időszak után csak 2023-ra irányozná elő az új Közös Agrárpolitika hatálybalépését - mondta el az MTI-nek Nagy István agrárminiszter.

A helyi termék mindig a helyi gazdaságot erősíti

Agrárminisztérium, 2020. május 23. 13:59

A helyi termékek mindig a helyi gazdaságot erősítik és sok-sok család megélhetését jelentik - mondta az agrárminiszter szombaton a Pest megyei Bagon.

25 milliárd forinttal segíti a kormány a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus okozta gazdasági nehézségek leküzdésében

Agrárminisztérium, 2020. május 1. 11:54

Budapest, 2020. május 1., péntek (MTI) - A kormány 25 milliárd forinttal segíti a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus okozta gazdasági nehézségek leküzdésében - közölte az agrárminiszter pénteken az MTI-vel.

Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát az egyre növekvő népesség ellátásához

Agrárminisztérium, 2020. január 18. 17:14

Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

Magyarország elkötelezett a balkáni térségek csatlakozásának és fejlesztésének támogatásában

Agrárminisztérium, 2020. január 18. 16:57

Nagy István agrárminiszter részt vett a Nyugat-Balkáni Vidékfejlesztési miniszteri konferencián, a Berlini Agrárminiszteri Csúcstalálkozó keretében. A miniszter a kerekasztal beszélgetésen elmondta, hogy kitűnő kezdeményezésnek tartja a nyugat-balkáni térség országainak támogatását az Európai Unióhoz való csatlakozási törekvéseikben. Hozzátette, hogy az Agrárminisztérium egyike azon kormányzati szerveknek, amelynek szakértői a legtöbb, az Európai Unió által finanszírozott intézményfejlesztési projektben vettek részt az elmúlt 10 évben, számos tapasztalatra téve szert az ilyen jellegű együttműködésekben.

A Vidékfejlesztési programban bővült az erdőtelepítések támogatása

Agrárminisztérium, 2019. augusztus 29. 8:39

Az erdőtelepítések ösztönzése érdekében a Vidékfejlesztési programban megnövelték az erdőtelepítéshez igényelhető jövedelempótló és az ehhez kapcsolódó erdőápolási támogatások összegét és időtartamát - mondta Nagy István agrárminiszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

Agrárminisztérium, 2019. június 18. 16:03

Elfogadták a miniszterek az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályokat a Mezőgazdasági és Halászati Tanács június 18-i ülésén. A magyar érdekeknek megfelelő, az akvakultúra ágazat igényeit szem előtt tartó megállapodás született, amely garancia lehet az ágazat további fejlődésére - mondta az ülés után a magyar delegációt vezető Nagy István agrárminiszter, Luxemburgban.

Szélesedő nemzetközi agrárkapcsolatok

Agrárminisztérium, 2019. június 13. 13:26

A mezőgazdasági kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt Kolumbia és Argentina nagykövetével Nagy István agrárminiszter Budapesten.

Parlament előtt az új állattenyésztési törvény

Agrárminisztérium, 2019. június 7. 19:48

Már tárgyalja a parlament az állattenyésztési törvényt, amely egy korszerű, európai követelményeknek megfelelő jogszabály lesz - mondta az agrárminiszter pénteken, a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézetben.

Az iskolakertek a magyar agráriumot is gazdagítják

Agrárminisztérium, 2019. június 7. 19:40

Az iskolakertek hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnövekvő generáció óvja, védje és becsülje környezetét - jelentette ki Nagy István Agrárminiszter a Szokolya Zöld Szíve Ökológiai Szemléletű Madárbarát Tan- és Élménykert átadásán, pénteken.