Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Találatok száma:

Hírek

Az üvegházak komoly erőforrást jelentenek a hazai zöldségtermesztésben

Agrárminisztérium, 2019. május 24. 19:06

Az üvegházak komoly erőforrást jelentenek a hazai zöldségtermesztésben, a Vidékfejlesztési program és egyéb támogatások révén ez év végéig közel kilencvenegy hektár üvegház épül - emelte ki az agrárminiszter pénteken Győrben.

A természeti érték közös örökség

Agrárminisztérium, 2019. május 24. 17:27

A változatos természeti környezet, a gazdag élővilág közös örökség, védelme komoly feladat, amely ezek megismerésével és megmutatásával kezdődik. Ebben nyújthatnak óriási segítséget a nemzeti parkok - mondta Nagy István agrárminiszter Kecskeméten pénteken.

Az iskolakertek fejlesztése hozzájárul a fiatalok környezettudatosságának növekedéséhez

Agrárminisztérium, 2019. május 21. 14:39

Az Agrárminisztérium kiemelt célja a felelősen gondolkodó, a környezetükért felelősséget vállaló jövő nemzedék képzése - jelentette ki Nagy István tárcavezető az Országos Iskolakert-fejlesztő Alapozó Program eszközátadási ünnepségén kedden, Drávafokon, a Pécsi Református Kollégium Csikesz Sándor Általános Iskolában.

Csaknem 200 ezren tiltakoznak az ellen, hogy Brüsszel az agrárforrásokból támogassa a bevándorlókat

Agrárminisztérium, 2019. május 20. 15:10

Csaknem 200 ezren írták alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) által indított petíciót, ezzel tiltakozásukat kifejezve az ellen, hogy Brüsszel az agrárforrásokból támogassa a bevándorlókat - ismertette Nagy István agrárminiszter hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Magyarország hozzájárul a fejlődő országok élelmezésbiztonságának megteremtéséhez

Agrárminisztérium, 2019. május 17. 14:35

A családi gazdaságok erősítése, az élelmezésbiztonság és a táplálkozás kérdései, valamint a klímaváltozás problémaköre is napirendre került az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO), valamint az Agrárminisztérium közös konferenciáján.

A legújabb technológiák nélkül nem lehet sikeres a zöldség-gyümölcs ágazat

Agrárminisztérium, 2019. május 16. 13:01

Teret kell adni a legújabb technológiáknak a magyar zöldség-gyümölcs ágazatban, mert ezek nélkül nem tud sikeres lenni - mondta az agrárminiszter a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet nyílt napján csütörtökön Budapesten.

Magyarország az agrárium területén is helybe viszi a segítséget a fejlődő országokban

Agrárminisztérium, 2019. május 9. 18:41

Magyarország migrációs politikájának alappillére a kiváltó okok kezelése, a „helybe visszük a segítséget” elv érvényesítése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Afrikai Diplomata Napok keretében Magyarországon tartózkodó szubszaharai afrikai országok diplomatáival folytatott egyeztetésén.

A magyar mezőgazdaság versenyképességének fokozása érdekében a GMO-mentesség óriási lehetőséget jelent

Agrárminisztérium, 2019. május 6. 15:23

A GMO-mentes politikánk eredményeként soha, egyetlen génmódosított növény sem került köztermesztésbe hazánkban, azt jelenleg is teljes körűen tiltjuk - mondta Nagy István, miniszter az Agrárminisztériumban megtartott GMO-tematikus napon.

Az élelmiszeripar stratégiai ágazat

Agrárminisztérium, 2019. április 25. 13:52

Az élelmiszeripar 2015 óta stratégiai ágazat, ennek megfelelően az élelmiszeripar komplex fejlesztéséhez 2020-ig 300 milliárd forintot biztosítanak - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön Miskolcon.

Megkezdődött a 20. Gyulai Pálinkafesztivál

Agrárminisztérium, 2019. április 12. 18:55

A Brillante 2019 pálinka- és párlatverseny kereskedelmi kategóriájának eredményhirdetésével megkezdődött pénteken a 20. Gyulai Pálinkafesztivál. A fődíjat a Tuzséri Pálinkamanufaktúra Kft. 2017-ben főzött Tuzséri Szilvapálinkája érdemelte ki.