Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

A baromfiágazat fejlődésének fenntartásához beruházások kellenek

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 19. 18:16

A baromfiágazat fejlődését méltatta, és a további bővüléshez szükséges fejlesztésekről is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Innosped Kft. 860 millió forintból létrehozott baromfitartó telepének átadásán szombaton, Izsákon.

Az agrárium szereplőire mindig lehet számítani

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 19. 15:00

Sok minden leállt az országban a járványhelyzet miatt, de azok, akik az ország mindennapi élelmét állítják elő, nem állhattak le; az agrárium szereplőire mindig lehet számítani - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton a Hortobágyon, a 24. gulyásverseny és pásztortalálkozó ünnepi megnyitóján.

Válasszuk a hazait, ezzel magyar munkahelyeket támogatunk és védjük a környezetet

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 19. 14:07

Az idei év megmutatta, hogy a globalizáció következtében mennyire kiszolgáltatottá vált a világ, és hogy mennyire fontos az önellátás. Világossá vált, hogy Magyarország mezőgazdasága és élelmiszeripara kiválóan helyt állt a legnehezebb járványos időszakban is – mondta az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a XI. Duna-Tisza Közi Agrárexpo megnyitóján.

Szombaton folytatódik az agrárcenzus

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 18. 11:38

Szombaton folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020. Ennek során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét, strukturális jellemzőit felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke.

Megkezdődött a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került agrárvállalkozások átmeneti támogatásainak kifizetése

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 16:33

A Magyar Államkincstár (Kincstár) a múlt héten megkezdte a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került agrárvállalkozások átmeneti támogatásainak kifizetését. Első körben 3,12 milliárd Ft-ot utaltak ki összesen 13000 kertészeti tevékenységet végző, méhész gazdálkodó, valamint tejhasznú-tehéntartó számára.

Faültetéssel környezetünk kellemesebb, szebb, élhetőbb lesz

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 13:59

Az elmúlt évtizedekben tapasztalható klíma és csapadékviszony-változásra reagálnunk kell annak érdekében, hogy a következő generációra is élhető környezetet hagyjunk – fogalmazott Farkas Sándor Szegváron, a Településfásítási program első Csongád-Csanád megyei állomásán.

Stratégiai célú beruházások valósulhatnak meg a magyar agráriumban

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 15. 13:38

Az Agrárminisztérium vissza nem térítendő támogatás formájában segíti a mezőgazdasági termelőket, a termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat, hogy kezelni tudják a koronavírus járvány gazdasági hatásait – jelentette ki Nagy István tárcavezető a Magyar Állattenyésztők Szövetségének tisztújító küldöttközgyűlésén, kedden, Herceghalmon.

Az osztatlan közös tulajdon felszámolásáért folytatódik a földértékesítési program

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 10:31

2020. szeptember 21-én indul a földértékesítési program harmadik üteme. Az Agrárminisztérium célja továbbra is az osztatlan közös földtulajdon felszámolása. A több mint 6300 db ingatlanra bárki tehet vételi ajánlatot elektronikus úton, egészen október 21-ig.

Iskolakertet adtak át Leányfalun

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 14. 15:20

Átadták az idei év első iskola- és óvodakertjét hétfőn Leányfalun.