Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát az egyre növekvő népesség ellátásához

Agrárminisztérium, 2020. január 18. 17:14

Berlin, 2020. január 18., szombat (MTI) - Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

Magyarország elkötelezett a balkáni térségek csatlakozásának és fejlesztésének támogatásában

Agrárminisztérium, 2020. január 18. 16:57

Nagy István agrárminiszter részt vett a Nyugat-Balkáni Vidékfejlesztési miniszteri konferencián, a Berlini Agrárminiszteri Csúcstalálkozó keretében. A miniszter a kerekasztal beszélgetésen elmondta, hogy kitűnő kezdeményezésnek tartja a nyugat-balkáni térség országainak támogatását az Európai Unióhoz való csatlakozási törekvéseikben. Hozzátette, hogy az Agrárminisztérium egyike azon kormányzati szerveknek, amelynek szakértői a legtöbb, az Európai Unió által finanszírozott intézményfejlesztési projektben vettek részt az elmúlt 10 évben, számos tapasztalatra téve szert az ilyen jellegű együttműködésekben.

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez az iskolaprogramokban

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 18. 9:32

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül, amelyre a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít. Az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, az iskolatej programban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

Új lendületet vehet a generációváltás az agráriumban

Agrárminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 17. 13:54

Nagyobb szerepvállalásra ösztönözné a fiatal gazdákat az Agrárminisztérium, részben a tárca szakiskolai hálózatán keresztül, illetve a Vidékfejlesztési Programból igényelhető támogatások segítségével – jelentette ki Szinay Attila közigazgatási államtitkár Miskolcon, az Újjászülető vidék elnevezésű konferencián.

Elkezdődött a berlini Zöld Hét, a világ legnagyobb mezőgazdasági vására

Agrárminisztérium, 2020. január 17. 12:45

Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, a magyar standot Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

Január 27-étől lehet jelentkezni a vándortábor programra

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 16. 15:23

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a program csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, az Erdei Vándortáborok kínálata két új helyszínnel bővül, így 2020-ban már kilenc útvonalon járhatják az erdőket a diákok. Idén újdonságként a Vértesben és a Zselicben is lesznek Erdei Vándortáborok a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek, a Pilis, a Vasi-Hegyhát és a Zemplén mellett.

Nőtt a halfogyasztás Magyarországon

Agrárminisztérium, 2020. január 15. 14:28

A halfogyasztás növekedéséről is beszélt az agrárminiszter szerdán, a 110 millió forintból felújított tiszacsegei halászcsárda átadásán.

A mezőgazdasági gépgyártás és a mezőgéppiac jelentős gazdasági erő

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 9:32

Az Agrárminisztérium pályázati úton támogatja, valamint lízing és beruházási hitel kamattámogatási konstrukcióval is segíti a mezőgazdasági gépesítettség fejlődését – hangzott el Feldman Zsolt köszöntőjében a Mezőgazdasági gépgyártás- és forgalmazás tematikus napon.

A határon túli magyar örökséget bemutató új, 200 részes sorozat indul a Kossuth rádióban

Agrárminisztérium, 2020. január 13. 16:40

Hiszek egy hazában címmel a határon túli magyar örökséget, a magyar kultúra évezredes értékeit, a külhoni magyarság szellemi és anyagi alkotásait bemutató új, 200 részes sorozat indul a Kossuth Rádióban - jelentette be a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.