Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Összefogás a termeléshez kötött agrártámogatások megtartásáért

Agrárminisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2019. március 18. 16:38

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács március 18-i brüsszeli ülésén Magyarország Bulgáriával, Horvátországgal, Csehországgal, Lettországgal, Szlovákiával és Szlovéniával közös nyilatkozatban kérte a termeléshez kötött támogatások legalább jelenlegi szinten tartását, vagy akár növelését a 2020 utáni időszakban.

A hulladékkérdés korunk globális környezeti problémája

Agrárminisztérium, 2019. március 18. 15:27

Az agrártárca azt kezdeményezi, hogy minél előbb történjen meg a kerületvezető erdészek hatósági jogkörrel történő felruházása, akik így hatékonyabban léphetnének fel a szemetelőkkel szemben - jelentette be Nagy István Agrárminiszter a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemléletformáló kampány megnyitóján hétfőn, Budapesten.

Innovatív megoldások a fenntartható termelési és fogyasztási módok előmozdítására

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. március 14. 19:51

Hazánk környezetpolitikájának célja, hogy az ország gazdasági fejlődése, a természeti erőforrások megőrzése és fenntartható használata mellett valósuljon meg - jelentette ki László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a 4. ENSZ Környezetvédelmi Közgyűlésen, Nairobiban.

Elindult a tavaszi sertéshúsfogyasztás-ösztönző kampány

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. március 14. 16:59

Elindult a tavaszi sertéshúsfogyasztás-ösztönző kampány, amelyet az agrártárca a sertéshús marketingjére szánt 440 millió forintos keretből támogat - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A magyar nemzetet a múltja kötelezi

Agrárminisztérium, 2019. március 14. 13:53

A kivívott szabadság nem csak, hogy nem ajándék, azért ma is küzdeni kell – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott állami kitüntetések átadásán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

Több mint 500 millió forint támogatást kap a fűszerpaprika ágazat

Agrárminisztérium, 2019. március 13. 8:01

A fűszerpaprika vetésterületének megőrzése érdekében azonnali intézkedésekre van szükség, ezért még idén több mint 500 millió forint támogatást kap az ágazat - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Kalocsán kedden a helyi és környékbeli fűszerpaprika termelőkkel folytatott egyeztetéseket követően.

A digitalizació a jövő az agráriumban

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. március 12. 17:40

Öt év telt el azóta, hogy a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. tehenészeti telepén beüzemelték a robotizált fejőgépet és az ahhoz kapcsoló technológiát. Az évekkel ezelőtt még úttörőnek számító beruházás mára meghozta a várt eredményt, az akkori kétségek mára teljesen eloszlottak, bebizonyosodott, hogy a kiépített rendszer rendkívül hatékony – fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a cég telephelyén tartott szakmai konferencián.

Újabb vállalkozások jöttek létre a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának keretében

Agrárminisztérium, 2019. március 12. 15:27

Mézüzemet és sertésfarmot nyitottak meg kedden a Vajdaságban a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának részeként, amelynek keretösszege a tervezett 50 milliárd helyett már elérte a 65 milliárd forintot.

Több állatjóléti támogatást kapnak a baromfi-és sertéstartók a 2018. évi jogosultságok után

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. március 12. 13:42

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít az állattenyésztési ágazatra, ezen belül a baromfi és a sertéságazat termelőire. A baromfi- és sertéshízó állatjóléti támogatások 2018. támogatási évre vonatkozó kifizetései két és félszeresére emelkednek a 2010. évihez képest.