Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Európai szintű összefogást sürget a méhészek érdekében az agrárminiszter

Agrárminisztérium, 2019. november 21. 17:05

A környezeti kihívások és az ázsiai versenytársak megjelenése miatt uniós szintű összefogást sürgetett a méhészek érdekében az agrárminiszter csütörtökön Budapesten.

A fásítás élhetőbb környezetet teremt a városokban

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 21. 16:45

Fontos gyarapítani erdeink területét, és gondozni a faállományt, de legalább ennyire lényeges, hogy a településeken, városokban élők életminőségét faültetéssel, vagy éppen a meglévők karbantartásával jobbá tegyük – fogalmazott Feldman Zsolt az Országfásítási Program kaposvári állomásán.

A határnyitás 30 éves évfordulója - Hungarikumaink Bécsben

Agrárminisztérium, 2019. november 21. 9:38

Öröm látni, hogy Ausztriában, Bécsben jelen van egy erős magyar közösség, amely képes arra, hogy bemutassa Magyarországot befogadó országának és városának. Ez egyszerre jelent felelősséget és megtisztelő feladatot is – mondta köszöntőjében a határnyitás 30. évfordulója alkalmából rendezett bécsi megemlékezésen a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos.

Felavatták a Bükk-vidék Geopark Központot és Panziót

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 20. 14:42

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság hidat jelent az ember, a táj és a természeti értékek között - jelentette ki dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Bükk-vidék Geopark Központ és Geopark Panzió átadási ünnepségén, szerdán, Bükkszentkereszten.

Az éghajlatváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat adhat

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 20. 9:40

Erdőben járni jót tesz a léleknek, emellett az erdő hozzájárul a klímavédelemhez, véd a fénytől, az erróziótól, a gazdaságnak és az egész társadalomnak hoz hasznot – mondta Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár az Országfásítási Program székesfehérvári állomásán.

Megújult a Diás-szigeti Fekete István Emlékhely a Kis-Balatonnál

Agrárminisztérium, 2019. november 19. 15:27

Nemzeti parkjaink ökoturisztikai programjainkon máshol át nem élhető természetismereti élményekkel várják a látogatókat, az év minden szakaszában - jelentette ki dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Fekete István Emlékhely átadásán, kedden, a Kis- Balatonnál.

A hatékonyság növelése a magyar mezőgazdaság legfontosabb kérdése

Agrárminisztérium, 2019. november 19. 13:38

A hatékonyság és a versenyképesség növelése a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar egyik legfontosabb kérdése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter egy keddi konferencián Budapesten.

Egyre zöldebbé válnak Balassagyarmat közterületei

Agrárminisztérium, Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 14. 18:00

Balassagyarmaton folytatódott az Agrárminisztérium Országfásítási Programja. November 13-án, szerdán Zambó Péter, a tárca földügyekért felelős államtitkára, Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Csach Gábor polgármester és Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója magyar tölgyet és gömbjuharokat ültetett el jelképesen a Palóc Ligetben és a Huszár Háznál.

A magyar borok értékesítését segíti az Agrárminisztérium új programja

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. november 19. 9:12

A világ borpiaca telített, ezért a magyar borok értékesítésének támogatására 12 millió euró értékben borpromóciós programot indít az agrártárca – jelentette be Feldman Zsolt a Magyar Bor 2019/2020 című kötetet is bemutató sajtótájékoztatón.