Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Magyarország természeti öröksége Európában is egyedülálló

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 12. 14:22

Egyre nagyobb a társadalmi igény hazánk természeti kincseinek bemutatására és a szemléletformálásra - jelentette ki dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Harkály Ház látogató- és oktatóközpont átadási ünnepségén, szerdán, Mátrafüreden.

Megnyitották a balatonfüredi borheteket

Agrárminisztérium, 2020. augusztus 8. 9:11

Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.

Mintegy 4,7 millió tonna lehet az idei búzatermés

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 6. 16:22

Idén mintegy 4,7 millió tonna őszi búza termett, a belföldi felhasználás általában 2,5-3 millió tonnát tesz ki, így bőven jut exportra is - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az aratási koordinációs bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Támogatások is növelik a juh- és kecsketartási kedvet

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2020. augusztus 3. 16:12

Augusztus 7-8-án bárányhúst népszerűsítő Bárány napokat tartanak, agrár- és turisztikai szereplőkkel megalakul a Gasztronómiai Kulturális Unió Klaszter, a juhtenyésztők kétféle támogatást is igénybe vehetnek - egyebek közt ezekről volt szó a Juh- és Kecske Terméktanács sajtótájékoztatóján hétfőn, Balatonszemesen.

Megjelent az erdészeti csemetekertek gépbeszerzését célzó pályázati felhívás

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 31. 17:10

Annak érdekében, hogy a gazdák a mezőgazdaságilag gyenge termőképességű területeken minél több erdőt hozhassanak létre, az Agrárminisztérium a támogatások átalakításával, a jogszabályok módosításával, így a versenyképesség növelésével olyan feltételeket teremt, amelyekkel az erdőgazdálkodást versenyképesebbé, a termelőket pedig érdekeltté teszi abban, hogy a gyengébb minőségű területeken további erdőtelepítések történjenek.

Kiemelkedő munkát végez a természetvédelmi őrszolgálat Magyarország védett értékeinek megőrzésében

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 31. 13:29

Világszerte július 31-én ünneplik a Természetvédelmi Őrök Napját, és hívják fel a figyelmet munkájuk fontosságára. Hazánk természeti értékeinek és kulturális örökségének megőrzésében töltenek be kiemelkedő szerepet a természetvédelmi őrök, akik a 10 nemzeti park igazgatóság kötelékében látják el feladatukat. Magyarországon a természetvédelmi őrszolgálat jelenleg 253 tagú, mintegy 850 ezer hektár védett természeti terület és 2 millió hektár Natura 2000 terület megóvása érdekében dolgoznak.

Az Agrárminisztérium 1,8 milliárd forintos rendkívüli támogatást nyújt a borászatok számára

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 31. 10:44

A koronavírus-járvánnyal összefüggő gazdasági hatások alól a szőlő- és borágazat sem mentesült. A turizmus teljes leállása, az éttermek, szórakozóhelyek, rendezvények, szállodák zárva tartása a borfogyasztást is jelentős módon mérsékelte nem csak belföldön, hanem a világ minden pontján.

A XXI. század kihívásaira keresi a válaszokat az integrált Szent István Egyetem

Agrárminisztérium, 2020. július 30. 14:20

Az agrár-felsőoktatás integrációval a XXI. század kihívásaira keresi a válaszokat a megújuló Szent István Egyetem - közölte az agrárminiszter csütörtökön Gödöllőn.

Kiemelt szerepet töltenek be a nemzeti parkok a környezeti nevelésben

Agrárminisztérium, Környezetügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 30. 13:20

Évente 200 ezer gyermek vesz részt a nemzeti parkok látogatóközpontjaiban, ökoturisztikai létesítményeiben zajló környezeti nevelési programokon – jelentette ki az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Holnapocska Tábor betekintőjén, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban.