Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

A magyar díszkertészeti termékek versenyképes minőséget képviselnek

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 25. 17:07

A magyar díszkertészeti termékek versenyképes minőséget képviselnek mind a hazai, mind az európai piacokon - hangoztatta az agrárminiszter pénteken, a XVI. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok megnyitóján a fehérvárcsurgói Károlyi kastély parkjában.

A természet a jövőnk záloga

Agrárminisztérium, Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 25. 15:45

Felgyorsult világunkban egyre kevesebb alkalma, éppen ezért egyre nagyobb igénye van az embereknek a természetben töltött időre. Ezért különösen fontos, hogy megőrizzük hazai erdeinket és országszerte növeljük a fával borított területeket. Az Agrárminisztériumban is ebben a szellemben dolgozunk – hangsúlyozta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a zebegényi országfásítási programon.

Az Akasztói szikiponttyal bővült az uniós oltalommal védett magyar termékek köre

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 25. 10:11

A magyar akvakultúra ágazat számára komoly elismerés, hogy a Szilvásváradi pisztráng után második magyar édesvízi halként az Akasztói szikiponty földrajzi árujelzője is uniós oltalmat kapott. Az Akasztói szikiponty oltalom alatt álló eredetmegjelölésként való bejegyzésével már 62-re emelkedett azoknak a magyar agrártermékeknek a száma, amelyek földrajzi árujelzője az Európai Unióban oltalmat élvez.

Övezeti besorolást kaptak a nemzeti parkok

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 25. 7:50

Átadták a Hortobágyi Nemzeti Park felügyelete alá tartozó Rétközi-tó vizes élőhelyeinek rehabilitációját célzó, mintegy 1,7 milliárd forint értékű projektet csütörtökön Kisvárdán, ahol az agrárminiszter bejelentette, hogy a nemzeti parkok új övezeti besorolását elsőként Magyarország legrégebbi nemzeti parkjában, az 1973-ben létesített Hortobágyi Nemzeti Parkban alkalmazták.

A Mátravasút fejlesztése is erősíti a vidék turisztikai vonzerejét

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 24. 15:47

A Mátravasút fejlesztéséhez hasonló beruházások megerősítik a vidék turisztikai vonzerejét, és bizonyítják az idelátogatóknak, hogy Magyarország nem csak Budapestből és a Balatonból áll - mondta Nagy István agrárminiszter a kisvasút 635 millió forintos támogatással megvalósított felújításának csütörtöki projektzáróján Gyöngyösön.

Jelentősen nőtt a hungarikum-pályázat keretösszege

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 22. 17:01

Közel egymilliárd forint támogatást nyerhettek idén a hungarikum-pályázatokon résztvevők, miután a kormány az eredeti kerethez 800 millió forint többletforrást biztosított - mondta el az agrárminiszter kedden a Zala megyei Reziben.

Semjén: nemzeti identitásunk szimbóluma a Kis-Balaton

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 22. 15:40

Nemzeti identitásunk szimbolikus helye a Kis-Balaton, természeti örökségünk egyik ikonikus helyszíne - jelentette ki Semjén Zsolt kedden a Keszthelyhez tartozó Fenékpusztán.

Növénytermesztési központ épült Somogycsicsón

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 22. 13:44

Átadták a Claessens cégcsoport érdekeltségébe tartozó Csicsó Pig Kft. félmilliárd forintból megépített növénytermesztési központját Somogycsicsón kedden.

Célegyenesbe fordultak a KAP reform tárgyalásai Brüsszelben

Agrárminisztérium, 2020. szeptember 22. 8:30

A Tanács elnökségét ellátó Németország célja, hogy a tagállamok októberben elfogadják a tanács álláspontját a Közös Agrárpolitika új szabályrendszeréről. A megállapodást előkészítendő az uniós mezőgazdasági miniszterek a legfontosabb fennmaradó vitás kérdéseket vitatták meg szeptember 21-i brüsszeli ülésükön.