Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

A külkereskedelmi többlet több mint felét az agrárium teszi ki

Agrárminisztérium, 2019. július 22. 17:00

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez - jelentette ki Nagy István Agrárminiszter a mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomaták találkozóján, hétfőn az Agrárminisztériumban.

A magyar mezőgazdaságnak fiatal gazdákra és tudatos fogyasztókra van szüksége

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. július 20. 13:53

Fotókiállítással, valamint életmód és agrártotóval mutatkozott be a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA Vesd bele magad! Újratöltve programja a székesfehérvári Auchanban július 19-én. Az eseményen köszöntőt mondott Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, aki a programot követően Abán kis kertészekkel és fiatal gazdákkal is találkozott.

A Bizottság is támogatja a hosszú távú élőállat szállításokra vonatkozó magyar intézkedéseket

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. július 16. 9:00

Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos a Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2019. július 15-i, brüsszeli ülésén üdvözölte azon tagállamok hatóságainak intézkedéseit, melyek az extrém nyári hőség során szigorítják a hosszú távú, rendszerint Törökországba irányuló élőállat szállítások feltételeit.

A vidék biztonságáért együttműködik az agrártárca az Országos Polgárőr Szövetséggel

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. július 14. 11:13

A tanya- és a zárkerti programok, a többmilliárdos mezőgazdasági beruházások révén fejlődik, vagyonában is egyre gyarapodik a magyar vidék, melynek védelme valamennyiünk számára fontos. Különösen a tanyás térségek, mezőgazdasági külterületek személy- és vagyonvédelmében jelentős segítséget nyújtanak a polgárőrök, akiknek áldoztatos munkáját nem tudjuk eléggé megköszönni – fogalmazott Feldman Zsolt szombaton, a VIII. Országos Lovas Polgárőr Szemlén.

Szeptember elején rendezik meg a 32. Bábolnai Gazdanapokat

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. július 9. 15:41

Szeptember 5-8 között rendezik meg a 32. Bábolnai Gazdanapokat, amely az idén a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) egyik társrendezvénye lesz - jelentették be a szervezők kedden, a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Nemzeti Földügyi Központ a magyar mezőgazdaság újabb erős bástyája

Agrárminisztérium, 2019. július 8. 15:17

Nemzeti Földügyi Központtal (NFK) egy újabb erős bástya jött létre, amely a magyar mezőgazdaság versenyképességét és az ezzel kapcsolatos teendők átláthatóságát szolgálja.

Szigorúbb büntetést kaphatnak az élelmiszerhamisítók

Agrárminisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, 2019. július 8. 10:07

Az Agrárminisztérium kezdeményezésére az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi az élelmiszerbiztonságot veszélyeztető személyekkel szembeni büntetőjogi fellépést.

Exportra is bőven jut a magyar gabonából az idén

Agrárminisztérium, 2019. július 6. 21:36

A tavalyihoz hasonlóan az idén is ötmillió tonna búzatermés várható Magyarországon, ezzel pedig nemcsak az ország ellátása biztosított, de exportra is bőven jut a magyar gabonából - hangoztatta Nagy István agrárminiszter szombaton, a Vas megyei Bükön rendezett hagyományos aratóünnepen.

Mezőgazdasági gépgyűjteménnyel gazdagodott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Agrárminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 6. 16:48

A 19. század utolsó negyedétől a második világháborúig Magyarország sokszínű iparának élén a mezőgazdasági gépgyártás állt – idézte fel a történelmi emlékeket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark új állandó kiállításának avatásán Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.