Agrárminisztérium

Dr. Nagy István

agrárminiszter

Vezető hírek

Sokkal tudatosabban kell együtt élnünk a környezetünkkel

Agrárminisztérium, 2019. augusztus 19. 15:41

Jó látni azt a csodát, ahogyan a természet nem tűri a határokat, hanem azokon átívelve összeköt minket.

Megnyílt a 33. Mesterségek Ünnepe a budai Várban

Agrárminisztérium, 2019. augusztus 18. 18:23

Megnyílt a 33. Mesterségek Ünnepe, amelyen mintegy ezer kézműves mester mutatkozik be szombattól keddig a budai Várban. A rendezvény idei díszvendége Japán, kiemelt témája a lábbeli készítés.

Juhfark Fesztivál Somlószőlősön

Agrárminisztérium, 2019. augusztus 18. 18:10

A borfesztiválhoz hasonló rendezvények jelentősen hozzájárulnak a térség ismertségéhez, formálják a Balaton-régió arculatát.

Továbbörökítésre méltó a magyar lovas kultúra

Agrárminisztérium, 2019. augusztus 16. 15:45

Az infrastrukturális beruházások és a magyar lótenyésztés támogatása mellett a lovas kultúra iskolai nevelésbe illesztését nevezte a Kincsem Nemzeti Lovas Program fő céljának Dallos Gyula, az Agrárminisztérium miniszteri biztosa a Keszthelyi Georgikon Lovas Napok keretében megtartott pénteki konferencián.

Ragaszkodnunk kell magyarságunkhoz

Agrárminisztérium, 2019. augusztus 16. 14:33

Első szent királyunk az önálló, keresztény magyar állam alapjait erős törvényekkel, önálló egyházi szervezettel és határvédelemmel biztosította - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából tartott kitüntetés-átadó rendezvényen, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, pénteken.

Évente egymilliárd forint származik az állami horgászokmányok értékesítéséből

Agrárminisztérium, 2019. augusztus 16. 12:42

A forgalmazási jutalékokkal együtt évente egymilliárd forintos bevételt hoz a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (Mohosz), hogy az idei évtől az állami horgászjegyek és fogási naplók díjai teljes egészében a szövetséget illetik meg a közfeladat ellátási szerződésben foglaltak szerint - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Megnyílt a Farmer Expo Debrecenben

Agrárminisztérium, 2019. augusztus 15. 18:26

Háromszáz kiállító részvételével megnyílt Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer Expo csütörtökön Debrecenben.

Véget ért a nyári kalászosok és a repce aratása

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 15. 15:15

Az idei aratási idény véget ért, befejeződött az összes nyári aratású szántóföldi növény betakarítása. Az idei nyár első felét jellemző, viharokkal tűzdelt időjárás ellenére a gazdálkodóknak sikerült tartani az aratás átlagos ütemtervét.

Elengedhetetlen a talaj szervesanyag-utánpótlása

Agrárminisztérium, 2019. augusztus 14. 15:33

A fenntartható és hosszú távú gazdálkodáshoz elengedhetetlen a talaj szervesanyag-utánpótlásának biztosítása - jelentette ki az agrárminiszter a baromfitenyésztéssel foglalkozó Baromfi-Coop Kft. 2,6 milliárd forintból felépített új szervesanyag-kezelő központjának átadásán szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírjákóban.