Czibere Károly a szegénység világnapja alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a György-telepen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az érintetteknek minden segítséget, esélyt szeretnének megadni a felemelkedésre.

Az államtitkár úgy vélte: a pécsi önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a György-telepen immár hét éve folyó program jó példa arra, hogy el tud indulni a felemelkedés útján egy olyan közösség, amelyről talán már mindenki lemondott.

Kifejtette: a pécsi városrészben közösségfejlesztéssel, az ott élők bevonásával, együtt meghozott döntések révén igyekeznek érdekeltté tenni az embereket abban, hogy próbáljanak változtatni helyzetükön.

Megjegyezte, hogy a György-telepen közösségi házat építettek újjá, árkokat, közterületeket tettek rendbe és képzéseket szerveztek.

Kép letöltéseFotó: Sóki Tamás, MTICzibere Károly szólt arról is, hogy a kormányzatnak sikerült megállítania a gyermekszegénységet: az Eurostat honlapja szerint az elmúlt három évben 415 ezerről mintegy 400 ezerre csökkent a szegénységben élő gyermekek száma Magyarországon.

Közölte: a kormány folytatja az ez irányban végzett munkát, és a szociális ellátások, családtámogatások, szolgáltatások összehangolását tervezi a rászoruló családok segítése érdekében.

Kitért arra, hogy a kormány szombaton tárgyal a felzárkózási stratégia "frissítéséről", illetve a korai iskolaelhagyás elleni stratégiáról.

Kép letöltéseFotó: Sóki Tamás, MTIAz ENSZ közgyűlése október 17-ét 1992-ben nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjává.

Czibere Károly sajtótájékoztatójának teljes felvétele elérhető a Sajtószobában.

(MTI)