Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet 5 és 25 év közötti gyermekvédelmi szakellátásban részesülő gyermekeknek és fiataloknak. A most meghirdetett rajz- és videópályázat része annak az ősszel induló kampánynak, amely a nevelőszülői hivatást népszerűsíti.

A pályázat címe a Kowalsky meg a Vega együttes egyik számára utal, a zenekar „Lehetetlen nincs” című dala adhatja a beérkezett rajz és videó alkotások ötletét. A megadott témában olyan alkotásokra számítanak, amelyek a gondozott gyermekek vagy fiatal felnőttek vágyairól, akár már megtörtént eseményekről, megvalósult álmokról szólnak. A képek, illetve a videók mesélhetnek olyan értékekről is, mint a kitartás, a bátorság, az önuralom, vagy az akaraterő, amelyek által lehetetlennek tűnő fordulatok is lejátszódhatnak az ember sorsában, kapcsolataiban, hétköznapjaiban. A jelentkezők kreatívan bemutathatják, hogyan látják az őket körülvevő világot.

A pályázatok beküldésének a határideje 2018. szeptember 30., a részletek megtalálhatóak a kormany.hu oldalon.

A kormány elkötelezett a nevelőszülői hivatás népszerűsítése mellett, ezzel ugyanis a magyar családokat erősítjük, így a nemzet építését segítjük. A nevelőszülők híd szerepet töltenek be, segítenek azzal, hogy amíg egy gyermeket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza vér szerinti családjához, addig megfelelő környezetet biztosítsanak neki. Az országos kampány célja nem csupán nevelőszülők toborzása, hanem a teljes társadalmi háló felelősségének a megerősítése.

(EMMI)