Mintegy ezer, megváltozott munkaképességű ember által összeállított mikuláscsomagot osztanak szét a fővárosi gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekeknek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a II. kerületi Bolyai Gyermekotthonban, amelynek lakói szintén részesültek az ajándékokból.

Fülöp Attila úgy fogalmazott, a kezdeményezés jól példázza, hogy azok is tudnak segíteni, akik maguk is segítségre szorulnak.

A csomagokat a ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. dolgozói, köztük fogyatékossággal élő emberek állították össze, az ajándékok egy részét az Auchan adományozta az akcióra.

Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe ügyvezető igazgatója elmondta, az általa vezetett cégcsoport foglalkoztatja Magyarországon a legtöbb megváltozott munkaképességű embert az állami tulajdonú vállalatok közül.

Széll Hajnalka, az Auchan HR-igazgatója hangsúlyozta, a cég elkötelezett a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása mellett, jelenleg mintegy 400 fogyatékkal élő dolgozójuk van.

A cégnek emellett fontos a fiatalok támogatása is, ezért járultak hozzá a mikuláscsomagok elkészítéséhez - tette hozzá.

1969 óta működő Bolyai Gyermekotthonban 30 gyerek lakik, a bölcsődésektől a kamaszokig.

(MTI)