Érthetetlen, hogy Szél Bernadett továbbra is ugyanazzal a kérdéssel manipulál és kelt hangulatot - miért akarják bezárni a fóti gyermekotthont - , amelyre ma világos választ adott a Parlament Népjóléti Bizottságában Fülöp Attila.

Az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára nyomatékosította, hogy "Fóton, a Károlyi István Gyermekközpontban folyamatosan biztosítottuk eddig is, és biztosítjuk ezután is a ellátást az ott élő gyerekeknek. Eközben pedig természetesen folyamatosan vizsgáljuk, hogy hogyan tudunk jobb és teljesebb gondoskodást biztosítani a gyermekvédelemben élőknek".

A magyar gyermekvédelemben jelenleg 23 ezer gyermek él, ebből mindösszesen 70 gyerek van Fóton. A fóti intézmény jövő évi működési támogatását a 2020. évi költségvetési törvény tartalmazza, ezt a költségvetést azonban az állítólag a gyermekotthonért aggódó Szél Bernadett meg sem szavazta. Érthetetlen az is, hogy a gyerekek elhelyezését irányító szakértői testületet támadja a képviselőnő. Magyarországon ugyanis nemcsak Fóton, hanem mindenhol a gyermekvédelmi szakértői bizottság javaslata alapján a gyámhatóság dönt arról, melyik gyereknek hol a legmegfelelőbb az elhelyezése.

Vagyis nincs fóti ügy, csupán Szél Bernadett politikai színjátéka zajlik hosszú ideje Fóttal kapcsolatban. Itt az idő, hogy a nehéz sorsú gyermekeket kelléknek használó Szél Bernadett befejezze a gyermekek sorsával való játszadozást!

(EMMI)