Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság

Fülöp Attila

szociális ügyekért felelős államtitkár

Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A kormány megbecsüli a szociális területen dolgozókat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 15:25

A mai sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a szociális területen dolgozók bére nem 14 százalékkal, hanem több mint a duplájára nőtt az elmúlt 10 évben. 2010-hez képest a szociális átlagbér 137 ezer forintról 296 ezer forintra emelkedett a polgári kormányok alatt.

Megújul az Országos Autizmus Stratégia

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 8:08

Az Autisták Országos Szövetségének kezdeményezésére, a kormány támogatásával bizottság jött létre az Országos Autizmus Stratégia megújítása érdekében, amelynek keretében áttekintik az elmúlt évek autizmussal élőket érintő programjait és továbbfejlesztik az eddig elért eredményeket.

A szociális és gyerekvédelmi területen hangsúlyos szerepet kapnak az egyházak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 3. 14:23

A kormánynak 2010 óta stratégiai partnerei az egyházak, amelyek jelentős szerepet töltenek be a szociális ellátórendszerben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken a Magyarországi Evangélikus Egyház Dunakeszi ÉletFa rehabilitációs intézetében tartott sajtótájékoztatón.

Átadták a fogyatékossággal élők nappali intézményét Sümegen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 25. 14:22

Átadták a fogyatékossággal élők nappali ellátását biztosító intézményt csütörtökön Sümegen, ahol húsz fiatal töltheti mindennapjait.

Átadták az ERFO üzemét Kétújfaluban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 18. 14:06

Átadták a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. üzemét a Baranya megyei Kétújfaluban csütörtökön. Az eseményen Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár hangsúlyozta, a munkahelyek létrehozása a koronavírus-járvány idején nagyobb érték, mint amilyen valaha volt.

Az a cél, hogy minden gyermek családban nőhessen fel

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. június 12. 10:35

Az örökbefogadás egyszerűsítéséről szóló törvényjavaslat célja, hogy minden gyermek családban nőhessen fel - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, nevelőszülőknél tett látogatás után.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz az örökbefogadás hatósági folyamata

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 9. 14:57

Egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a gyermekek örökbefogadási eljárását és a szülők számára is plusz segítséget nyújthat az örökbefogadás egyszerűsítéséről szóló, az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn kedden.

A nyári szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 6. 8:23

A leghosszabb iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek. A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni az arra jogosult gyermekek számára. A szülők bármikor, akár a nyári szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje.

Ötödik alkalommal indult útjára a Coop Segély Alapítvány kamionja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. június 2. 12:53

Ötödik alkalommal indult útjára a Coop Segély Alapítvány kamionja, amely országszerte 8268 állami gondozott gyermeknek juttat el alapélelmiszerekből álló adományt 25 millió forint értékben.