A mai napon ünnepélyes keretek között adták át Pázmándon a település Sportközpontjának új tornatermét. Az eseményen többek között beszédet mondott dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

- A mi felelősségünk, hogy miként alakul a magyar oktatás jövője, milyen esélyt, milyen feltételeket biztosítunk gyermekeinknek képességeik, tehetségük kibontakoztatásához, közös jövőnk építéséhez - fogalmazott az államtitkár. Majd hangsúlyozta, hogy a jövő nemzedékek egészséges fejlődésének, nevelésének egyik fontos eszköze volt a mindennapos testnevelés bevezetése, amelynek eredményeként jelenleg közel egymillió kettőszázezer gyermek mozog naponta testnevelésórán. Kitért a sport közösségfejlesztő, szociális esélyegyenlőség teremtő funkciójára is, hiszen mint mondta „a sport objektív, mérhető világ, ahol a valódi, személyes teljesítmény alapján rangsorolják a résztvevőket”.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

A beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként valósult meg, amely a kormány azon törekvését segít elő, hogy minden járásban elérhetőek legyenek a tanulók számára a neveléshez, oktatáshoz és a mindennapos testneveléshez szükséges európai színvonalú infrastrukturális feltételek.

Kép letöltéseFotó: Botár Gergely/kormany.hu

Az átadó ünnepségen részt vett Boros Anita, az NFM vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő és dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika, Pázmánd polgármestere is.

(EMMI Sportért Felelős Államtitkárság)