Egyesületi beruházásban elkészült streetball-pályát adott át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pénteken Nyíregyházán.

Szabó Tünde az örökösföldi városrészben lévő pálya avatásán arról beszélt, nemcsak az élsport, vagy az utánpótlás-nevelés, hanem a szabadidős sport is nagyon fontos, ehhez megfelelő szakembereket, feltételeket és létesítményeket kell biztosítani.

Az államtitkár kiemelte Nyíregyháza sportszeretetét, megjegyezve, hogy a városban számos aktív és mozgásgazdag életmódot folytató család él. A megyeszékhely ezért az a hely, ahova lehet támogatást adni - tette hozzá.

Ulrich Attila alpolgármester szerint a városnak fontos, hogy a sporton keresztül olyan közösségeket teremtsen, amelyek egészségesen élnek, motiváltak és ki tudják használni a testmozgás lehetőségeit.

Balogh Béla, a beruházó Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesület (NYIKSE) elnöke elmondta, a városrész központi részén fekvő, a helyi általános iskola közelében felépített pályát TAO-támogatásból finanszírozták. A hétmillió forint értékű beruházás során műanyagborítású pályát és kosárpalánkokat telepítettek.

A tíz évvel ezelőtt létrehozott egyesület a kosárlabda utánpótlás-nevelés és versenyeztetés területén tevékenykedik.

A NYIKSE a különböző bajnokságokba tizennyolc utánpótlás-csapatot indít, az elmúlt időszakban három nyíregyházi általános iskolában kezdte el a gyerekek nevelés-toborzását; csak az örökösföldi Móra Ferenc Általános Iskolában közel száz gyerek kosárlabdázik az egyesület színeiben.

(MTI)