Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A tanároknak is kötelező a lázmérés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 10:54

Nem csak a diákoknak, de a tanároknak is kötelező a lázmérés az iskolába való belépéskor - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről szóló rendelet szerinti szakértői vélemény készítésére irányuló kérelemnyomtatvány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 10. 15:55

A pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről szóló 15/2013. (II. 26.) EMMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza többek között a szakértői bizottsági tevékenységeket. A szakértői bizottsági vizsgálat a szülő kérésére, vagy a szülő egyetértésével, a Rendeletben meghatározott fórumok kezdeményezésére indul.

Nemzetiségi óvodai nevelésben, illetve nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételhez szükséges nyilatkozat- és kérelem minta

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 10:07

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosított 157. § (4) bekezdése szerint „A nemzetiségi óvodai nevelés, nemzetiségi iskolai nevelés-oktatás megszervezése, valamint az abban való részvétel az oktatásért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján közzétett nyomtatvánnyal vagy nyilatkozattal kezdeményezhető.”

OECD jelentés: Egyre több gyermek vesz részt az oktatásban, emelkedtek a tanári fizetések

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 8. 12:59

A mai napon jelent meg az OECD éves oktatási jelentése, az Education at a Glance 2020 kiadványa, mely jellemzően az egyes országok 2017-es oktatási adatait mutatja be. Az elemzés idei fókuszában a szakképzés állt.

Csaknem 6000 intézményben rendben folyik az oktatás, a héten 4 óvodában és 6 iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 7. 9:45

Szeptember 1-jén hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén. A óvodák, iskolák betartják a biztonsági ajánlásokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi folyamatokat, bejelentéseket.

Eddig 423 helyen szolgálatba léptek az iskolaőrök

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 2. 13:08

A szeptemberi tanévkezdéskor 423 köznevelési feladatellátási helyen léptek szolgálatba iskolaőrök - közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Jelezte: további helyszínekre is folyamatban van az iskolaőrök toborzása, képzése.

Másfélmillió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 1. 16:19

A mai napon a köznevelési intézményrendszer csaknem hatezer intézményében, 13.349 feladatellátási helyen hagyományos munkarendben megkezdődött a tanév mintegy másfélmillió iskolás és óvodás részére.

Egyre több pénz az oktatásra, javuló tanulói eredmények, nagyobb megbecsülés a pedagógusoknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 27. 10:23

Magyarország az elmúlt években gazdasági szempontból az Európai Unió egyik leggyorsabban növekvő országa volt, okkal bizakodunk abban, hogy a jelenlegi járványhelyzet leküzdése után is tartani tudjuk ezt a pozíciót. A gazdasági fejlődés fenntartásához és a magyar emberek életminőségének folyamatos növeléséhez szükség van az oktatási rendszer minőségi fejlesztésére is, a kormány ezért egyre több pénzt fordít az oktatásra, folyamatosan javítja annak feltételeit, fejleszti az iskolákat, a tananyagot és egyre nagyobb megbecsülést biztosít a pedagógusoknak – összegzi a kormány oktatási céljait az Európai Uniós tervezés érdekében készített köznevelési stratégia 2021-2030.

A PDSZ ismét csak politizál, egyetlen valódi javaslata sincs

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 19. 11:07

A PDSZ politikai alapon, a szakmaiságot nélkülözve fogalmazta meg közleményét, amelynek egyetlen célja, hogy feszültséget keltsen a köznevelés szereplőiben és reflektorfénybe hozza a mérhetetlenül alacsony támogatottságú szakszervezetet.

Elkészült és a köznevelési intézmények megkapták a következő tanévre vonatkozó járványügyi protokollt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. augusztus 18. 8:56

A járványügyi adatok nyomon követése alapján látható, hogy Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember elsején a hagyományos nevelés-oktatás megkezdése indokolt. Ugyanakkor a köznevelésnek is fel kell készülnie a védekezésre és a megelőzésre, továbbá ki kell dolgoznia olyan eljárásrendet, amely lehetővé teszi, hogy szükség esetén célzott beavatkozásokkal beazonosíthatók és fokozottabban támogathatók legyenek a veszélyeztetett intézmények.