Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Az Index újabb álhírt gyártott, ezúttal a NAT-ról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 17. 10:32

Az Index mai cikke a baloldali média újabb álhírgyártásának ékes példája. A kormány a Nemzeti Alaptanterv (NAT) átfogó módosításáról döntött, amiről legkésőbb a jövő héten a nyilvánosságot is tájékoztatjuk.

Megjelent az Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím pályázat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 11:15

Közös felelősségünk, hogy a köznevelési intézmények munkája révén mind több fiatal váljon a környezet és az egészség megóvására elkötelezett felnőtté. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázat célja azon intézmények elismerése Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címmel, amelyek a fenntarthatóságra nevelést kiemelt céljuknak tekintik, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a fenntarthatóság elvei a jövő nemzedékek számára a mindennapok természetes részévé váljanak.

Kisfaludy László az EMMI új helyettes államtitkára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 9:15

2020. január 15-től Kisfaludy László az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára. Mint ismeretes, a korábbi helyettes államtitkár, Dr. Maruzsa Zoltán 2019. szeptember 1-jétől államtitkárként irányítja az ágazatot.

Már be lehet nyújtani az iskolai felmentési kérelmeket az Oktatási Hivatalhoz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 2. 16:33

A gyermekek érdekeit szem előtt tartva a kormány az Oktatási Hivatalt jelölte ki az iskolaérettségi felmentések elbírálására, illetve a kormányhivatalokat a 3 éves korban esedékes óvodába járás ellenőrzésére.

A köznevelésben foglalkoztatott gyógypedagógusok száma nem csökkent, hanem nőtt - téves információ jelent meg a Népszavában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 31. 10:47

A Népszava cikkére hivatkozva több médiumban valótlan állítások jelentek meg a köznevelésben foglalkoztatott gyógypedagógusokkal, a gyógypedagógiai neveléssel és oktatással kapcsolatban. A Népszava szerzője két különböző statisztikai kategóriához tartozó adatot hasonlított össze - tévesen.

Lényeges koncepcionális változások a Nemzeti Alaptantervben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 23. 9:36

Újabb politikai támadást indított az ellenzék és az ellenzék által előretolt PDSZ-elnök a Nemzeti Alaptanterv ellen. Most éppen azon keseregnek, hogy szerintük nem fog változni a NAT.

A fiatalok többsége csoportosan jelentkezne a külföldi nyelvi kurzusokra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 17. 10:40

Az előzetes jelentkezések alapján a fiatalok nagy része csoportosan venne részt a kormány külföldi nyelvtanulási programján - mondta Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Teljesen szabadon beléphetett az EMMI-be Hadházy Ákos és Szél Bernadett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 10. 15:43

Egyes sajtóorgánumokban megjelentekkel ellentétben egyetlen pillanatra sem tartóztatták fel a biztonságiak az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületébe belépő ellenzéki képviselőket. A képviselők háborítatlanul mozoghattak az épületben.

A köznevelési tárca valós érvek alapján dönt az iskolaérettségi vizsgálatról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 6. 15:47

Az iskolaérettségi vizsgálatokra vonatkozó jogszabály módosítást számtalan egyeztetés előzte meg. A köznevelési tárca természetesen minden esetben megfontolja, amit az ombudsman javasol, feltéve, ha ezt időben megteszi.

Javult a tanulók teljesítménye a PISA-felmérés szerint

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 4. 11:07

Javult a magyar tanulók teljesítménye a PISA-felmérés szerint, csak egy-két százalékkal vannak a világ legfejlettebb országait tömörítő OECD-átlaga alatt - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerda reggel az M1 aktuális csatornán a PISA-felmérés eredményeit értékelve.