Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Elindult a tankönyvrendelés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. április 1. 16:53

A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődik. Az Oktatási Hivatal által összeállított tankönyvjegyzék alapján a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. webes felületén minden intézmény április végéig online adhatja le a 2020/2021. tanévre szóló tankönyvrendelését. A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől már minden köznevelésben résztvevő tanuló ingyenesen kapja meg a tankönyveit, így a rendelés semmilyen anyagi terhet nem jelent a családok számára, ugyanakkor az intézmények adminisztrációs terhei is jelentősen csökkennek.

Minimális személyi kontaktussal valósulnak meg a beiratkozások

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 27. 13:41

Minimális személyi kontaktus mellett valósulnak meg a beiratkozások az óvodákba és általános iskolákba - közölte a köznevelési államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.

Elhalasztják a Fenntarthatósági Témahetet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 21. 11:04

A veszélyhelyzetre való tekintettel az emberi erőforrások minisztere határozatot bocsátott ki a Fenntarthatósági Témahét elhalasztásáról, pótlására várhatóan az ősz folyamán kerül sor.

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság üdvözli a szorosabb együttműködést

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 18. 14:22

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság üdvözli, hogy a PSZ és a PDSZ a koronavírus fertőzés miatt kihirdetett veszélyhelyzetben felfüggeszti a sztrájktárgyalásokat.

Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 16. 10:03

Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz, de utána látni fogjuk, milyen színes oktatási gyakorlat alakul majd ki ezen a téren - mondta a köznevelési államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hétfőn.

Óriási aktivitással indul a tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 15. 18:14

A pénteki miniszterelnöki bejelentést követően szombaton megszületett a rendeleti szabályozás, majd az Oktatási Hivatal honlapján közzétették az iskolák új munkarendre történő átállását szolgáló módszertani ajánlást. Emellett minden iskola, minden fenntartó kiértesítése rendben megtörtént.

Az önkormányzatok helyben dönthetnek az óvodák nyitva tartásáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 14. 17:51

Az önkormányzatok helyben dönthetnek az óvodák nyitva tartásáról, működéséről; az erről szóló kormányrendelet még szombaton megjelenik - jelentette be a köznevelési államtitkár az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 14. 17:00

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány „A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. A döntés az óvoda, a pedagógiai szakszolgálati intézmény és a pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmény kivételével érinti valamennyi köznevelési intézményt.

Javultak a magyar tanulók eredményei az országos kompetenciamérés adatai alapján is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 13. 9:38

Az Oktatási Hivatal honlapján már elérhetők az országos kompetenciamérés eredményei. Ebből kiderül, hogy a 6., 8. és 10. évfolyamos tanulók miként tudják alkalmazni szövegértési képességeiket és matematikai eszköztudásukat tanulmányaik és a hétköznapok során.

Lezárult a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 12. 12:27

2020. március 2-6. között a hatodik PÉNZ7 köznevelési témahét valósult meg az iskolákban, pénzügyi témakörben a pénzügyi biztonság, vállalkozói témakörben az „Ötletből vállalkozás” fókusszal. A programra minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott: több mint 1200 iskola 217.664 diákja vett rész kereken 12.000 órán, 900 önkéntes közreműködésével. Az előző tanévhez képest ez tizenkétezerrel több tanuló bevonását jelenti.