Oktatásért Felelős Államtitkárság

Bódis József

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Juttatásokkal egészülhetnek ki az iskolaigazgatói bérek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 14. 11:50

Az iskolaigazgatói bérek juttatásokkal való kiegészítése is megtörténhet, ha az Országgyűlés elfogadja a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerdán benyújtott módosítását - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Nagyobb anyagi megbecsülést kaphatnak az iskolaigazgatók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 12. 9:08

A Kormány benyújtotta a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítását az Országgyűléshez. Az apróbb módosítások célja a gyermekek, tanulók előmenetelének támogatása, valamint az, hogy nagyobb anyagi megbecsülést kapjanak az iskolaigazgatók, és ezáltal az intézményvezetői pálya vonzóbbá váljon a fiatalok, valamint a pedagógusok számára.

Nem nélkülözhetők a digitális készségek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 7. 12:54

Olyan világban élünk, amelyben nem nélkülözhetők a digitális készségek - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára a kétnapos DOKK 2019 Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás megnyitóján, pénteken Budapesten.

Kihirdették a tudományos-innovációs ifjúsági tehetségkutató eredményét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. május 29. 14:40

Három első, három második és négy harmadik díjat adtak át a 28. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny eredményhirdetési ünnepségén szerdán Budapesten, további tíz pályázat kiemelt dicséretben részesült.

A fiatalok nyelvtanulásának ösztönzése volt napirenden az uniós oktatási találkozón is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. május 22. 17:34

Az Európai Unió Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanácsa május 22-én tartotta első ülésnapját Brüsszelben. Magyarországot Prof. Dr. Bódis József államtitkár képviselte az eseményen. A tanácskozáson Európa oktatási vezetői megállapították, hogy szükséges további átfogó lépéseket tenni a fiatalok nyelvtudásának fejlesztése érdekében.

Új módszerekre van szükség a felsőoktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. május 21. 16:34

Új módszerekre, például projektpedagógiára van szükség a 21. századi felsőoktatásban - vélekedett a területért felelős helyettes államtitkár az Óbudai Egyetemen tartott konferencián kedden.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram résztvevőit köszöntötték

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. május 10. 12:37

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramban részt vevő fiatalokat köszöntötte Bódis József oktatási államtitkár pénteken Budapesten.

Európai regiszter tagja lett a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. május 8. 17:21

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) fennállása óta először lett tagja a Minőségbiztosítási Szervezetek Európai Regiszterének (EQAR).

Az oktatási államtitkár köszöntötte a Jessup nemzetközi perbeszédverseny győztes csapatát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. május 8. 14:12

Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára köszöntötte a Jessup nemzetközi perbeszédverseny idei győztesét, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) csapatát szerdán Budapesten.

Az EMMI mentette meg a bezárástól a buddhista közösség által fenntartott Dr. Ámbédkar Gimnáziumot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. április 25. 14:27

A napokban megjelent álhírekkel szemben az EMMI mentette meg az azonnali bezárástól az egyébként nem állami fenntartású, buddhista közösség által megalapított, sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnáziumot, úgy, hogy azonnali, előrehozott támogatásban részesítette, és a tanév sikeres lezárása érdekében a hatályos köznevelési szerződés összegén felül további 23,5 millió forint támogatást biztosított az intézménynek. A tárca nyitott arra, hogy állami fenntartásba vétellel garantálja az iskola további működését, ezt azonban csak az intézmény jelenlegi fenntartójának kérésére teheti meg.