Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Már 1040 ökoiskola van hazánkban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 18. 12:08

Egyre több iskola csatlakozik az ökoiskolákhoz és vállalja a környezettudatos szemléletet pedagógiájában és működésében. 2019. október 18-án Budapesten 241 köznevelési intézmény vezetője vehette át az Ökoiskola, illetve az Örökös Ökoiskola címet, ezzel pedig már 1040-re nőtt a magyar ökoiskolák száma.

Rendben megtörtént a tankönyvek pótrendelése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 4. 12:13

Rendben lezajlott a tankönyvek pótrendelése, október 1-jéig 614 ezer könyvet, illetve munkafüzetet rendeltek az iskolák 642 millió forint értékben - közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pénteken Budapesten.

Rendkívüli fejlesztések az egészségügyben, a kultúrában és az oktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. szeptember 26. 17:45

A magyar kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz és soha nem látott fejlesztéseket hajt végre az egészségügy, a kultúra és az oktatás területén is - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Sárváron.

Jövőre 355 milliárddal több jut a pedagógusbérekre 2010-hez képest

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 19. 9:25

Folytatják a párbeszédet a pedagógus szakszervezetekkel, miközben "az eddigi béremeléseket garantálva, a 2020-as költségvetésben 355 milliárddal többet költünk a pedagógusbérekre 2010-hez képest" - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a Magyar Hírlapnak.

Elindult a Lázár Ervin Program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. szeptember 18. 16:27

Már regisztrálhatnak a Lázár Ervin Programban részt venni kívánó előadóművészeti szervezetek; az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) idén elindított programja minden általános iskolás számára biztosítja, hogy eljuthasson kulturális intézményekbe.

Az OECD elismeri a kormány céljait és eredményeit az oktatás területén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 10. 15:26

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár közölte: a jelentés elismeri, hogy az óvodáztatás nagyon komoly fejlődésen ment keresztül Magyarországon.

Az idei tanévre is biztosított az iskolai tej- és gyümölcsprogram

Agrárminisztérium, Mezőgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 9. 15:18

Ebben a tanévben is biztosított az iskolai tej- és gyümölcsprogram, melynek fő célja a zöldség-és gyümölcsfogyasztás ösztönzése, de emellett hozzájárul a termelők jövedelmének stabilizálásához is - közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az elmúlt évtized legjelentősebb fejlesztései valósulnak meg az oktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. szeptember 9. 12:29

Az elmúlt évtized legjelentősebb fejlesztései valósulnak meg az oktatásban, a Nemzeti Köznevelési és Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 800 helyszínen 276 milliárd forintból történnek beruházások - mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Minden eddiginél több támogatást kaptak a családok az iskolakezdéshez

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 3. 9:30

Minden eddiginél több támogatást kaptak idén a családok az iskolakezdéshez - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.