Oktatásért Felelős Államtitkárság

Bódis József

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Amerika első számú rákcentrumának vezetői az Onkológiai Intézetben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 8. 10:43

A Texasi Egyetem MD Anderson Onkológiai Centrum háromfős delegációja látogatást tett Prof. Michael E. Kupferman klinikai és tudományos hálózatfejlesztésért felelős alelnök vezetésével az Országos Onkológiai Intézetben.

2019-ben hazánk ad otthont a 13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiának

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. augusztus 2. 9:19

Augusztus 3-9. között Keszthelyen rendezik meg a 13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia (International Olympiad of Astronomy and Astrophysics, IOAA) versenyeit, amely a legmagasabb rangú, középiskolásoknak szóló nemzetközi verseny a csillagászat és az asztrofizika területén.

Az intézmény felelősségét vizsgálja a minisztérium a szabálytalan érettségi vizsga miatt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. július 25. 11:15

Az intézmény vezetőinek felelősségét vizsgálja a minisztérium a szabálytalan érettségi vizsga miatt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban.

Nem csorbulnak a szülői jogok a köznevelési törvény módosításával

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. július 16. 10:10

Egységes, átlátható rendszer kialakítása a célja a köznevelési törvény módosításának, a szülői jogok nem csorbulnak - mondta Bódis József oktatásért felelős államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

Jóval több tankönyvet és olcsóbban rendeltek az iskolák

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 9. 14:18

Félmillióval több tankönyvet rendeltek az iskolák a szeptemberi tanévkezdésre, az erre fordított költségek 700 millió forinttal csökkentek tavalyhoz képest - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Egy ország súlya az oktatási rendszerén múlik

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. július 4. 13:42

Egy ország gazdasági, társadalmi súlya azon múlik, hogy milyen az oktatási rendszere, annak csúcsán pedig a felsőoktatás áll - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

Magyarország kormánya elvárja Ukrajnától a kárpátaljai magyarok biztonságának garantálását

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. július 1. 16:13

Kérjük és elvárjuk Ukrajnától a kárpátaljai magyarok biztonságának garantálását, jogaik biztosítását, az anyanyelven való oktatás garantálását a bölcsődétől a felsőoktatásig, s a magyar nyelv használatának lehetőségét a mindennapi életben - jelentette ki Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára hétfőn Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévzáró és diplomaátadó ünnepségén.

Juttatásokkal egészülhetnek ki az iskolaigazgatói bérek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 14. 11:50

Az iskolaigazgatói bérek juttatásokkal való kiegészítése is megtörténhet, ha az Országgyűlés elfogadja a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerdán benyújtott módosítását - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Nagyobb anyagi megbecsülést kaphatnak az iskolaigazgatók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 12. 9:08

A Kormány benyújtotta a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítását az Országgyűléshez. Az apróbb módosítások célja a gyermekek, tanulók előmenetelének támogatása, valamint az, hogy nagyobb anyagi megbecsülést kapjanak az iskolaigazgatók, és ezáltal az intézményvezetői pálya vonzóbbá váljon a fiatalok, valamint a pedagógusok számára.