Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Nem lesz hosszabb a tanév – elhalasztják a minősítéseket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. április 2. 13:05

Minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította volna a tanévet. A rémhír terjesztőivel szemben a nyomozás megindítását kezdeményeztük. Nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek.

Az oktatási akciócsoport dolgozik az érettségik megszervezésén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. április 2. 13:00

Az országos veszélyhelyzetben az érettségi korrekt, minden szempontot figyelembe vevő megszervezése az egyik legnagyobb kihívás, amelyen az oktatási akciócsoport dolgozik - mondta Maruzsa Zoltán.

Elindult a tankönyvrendelés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. április 1. 16:53

A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődik. Az Oktatási Hivatal által összeállított tankönyvjegyzék alapján a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. webes felületén minden intézmény április végéig online adhatja le a 2020/2021. tanévre szóló tankönyvrendelését. A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől már minden köznevelésben résztvevő tanuló ingyenesen kapja meg a tankönyveit, így a rendelés semmilyen anyagi terhet nem jelent a családok számára, ugyanakkor az intézmények adminisztrációs terhei is jelentősen csökkennek.

Minimális személyi kontaktussal valósulnak meg a beiratkozások

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 27. 13:41

Minimális személyi kontaktus mellett valósulnak meg a beiratkozások az óvodákba és általános iskolákba - közölte a köznevelési államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.

Elhalasztják a Fenntarthatósági Témahetet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 21. 11:04

A veszélyhelyzetre való tekintettel az emberi erőforrások minisztere határozatot bocsátott ki a Fenntarthatósági Témahét elhalasztásáról, pótlására várhatóan az ősz folyamán kerül sor.

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság üdvözli a szorosabb együttműködést

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 18. 14:22

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság üdvözli, hogy a PSZ és a PDSZ a koronavírus fertőzés miatt kihirdetett veszélyhelyzetben felfüggeszti a sztrájktárgyalásokat.

Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 16. 10:03

Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz, de utána látni fogjuk, milyen színes oktatási gyakorlat alakul majd ki ezen a téren - mondta a köznevelési államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hétfőn.

Óriási aktivitással indul a tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 15. 18:14

A pénteki miniszterelnöki bejelentést követően szombaton megszületett a rendeleti szabályozás, majd az Oktatási Hivatal honlapján közzétették az iskolák új munkarendre történő átállását szolgáló módszertani ajánlást. Emellett minden iskola, minden fenntartó kiértesítése rendben megtörtént.

Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. március 14. 17:00

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány „A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. A döntés az óvoda, a pedagógiai szakszolgálati intézmény és a pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmény kivételével érinti valamennyi köznevelési intézményt.