Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Megjelent az Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím pályázat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 11:15

Közös felelősségünk, hogy a köznevelési intézmények munkája révén mind több fiatal váljon a környezet és az egészség megóvására elkötelezett felnőtté. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázat célja azon intézmények elismerése Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címmel, amelyek a fenntarthatóságra nevelést kiemelt céljuknak tekintik, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a fenntarthatóság elvei a jövő nemzedékek számára a mindennapok természetes részévé váljanak.

A köznevelési tárca valós érvek alapján dönt az iskolaérettségi vizsgálatról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 6. 15:47

Az iskolaérettségi vizsgálatokra vonatkozó jogszabály módosítást számtalan egyeztetés előzte meg. A köznevelési tárca természetesen minden esetben megfontolja, amit az ombudsman javasol, feltéve, ha ezt időben megteszi.

PISA-felmérés - minden területen javult a magyar diákok teljesítménye

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 3. 12:41

Minden területen - szövegértésben, matematikában és a természettudományokban is - javult a 15 éves magyar tanulók teljesítménye a legújabb PISA-felmérés szerint - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A 2018 tavaszán végzett felmérés eredményeit kedden mutattat be a világ legfejlettebb országait tömörítő OECD.

Széleskörű összefogás a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztéséért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 19. 12:02

2019. november 19-én hat szervezet írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelyben a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek további fejlesztését vállalják a 2019/2020-as tanévben megvalósuló PÉNZ7 témahét keretében.

Már 1040 ökoiskola van hazánkban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 18. 12:08

Egyre több iskola csatlakozik az ökoiskolákhoz és vállalja a környezettudatos szemléletet pedagógiájában és működésében. 2019. október 18-án Budapesten 241 köznevelési intézmény vezetője vehette át az Ökoiskola, illetve az Örökös Ökoiskola címet, ezzel pedig már 1040-re nőtt a magyar ökoiskolák száma.

Rendben megtörtént a tankönyvek pótrendelése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. október 4. 12:13

Rendben lezajlott a tankönyvek pótrendelése, október 1-jéig 614 ezer könyvet, illetve munkafüzetet rendeltek az iskolák 642 millió forint értékben - közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pénteken Budapesten.

Rendkívüli fejlesztések az egészségügyben, a kultúrában és az oktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. szeptember 26. 17:45

A magyar kormány rendkívüli erőfeszítéseket tesz és soha nem látott fejlesztéseket hajt végre az egészségügy, a kultúra és az oktatás területén is - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Sárváron.

Jövőre 355 milliárddal több jut a pedagógusbérekre 2010-hez képest

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 19. 9:25

Folytatják a párbeszédet a pedagógus szakszervezetekkel, miközben "az eddigi béremeléseket garantálva, a 2020-as költségvetésben 355 milliárddal többet költünk a pedagógusbérekre 2010-hez képest" - mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a Magyar Hírlapnak.

Elindult a Lázár Ervin Program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. szeptember 18. 16:27

Már regisztrálhatnak a Lázár Ervin Programban részt venni kívánó előadóművészeti szervezetek; az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) idén elindított programja minden általános iskolás számára biztosítja, hogy eljuthasson kulturális intézményekbe.