Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A tanároknak is kötelező a lázmérés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 15. 10:54

Nem csak a diákoknak, de a tanároknak is kötelező a lázmérés az iskolába való belépéskor - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről szóló rendelet szerinti szakértői vélemény készítésére irányuló kérelemnyomtatvány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 10. 15:55

A pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről szóló 15/2013. (II. 26.) EMMI rendelet (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza többek között a szakértői bizottsági tevékenységeket. A szakértői bizottsági vizsgálat a szülő kérésére, vagy a szülő egyetértésével, a Rendeletben meghatározott fórumok kezdeményezésére indul.

A pedagógusi az egyik legszebb pálya

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. szeptember 10. 14:27

A pedagóguspálya az egyik legszebb pálya - hangoztatta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a pedagógusnapi díjak átadásán csütörtökön Budapesten.

Nemzetiségi óvodai nevelésben, illetve nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételhez szükséges nyilatkozat- és kérelem minta

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 10:07

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet módosított 157. § (4) bekezdése szerint „A nemzetiségi óvodai nevelés, nemzetiségi iskolai nevelés-oktatás megszervezése, valamint az abban való részvétel az oktatásért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján közzétett nyomtatvánnyal vagy nyilatkozattal kezdeményezhető.”

OECD jelentés: Egyre több gyermek vesz részt az oktatásban, emelkedtek a tanári fizetések

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 8. 12:59

A mai napon jelent meg az OECD éves oktatási jelentése, az Education at a Glance 2020 kiadványa, mely jellemzően az egyes országok 2017-es oktatási adatait mutatja be. Az elemzés idei fókuszában a szakképzés állt.

Csaknem 6000 intézményben rendben folyik az oktatás, a héten 4 óvodában és 6 iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 7. 9:45

Szeptember 1-jén hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén. A óvodák, iskolák betartják a biztonsági ajánlásokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi folyamatokat, bejelentéseket.

Eddig 423 helyen szolgálatba léptek az iskolaőrök

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 2. 13:08

A szeptemberi tanévkezdéskor 423 köznevelési feladatellátási helyen léptek szolgálatba iskolaőrök - közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Jelezte: további helyszínekre is folyamatban van az iskolaőrök toborzása, képzése.

Másfélmillió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. szeptember 1. 16:19

A mai napon a köznevelési intézményrendszer csaknem hatezer intézményében, 13.349 feladatellátási helyen hagyományos munkarendben megkezdődött a tanév mintegy másfélmillió iskolás és óvodás részére.

Az új tanév az új építések és a jelentős felújítások éve lesz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. augusztus 31. 8:04

Az új tanév az iskolák, tantermek, tornatermek, uszodák és a jelentős felújítások éve lesz, hiszen közel 100 milliárd forint összértékű fejlesztés van folyamatban európai támogatással, amelyet a kormány további 10 milliárd forinttal támogat - jelentette be az emberi erőforrások minisztere a XI. Nemzeti Tanévnyitón vasárnap Kecskeméten.