Oktatásért Felelős Államtitkárság

Bódis József

oktatásért felelős államtitkár

Oktatásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Nem csorbulnak a szülői jogok a köznevelési törvény módosításával

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. július 16. 10:10

Egységes, átlátható rendszer kialakítása a célja a köznevelési törvény módosításának, a szülői jogok nem csorbulnak - mondta Bódis József oktatásért felelős államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

Jóval több tankönyvet és olcsóbban rendeltek az iskolák

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2019. július 9. 14:18

Félmillióval több tankönyvet rendeltek az iskolák a szeptemberi tanévkezdésre, az erre fordított költségek 700 millió forinttal csökkentek tavalyhoz képest - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Egy ország súlya az oktatási rendszerén múlik

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. július 4. 13:42

Egy ország gazdasági, társadalmi súlya azon múlik, hogy milyen az oktatási rendszere, annak csúcsán pedig a felsőoktatás áll - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten.

Magyarország kormánya elvárja Ukrajnától a kárpátaljai magyarok biztonságának garantálását

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. július 1. 16:13

Kérjük és elvárjuk Ukrajnától a kárpátaljai magyarok biztonságának garantálását, jogaik biztosítását, az anyanyelven való oktatás garantálását a bölcsődétől a felsőoktatásig, s a magyar nyelv használatának lehetőségét a mindennapi életben - jelentette ki Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára hétfőn Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévzáró és diplomaátadó ünnepségén.

Juttatásokkal egészülhetnek ki az iskolaigazgatói bérek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 14. 11:50

Az iskolaigazgatói bérek juttatásokkal való kiegészítése is megtörténhet, ha az Országgyűlés elfogadja a nemzeti köznevelésről szóló törvény szerdán benyújtott módosítását - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Nagyobb anyagi megbecsülést kaphatnak az iskolaigazgatók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 12. 9:08

A Kormány benyújtotta a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítását az Országgyűléshez. Az apróbb módosítások célja a gyermekek, tanulók előmenetelének támogatása, valamint az, hogy nagyobb anyagi megbecsülést kapjanak az iskolaigazgatók, és ezáltal az intézményvezetői pálya vonzóbbá váljon a fiatalok, valamint a pedagógusok számára.

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2019. június 11. 11:41

Több mint 650 fiatal érdemelte ki a Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2018 díjat, közülük mintegy ötvenen hétfőn a Testnevelési Egyetemen (TE) vették át oklevelüket.

Nem nélkülözhetők a digitális készségek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. június 7. 12:54

Olyan világban élünk, amelyben nem nélkülözhetők a digitális készségek - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára a kétnapos DOKK 2019 Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás megnyitóján, pénteken Budapesten.

Pedagógusoknak mondott köszönetet Kásler Miklós

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 31. 13:53

Magyarország büszke lehet az oktatási tradícióira és oktatási rendszerére - mondta Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere a pedagógusnapi elismerések átadásán pénteken, Budapesten.