Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Maruzsa Zoltán

köznevelésért felelős államtitkár

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Idén ősszel 491 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 15. 10:23

Az Országgyűlés 2020. július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, így 2020 szeptemberében az erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben elkezdheti működését az iskolaőri hálózat. A törvényjavaslat parlamenti vitája során abban minden párt egyetértett, hogy nincs helye az iskolában semmiféle erőszaknak, sem a diákok között, sem a pedagógusok és a diákok között nem tűrhető ennek semmilyen formája.

Remélhetőleg hagyományosan lehet elkezdeni az új tanévet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 13. 11:11

Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Sikeres tanévet zártunk

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 9. 17:09

Sikeresnek értékelte a koronavírus-járvány miatt tantermen kívüli, digitális munkarendben befejezett elmúlt tanév lezárását a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Északkeleten gyakoribb az iskolai erőszak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 6. 9:49

Az iskolai erőszak terén az ország északkeleti régiója magasabban reprezentált, mint a többi - mondta az oktatási államtitkár hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ismét hazudott a Demokratikus Koalíció

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. július 6. 8:06

Ismét elképesztő hazugsággal próbál bekerülni a hírfolyamba Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, és közben mérhetetlen tájékozatlanságáról ad tanúbizonyságot. A DK állításával ellentétben ugyanis a köznevelésért felelős államtitkár végig nyíltan beszélt a mártélyi iskolával kapcsolatban. A településről érkező delegáció tagjainak őszintén elmondta, a mártélyi iskolával elsősorban az a probléma, hogy a helyi szülők nem oda íratják a gyermekeiket: a településen élő 14 elsős korú gyermekből mindösszesen 5 főt írattak be a mártélyi iskolába, és ez folyamat már évek óta ismétlődik. Ilyen körülmények között az iskola további fenntartása szakmai szempontból nem volt megalapozott, és ezt az államtitkár a szülők tudomására is hozta.

Várják az emberek véleményét a tanulók és a tanárok ingyenes internethasználatáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 2. 13:07

A kormány várja az emberek véleményét a diákok és a tanárok ingyenes internethasználatáról - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A digitális munkarendben is sikerrel zárult az V. Digitális Témahét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 1. 14:05

A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődés kísérte a Digitális Témahetet, amelynek ünnepélyes díjátadója – a koronavírus okozta járványhelyzet miatt – rendhagyó módon online eseményként valósult meg 2020. július 1-jén. A Digitális Jólét Program keretében futó Digitális Témahétre beérkezett intézményi és pedagóguspályázatok a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) meghirdetett 3 kategóriája mellett további 10 különdíj kategóriában kerültek elbírásra. A győztes pályázók számos, a pedagógiai gyakorlatban alkalmazható digitális eszközt, programlehetőséget, illetve továbbképzést nyerhettek el. A díjátadót követően a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ által legjobbnak értékelt projekteket egy online Teachmeet-en mutatták be a nyertes pedagógusok.

Jó döntés volt megtartani az érettségit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. június 18. 9:20

Jó döntésnek bizonyult az érettségi megtartása a járványhelyzetben, hiszen végül egyetlen megbetegedést sem regisztráltak a vizsgázó diákok között - mondta a köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elkészültek a módosított Natnak megfelelő új tankönyvek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. június 17. 13:10

Elkészültek a módosított Nemzeti alaptantervnek (Nat) megfelelő új tankönyvek - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.