A diákcsere elmélyítésén keresztül közös jövőnket építjük – hangsúlyozta Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az Egyesült Államok külügyminisztériumának oktatási és kulturális ügyekben illetékes helyettes államtitkárával folytatott mai budapesti megbeszélésén.

Marie Royce egyetértett partnerével, rámutatva, közös erőfeszítéseinknek hála ma már számos különböző kezdeményezés áll a fiatalok rendelkezésére tanulmányok folytatására egymás országaiban. A diákok és az oktatási intézmények közötti mobilitást segíti a Fulbright Alapítvány tevékenysége, az Erasmus+, a Campus Mundi, valamint az idén első alkalommal meghirdetett, főként a jövő ifjú vezetőinek szánt csereprogram.

Kép letöltéseFotó: EMMI

Mindkét fél elégedettségének adott hangot, hogy egyre több amerikai egyetemi képzés válik elérhetővé Magyarországon, köszönhetően – egyebek mellett - a marylandi McDaniel College-zsal és az indianai Notre Dame egyetemmel kötött megállapodásoknak.

Az oktatási kapcsolatok mellett az államtitkárok felhívták a figyelmet a kulturális, valamint a sport együttműködések kiszélesítésének fontosságára, mely értékeink bemutatásán kívül jól szolgálja egymás kölcsönös megértését és megismerését.

(EMMI)