Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya nemzetközi ügyekért felelős államtitkár asszony részt vett és beszédet mondott Bruno Walter Orchestra koncertjén a Budapest Music Centerben.

Az államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a zenekarban példaértékű módon a Kelet- és Közép-Európából, Bécsből, Prágából, Budapestről és Pozsonyból érkező fiatal muzsikusok játszanak együtt más neves európai zenekarok zenészeivel. Ez a közös alkotás olyan varázslatot hoz létre, amely méltó ahhoz az európai polgári szellemiséghez, a jó értelemben vett européer humanitáshoz, amit a berlini születésű Bruno Walter karmester-zeneszerző képviselt egész életműve során.

Kép letöltéseFotó: Eurocomm-PR/Tóth László

Az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára beszédében kiemelte, hogy a nemzetek és nagy művészeik Európa kulturális azonosságának a közös aranyalapját képviselik, amelyeknek szilárd pillérei a nemzeti kultúrkincsek és a keresztény hagyományaink. Ezek a pillérek, amelyek meghatározzák a mi sokszínű közép-európai szellemi értékeinket, legyen szó irodalomról, képzőművészetről vagy éppen magáról a klasszikus zenéről.

(EMMI)