Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság

Dr. Lőrinczi Zoltán

nemzetközi ügyekért felelős államtitkár

Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Tovább javul az észt-magyar kulturális együttműködés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. május 29. 11:21

Dr. Lőrinczi Zoltán nemzetközi és Kárpát-medencei kapcsolatokért felelős államtitkár, illetve Kristi Karelsohn budapesti észt nagykövet május 28-án aláírta a magyar-észt Kulturális Együttműködési Program 2020-2022 között megvalósítandó munkatervét. Az eseményen részt vett Kreet Paljas, a magyarországi Észt Intézet igazgatója és Kenneth Kopamees, az észt nagykövetség misszióvezető-helyettese is.

Új lehetőségek az orosz-magyar kulturális együttműködésben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 11. 12:06

Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkár fogadta Olga Szergejevna Jarliovát, az Oroszországi Föderáció Kulturális Minisztériumának miniszterhelyettesét december 9-én. A delegáció tagja volt a Komi és a Mordvin Köztársaság, valamint a Kalugai és a Rjazanyi Szövetségi körzet kulturális miniszterei is.

Erőt kell meríteni a múltból

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. december 9. 11:24

A magyarságnak erőt kell merítenie múltjából - erről beszélt Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Magyarország elmúlt száz évéről szóló konferencián, Budapesten, hétfőn.

Megtartotta soros ülését a Külhoni Magyar Oktatási Tanács

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 5. 16:29

Ismételten összeült a Külhoni Magyar Oktatási Tanács. A konferencián a Kárpát-medencei pedagógusszervezetek és felsőoktatási intézmények képviselői mellett részt vett Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Lőrinczi Zoltán, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár is.

Magyar-türk együttműködés a kultúra és a művészetek területén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 9. 15:19

Dr. Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és prof. Dusen Kasseinov, a Nemzetközi Türk Kulturális Szervezet (TÜRKSOY) főtitkára kulturális és művészeti együttműködési megállapodást írt alá október 9-én Budapesten. A nyilatkozat ösztönzi a partnerséget a zene, a színház, a tánc, a cirkusz és a képzőművészet, az irodalom és a könyvszakma, az audiovizuális művészet, a könyvtárak és a múzeumok közötti kapcsolatok, az ipar- és a népművészet, valamint a kultúra és a művészet egyéb területein Magyarország és a TÜRKSOY tagállamai (Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán) között.

Képzést kapnak a külföldi diákok mentorálását végző hallgatók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 3. 7:39

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Stipendium Hungaricum Mentorhálózata által szervezett Mentortábor megnyitóján dr. Pacsay-Tomassich Orsolya köszöntőbeszédet tartott.

Saját hazájukat építik a Stipendium Hungaricum ösztöndíjasai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 27. 17:19

A Magyarországon elsajátított tudással saját hazájukat építik és erősítik a Stipendium Hungaricum kiválósági program külföldi ösztöndíjasai - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Jean-Pierre Loubinoux képeiből nyílt kiállítás a Vasúttörténeti Parkban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 24. 13:27

Budapest ad otthont a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) európai és világi közgyűléseinek június 24-25-én.

Tárcaközi megállapodásokkal erősítjük a magyar-kazah kapcsolatok intézményes kereteit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 29. 16:20

A kazahsztáni fővárosban, Nur-Szultánban megrendezett gazdasági fórumon az emberi erőforrások minisztériuma képviseletében részt vett dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, aki tárcaközi megállapodásokat írt alá a sport, az oktatás, a kultúra és az egészségügy területén.

Közös múltunk tanulmányozására is kiterjesztjük kulturális együttműködésünket Azerbajdzsánnal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 24. 14:45

Egy mai kétoldalú aláírásnak köszönhetően elindulhat a magyarság dél-kaukázusi örökségének tanulmányozása. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán fogadta Vagif Aliyevet, az Azerbajdzsáni Köztársaság Kulturális Minisztériumának miniszterhelyettesét.