Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság

Dr. Lőrinczi Zoltán

nemzetközi ügyekért felelős államtitkár

Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Megtartotta soros ülését a Külhoni Magyar Oktatási Tanács

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 5. 16:29

Ismételten összeült a Külhoni Magyar Oktatási Tanács. A konferencián a Kárpát-medencei pedagógusszervezetek és felsőoktatási intézmények képviselői mellett részt vett Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Lőrinczi Zoltán, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár is.

Magyar-türk együttműködés a kultúra és a művészetek területén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 9. 15:19

Dr. Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és prof. Dusen Kasseinov, a Nemzetközi Türk Kulturális Szervezet (TÜRKSOY) főtitkára kulturális és művészeti együttműködési megállapodást írt alá október 9-én Budapesten. A nyilatkozat ösztönzi a partnerséget a zene, a színház, a tánc, a cirkusz és a képzőművészet, az irodalom és a könyvszakma, az audiovizuális művészet, a könyvtárak és a múzeumok közötti kapcsolatok, az ipar- és a népművészet, valamint a kultúra és a művészet egyéb területein Magyarország és a TÜRKSOY tagállamai (Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán) között.

Kulturális együttműködés Montenegróval

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. október 4. 13:35

Kulturális együttműködésről tárgyalt dr. Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért és Fekete Péter, a kulturális ügyekért felelős államtitkára Aleksandar Bogdanović, Montenegró kulturális miniszterével.

Képzést kapnak a külföldi diákok mentorálását végző hallgatók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. július 3. 7:39

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának Stipendium Hungaricum Mentorhálózata által szervezett Mentortábor megnyitóján dr. Pacsay-Tomassich Orsolya köszöntőbeszédet tartott.

Saját hazájukat építik a Stipendium Hungaricum ösztöndíjasai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 27. 17:19

A Magyarországon elsajátított tudással saját hazájukat építik és erősítik a Stipendium Hungaricum kiválósági program külföldi ösztöndíjasai - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Jean-Pierre Loubinoux képeiből nyílt kiállítás a Vasúttörténeti Parkban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. június 24. 13:27

Budapest ad otthont a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) európai és világi közgyűléseinek június 24-25-én.

Magyarország csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Ügynökségéhez

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 16. 15:28

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége (IARC) ma Lyonban – a kelet-közép-európai régió országai közül elsőként – felvette hazánkat a tagjai közé. Magyarország az IARC tagsággal a nemzetközi rákkutatást meghatározó országok sorába lépett, ezzel segítve a kormány célját, hogy a nemzeti népegészségügyi program keretében csökkentse a daganatos megbetegedések számát.

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr és Chingiz Aidarbekov, a Kirgiz Köztársaság külügyminiszterének találkozójáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 3. 9:44

Kirgizisztán kiemelt partnereink egyike a közép-ázsiai régióban. Intenzíven bővítjük együttműködésünket mind a magyar–kirgiz oktatási és kulturális kapcsolatok terén, mind a türk nyelvű országok szervezetein keresztül – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter a Chingiz Aidarbekovval, a Kirgiz Köztársaság külügyminiszterével folytatott csütörtöki tárgyaláson.

Tárcaközi megállapodásokkal erősítjük a magyar-kazah kapcsolatok intézményes kereteit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 29. 16:20

A kazahsztáni fővárosban, Nur-Szultánban megrendezett gazdasági fórumon az emberi erőforrások minisztériuma képviseletében részt vett dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, aki tárcaközi megállapodásokat írt alá a sport, az oktatás, a kultúra és az egészségügy területén.