Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság

Pacsay-Tomassich Orsolya

nemzetközi ügyekért felelős államtitkár

Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Magyarország csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Ügynökségéhez

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 16. 15:28

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége (IARC) ma Lyonban – a kelet-közép-európai régió országai közül elsőként – felvette hazánkat a tagjai közé. Magyarország az IARC tagsággal a nemzetközi rákkutatást meghatározó országok sorába lépett, ezzel segítve a kormány célját, hogy a nemzeti népegészségügyi program keretében csökkentse a daganatos megbetegedések számát.

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr és Chingiz Aidarbekov, a Kirgiz Köztársaság külügyminiszterének találkozójáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 3. 9:44

Kirgizisztán kiemelt partnereink egyike a közép-ázsiai régióban. Intenzíven bővítjük együttműködésünket mind a magyar–kirgiz oktatási és kulturális kapcsolatok terén, mind a türk nyelvű országok szervezetein keresztül – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter a Chingiz Aidarbekovval, a Kirgiz Köztársaság külügyminiszterével folytatott csütörtöki tárgyaláson.

Tárcaközi megállapodásokkal erősítjük a magyar-kazah kapcsolatok intézményes kereteit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 29. 16:20

A kazahsztáni fővárosban, Nur-Szultánban megrendezett gazdasági fórumon az emberi erőforrások minisztériuma képviseletében részt vett dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, aki tárcaközi megállapodásokat írt alá a sport, az oktatás, a kultúra és az egészségügy területén.

Közös múltunk tanulmányozására is kiterjesztjük kulturális együttműködésünket Azerbajdzsánnal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 24. 14:45

Egy mai kétoldalú aláírásnak köszönhetően elindulhat a magyarság dél-kaukázusi örökségének tanulmányozása. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán fogadta Vagif Aliyevet, az Azerbajdzsáni Köztársaság Kulturális Minisztériumának miniszterhelyettesét.

Hetven országból vesznek részt a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. április 24. 10:55

Mintegy hetven ország diákjai vesznek rész a 2013-ban elindított Stipendium Hungaricum kiválósági ösztöndíjprogramban, amelynek keretében külföldi hallgatók magyar egyetemeken tanulhatnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Az UNESCO-nak kiemelkedő szerepe van a nemzetközi békét és biztonságot érintő kihívások kezelésében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. március 21. 17:15

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a mai napon köszöntötte az újjáalakult UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság első közgyűlését.

Közös célunk a magyar–horvát kulturális kapcsolatok erősítése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. március 14. 19:44

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára zágrábi látogatásán megbeszélést folytatott Nina Obuljen-Korzinekkel, a Horvát Köztársaság kulturális miniszterével, amelyen a felek megerősítették elkötelezettségüket a magyar–horvát kulturális együttműködés elmélyítése iránt.

Fejlődnek a magyar-amerikai kapcsolatok az oktatási, kulturális és sport együttműködéseken keresztül is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. március 12. 11:59

A diákcsere elmélyítésén keresztül közös jövőnket építjük – hangsúlyozta Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az Egyesült Államok külügyminisztériumának oktatási és kulturális ügyekben illetékes helyettes államtitkárával folytatott mai budapesti megbeszélésén.

Tovább mélyülhetnek Magyarország és az Oroszországi Föderáció kulturális kapcsolatai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. március 1. 12:10

Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál programjának középpontjában ezúttal az orosz zene áll, és ennek kapcsán számos neves orosz művészt és produkciót üdvözülhetünk hazánkban – mondta Pacsay-Tomassich Orsolya, az EMMI nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Mihail Svidkojjal, az orosz elnök nemzetközi kulturális együttműködésért felelős különmegbízottjával folytatott tegnapi megbeszélésén.