Kultúráért Felelős Államtitkárság

Fekete Péter

kultúráért felelős államtitkár

Kultúráért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Sikeresen zárult a Köszönjük, Magyarország! program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. május 26. 10:46

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a veszélyhelyzetre való tekintettel, az előadó-művészeti szféra támogatására 1 milliárd forintot csoportosított át a Köszönjük, Magyarország! programra.

Folytatódik a sarokkoncertté alakult Térzene Program

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. május 18. 15:22

A pandémiás helyzethez alkalmazkodva Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló Térzene Program is átalakult, sarokkoncerté változva valósította meg eredeti célját. A villám-koncertek a vártnál is népszerűbbek voltak, így a meglepetés szerenádok folytatódnak.

Biztos kézbe kerülhet a Karinthy Színház

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. május 18. 12:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) 300 millió forintos támogatást biztosít a Karinthy Színházat üzemeltető nonprofit kft. megvásárlásához.

22,8 millió Ft állami támogatás a közlevéltáraknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. május 15. 14:13

2020-ban összesen 22,8 millió forint állami támogatást ad az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közlevéltárak levéltár-szakmai feladatok elvégzésére.

10 millió forint támogatás a külhoni magyar íróknak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. május 7. 15:24

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága összesen 10 millió forint keretösszegű pályázatot hirdetett meg a külhoni magyar kultúra támogatására. Az Irodalmi karaván és Művészeti karaván elnevezésű pályázatok céljai, hogy erősítsék a nemzeti összetartozást és a határon túli, magyarok lakta régiók egymás közötti kapcsolatait.

Igényelhető az előadó-művészeti egyedi többlettámogatás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. május 6. 14:00

2019. évtől a kormány bevezette az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának rendszerét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma – az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő lebonyolításával – egyedi támogatási igények bejelentését teszi lehetővé Előadó-művészeti egyedi többlettámogatás címmel.

Egy milliárd forinttal segítik a független előadóművészeket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. május 2. 11:29

Az EMMI kultúráért felelős államtitkársága a veszélyhelyzet kihirdetése óta dolgozik a károk felmérésén és enyhítésének megoldásán. Ennek eredményeképpen sikerült 1 milliárd forintot átcsoportosítani a független művészek megsegítésére, melyet Köszönjük, Magyarország! néven, pályázat útján oszt szét a bevétel nélkül maradt előadóknak.

Döntés a minősítéssel nem rendelkező színház-, tánc- és zeneművészeti szervezetek 2020. évi működési pályázatainak elosztásáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. április 30. 15:27

2020. február 14-én megjelentek az előadó-művészeti törvény szerinti 2020. évi működési pályázatok a színházak, táncegyüttesek, illetve zenekarok és énekkarok részére 1.259.300.000 Ft-os pályázati keretösszeggel.

Elismerések a Tánc Világnapján

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. április 29. 15:46

Idén is díjazta a hazai táncszakma kiválóságait a Tánc Világnapja alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A Tánc Világnapját 1982 óta minden évben a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik.