Kultúráért Felelős Államtitkárság

Fekete Péter

kultúráért felelős államtitkár

Kultúráért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Csukás István írót az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. február 24. 14:08

Életének 84-ik évében elhunyt Csukás István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar költő, író, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja.

Kultúrházak éjjel-nappal - Ezer ingyenes program az idei rendezvénysorozaton

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. február 4. 14:50

Mintegy ezer ingyenes program várja a közönséget február 14. és 16. között a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatán, amelynek idei szlogenje "Mindennap értéket adunk!".

Makkai Ádámot az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. február 3. 10:38

A kétszeres Kossuth-díjas költő, műfordító és nyelvész 1935-ben született Budapesten. Felsőfokú tanulmányait az ELTE magyar–francia szakán végezte. Az 1956-os forradalom leverése után az Amerikai Egyesült Államokba emigrált. 1974-ben megalapította az amerikai nyelvészszövetséget, amelynek ügyvezető elnöke is volt. Metafizikába hajló, ironikus verseket írt és magyar költők verseit népszerűsítette angol nyelven. Folyóiratokat, antológiákat szerkesztett, és több egyetemen tanított nyelvészetet. Kultúrtörténeti jelentőségű munkája az ezer oldalas költői antológia szerkesztése, amely angol (In Quest of the Miracle Stag), és magyar nyelven (A csodaszarvas nyomában: A legszebb ezer vers költészetünk nyolc évszázadából) is megjelent.

Végéhez ért a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 23. 15:29

Projektértékelő konferenciával zárult csütörtökön a Szentendrei Skanzen és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) konzorciumi együttműködésében zajló három éves program.

Minden idők legtöbb kulturális beruházása indult el 2010 óta

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 10:09

Az elmúlt tíz évben minden idők legtöbb kulturális beruházása valósult meg és indult el Magyarországon, vidéken és a fővárosban egyaránt. A kormány álláspontja szerint a magyar nemzet csak akkor lehet erős, ha megvédi kultúráját, megőrzi épített és szellemi kulturális örökségét. A balliberális kormányzás alatt tudatosan gyengítették a nemzeti kultúrát, rengeteg épített nemzeti örökség és műemlék állapota leromlott, a felújítások elmaradtak. 2010 óta folyamatosak a kulturális beruházások Magyarországon.

Sorra újulnak meg a színházak az egész országban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 22. 9:02

2010 óta csaknem 15 milliárd forinttal több pénz jut a színházak támogatására és a kormány támogatásával sorra újulnak meg a színházak vidéken és a fővárosban egyaránt. Sok színházban most is folynak a munkálatok, és még további teátrum épületének felújítása szerepel a tervek között.

MITEM - Tizenöt ország előadásai a színházi fesztiválon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 16:27

Tizenkilenc produkció érkezik tizenöt országból a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM), amelyet április 8. és május 17. között rendeznek meg a Nemzeti Színházban.

A világ cirkuszművészetének nagykövete lett Fekete Péter

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 8:53

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos 2020. január 19-én Monte Carloban a nemzetközi cirkuszfesztivál keretében megrendezett díszebéden Őfelsége Stephanie monacói hercegnőtől vette át a cirkuszművészet legnagyobb kitüntetését a „ Cirkuszművészet Nagykövete” díjat.

Szakmai konferencián a magyar cirkuszi módszer

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 8:51

A hazai cirkuszi módszerről tartott előadást január 17-én a Monte Carlói-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, az európai cirkuszszövetség tudományos, szakmai konferenciáján Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos.