Kultúráért Felelős Államtitkárság

Fekete Péter

kultúráért felelős államtitkár

Kultúráért Felelős Államtitkárság

Videók

Módosul a múzeumokról, könyvtárakról és közművelődésről szóló törvény

Módosul a múzeumokról, könyvtárakról és közművelődésről szóló törvény2017. április 25.

A Kulturális Államtitkárság több éves konzultáció után javaslatot tett A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény és egyes kapcsolódó törvények pontosító jellegű módosítására - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, aki kiemelte: a törvény preambulumában általánosságban szeretnék meghatározni a kulturális alapellátások körét.
Százötvenezren vettek részt a Kultúrházak éjjel-nappal programjain

Százötvenezren vettek részt a Kultúrházak éjjel-nappal programjain2017. március 1.

Több mint százötvenezren vettek részt a tizenegyedik alkalommal megrendezett Kultúrházak éjjel-nappal sorozat programjain - mondta Závogyán Magdolna, az Emmi kultúráért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón.
Kétmilliárd forintos múzeumi és könyvtári fejlesztési program indult

Kétmilliárd forintos múzeumi és könyvtári fejlesztési program indult2017. február 2.

Országos múzeumi és könyvtári fejlesztési program indult 2 milliárd forint értékben - jelentette be csütörtökön Szentendrén Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.
Átadták a közművelődési intézmények és könyvtárak díjait

Átadták a közművelődési intézmények és könyvtárak díjait2017. január 22.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta át a Balassa Péter-, a Csokonai Vitéz Mihály- és a Könyvtári Minőségi Díjat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény és Minősített Könyvtár címeket vasárnap a Vigadóban a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen.
Több mint húszezer közalkalmazottra terjedhet ki a kulturális bérfejlesztési program

Több mint húszezer közalkalmazottra terjedhet ki a kulturális bérfejlesztési program2016. december 11.

A közalkalmazotti státuszban dolgozó, jellemzően állami és önkormányzati fenntartású intézmények 20 ezer 174 dolgozójára terjedhet ki a 2017. január 1-jén induló kulturális bérfejlesztési program - mondta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján.
Átadták a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot és Digitális Erőművet Ózdon

Átadták a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot és Digitális Erőművet Ózdon2016. július 11.

Átadták a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot és Digitális Erőművet Ózdon, a létesítményt 2,5 milliárd forintból az egykori kohászati üzemek területén alakították ki.
Csaknem 2500 szervezet regisztrált eddig a negyedik kulturális közfoglalkozási programra

Csaknem 2500 szervezet regisztrált eddig a negyedik kulturális közfoglalkozási programra2015. november 9.

Már 2478 szervezet jelezte részvételi szándékát a 2016 márciusában kezdődő, negyedik kulturális közfoglalkozási programban; a regisztráció vasárnap zárul.
Mintegy 14,5 milliárd forintból újulhat meg az Eiffel-csarnok

Mintegy 14,5 milliárd forintból újulhat meg az Eiffel-csarnok2015. július 27.

Mintegy 14,5 milliárd forint állami támogatásból újulhat meg az Eiffel-csarnok, amely a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárháza lesz.
Magyarország már évszázadokkal ezelőtt is Európa védelmezője volt

Magyarország már évszázadokkal ezelőtt is Európa védelmezője volt2015. július 22.

A nándorfehérvári diadalra emlékezve magunkat és egész Európát emlékeztetni kell arra, hogy Magyarország már évszázadokkal ezelőtt is nemcsak része, hanem védelmezője is volt Európának - hangsúlyozta Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára szerdán, Budapesten.
Kisbuszokat adott át Hoppál Péter a közművelődési feladatellátás segítésére

Kisbuszokat adott át Hoppál Péter a közművelődési feladatellátás segítésére2015. április 15.

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára átadta a közbeszerzési eljárás keretében hosszú távra bérelt 20 mikrobusz kulcsait a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodavezetőinek. A buszok nélkülözhetetlenek a kulturális alapellátás kiterjesztése érdekében végzett területi feladatellátáshoz.
Átadták az idei állami zenei ösztöndíjakat

Átadták az idei állami zenei ösztöndíjakat2015. március 23.

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára átadta a 2015-ös állami zenei ösztöndíjakat.
Fontos a helyi közösségek kultúra mentén történő újjászerveződése

Fontos a helyi közösségek kultúra mentén történő újjászerveződése2015. január 29.

Mintegy ezer program várja február 13. és 15. között az érdeklődőket országszerte a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének (MNE) elnöke a vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón.
Megújult a Budapesti Francia Intézet

Megújult a Budapesti Francia Intézet2015. január 20.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár elmondása szerint Budapest egyik különleges és nagyon vonzó kulturális tere a Francia Intézet, amelynek megújulásával a látogatók új inspirációkat nyerhetnek.
Bemutatták a könyvtárak új elektronikus szolgáltatását, az ELDORADO-rendszert

Bemutatták a könyvtárak új elektronikus szolgáltatását, az ELDORADO-rendszert2014. december 16.

Bemutatták a magyar könyvtárak új elektronikus szolgáltatását, az ELDORADO elnevezésű fejlesztést, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a könyvtárak digitális tartalmait otthonról is elérhessék. Hoppál Péter államtitkár elmondta, a rendszer célja, hogy a közkincsnek számító teljes könyvtári állomány elérhető legyen, ezáltal a már kereskedelmi forgalomban nem kapható kiadványok is digitális formában újraéledjenek.
Ifjúsági közösségi program a kistelepüléseken

Ifjúsági közösségi program a kistelepüléseken2014. november 26.

Leleményes hőseink címmel helyi példaképek felkutatására ösztönzi a fiatalokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) ifjúsági közösségi programja.
1,1 milliárddal nő a kulturális államtitkárság költségvetése

1,1 milliárddal nő a kulturális államtitkárság költségvetése2014. november 5.

A kulturális ágazat a 2015-ös költségvetés nyertesei közé tartozik - közölte szerdán Budapesten Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, hozzátéve: államtitkárságának büdzséje 1,1 milliárd forinttal nő.