Döntés született az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Pályázat a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia végrehajtásához szükséges könyvtári digitalizálás támogatására címen kiírt pályázatról.

A Digitális Nemzet Fejlesztési Program keretein belül elfogadott Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia célja nemzeti kulturális kincseink és a közgyűjteményi tartalmak bemutatása és népszerűsítése, ezért a könyvtárakban lévő gyűjtemények digitalizálásának támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdetett 322 millió forint támogatási összeggel.

A pályázat célja a különböző típusú könyvtárak digitalizálási tevékenységeinek megerősítése, a helytörténeti és unikális, valamint az oktatást támogató dokumentumok digitalizálásához szükséges erőforrások biztosítása a 2019-es évre. Célja továbbá, hogy a könyvtárakban az állami forrásból támogatott digitalizálási tevékenység tervezett, szervezett és átláthatóbb legyen, valamint digitális formában hozzáférhetővé váljon a könyvtárak által gyűjtött és archivált magyar írott kulturális örökség.

A pályázat eredményéről ITT olvashat.

(EMMI)