Összesen 1.1 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek, táncegyüttesek, valamint szabadtéri és nemzetiségi színházak működésük és szakmai programjaik támogatására.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek számára hirdetett pályázatán összesen 1110,3 millió Ft támogatást ítélt meg a minősítéssel nem rendelkező, de a hatóság nyilvántartásában szereplő, többségében független színházak és táncegyüttesek, továbbá a szabadtéri, a nemzetiségi és a befogadó színházak 2017. évi működésének támogatására.

A keretösszegből a színházi szervezetek 388,3 millió, a táncegyüttesek 176,5 millió, a forgalmazó szervezetek 207 millió, a szabadtéri színházak 248,5 millió, a nemzetiségi színházak pedig 90 millió forintos támogatásban részesültek.

A színházak és táncegyüttesek 115 érvényes pályázatából 98 kapott támogatást.

Az eljárás során a felkért szakértők előterjesztései alapján a pályázatokhoz a Táncművészeti és a Színházművészeti Bizottság készített döntési javaslatot. A benyújtott pályázatokról, az emberi erőforrások minisztere nevében eljárva, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár – a két bizottság által megfogalmazott döntési javaslatokra figyelemmel – hozta meg döntését.

A minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti, előadó-művészeti szervezetek támogatását célzó pályázat keretösszege összesen 1.1 milliárd forint, amely 82,5 millióval több, mint 2016-ban.

A pályázat döntési listái itt érhetők el.

(EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság)