Kásler Miklós, az emberi erőforrásokért felelős miniszter megbízásából dr. Baán Lászlónak és Petneházy Szabolcs Attilának miniszteri biztosi megbízólevelet, Kiss B. Attilának, a Budapesti Operettszínház újdonsült főigazgatójának pedig kinevezését adta át november 29-án, Budapesten Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

„Ünneppé kell tenni minden fontos pillanatot az életünkben, és amikor régi-új szakemberek kapcsolódnak be az EMMI, közelebbről a kulturális államtitkárság munkájába, ezek ilyen pillanatok”- fogalmazott az államtitkár.

Baán Lászlót a Városliget fejlesztéséért és a Magyar Állami Operaház beruházásaiért felelős miniszteri biztossá nevezte ki a miniszter. Feladata a Liget Budapest projekt fejlesztési folyamatainak irányítására, koordinálására, tartalmának stratégiai szintű felügyeletére, az Igazgatóság elnökeként a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. működésének irányítására terjed ki. Megbízást kapott továbbá az Operaház beruházások fejlesztési folyamatainak stratégiai szintű irányítására, a költségvetési forrásokkal történő gazdálkodás irányítására, az érintett ingatlanok tulajdoni helyzetével kapcsolatos szerződési és jogszabályi intézkedések előzetes ellenőrzésére, valamint az intézmény hazai és külföldi kommunikációjának folyamatos pénzügyi felügyeletére is.

Petneházy Szabolcs Attilát a magyar–magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Kásler Miklós. Feladatai közé tartozik többek között a kulturális intézményekkel történő kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás, a Kárpát-medencei kulturális intézmények szakmai és fejlesztési lehetőségeinek felmérése, a magyar nyelvű színházakkal, színtársulatokkal, kulturális intézményekkel, előadó-művészeti szervezetekkel való kapcsolattartás, „testvérszínházi” rendszer kialakítása, megerősítése. Segíti a határon túli magyar fesztiválok szakmai előkészítését, kapcsolatot tart a kulturális civil szervezetekkel, segíti azok munkáját és igény szerint támogatást nyújt a színész és színházi szakemberek képzéséhez.

(EMMI)