Kultúráért Felelős Államtitkárság

Fekete Péter

kultúráért felelős államtitkár

Kultúráért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Pályázat „Kincses Kultúróvoda 2020” címre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 12:52

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiemelt célja, hogy az óvodai és kulturális területen meglévő értékek elismerése, és az óvodai, valamint a kulturális intézményrendszer együttműködését erősítse. Ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális és köznevelési ágazata ötödik alkalommal hirdeti meg a „Kincses Kultúróvoda” pályázatot az óvodák részére.

Ismét Budapestre figyelt a cirkuszi világ

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 15:34

Budapest a nemzetközi cirkuszi világ figyelmének középpontjába került - értékelte a hétfő este zárult XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál sikerét a kultúráért felelős államtitkár, emlékeztetve arra is, hogy szeptembertől egy magyar diákokból álló artistaosztály indul Pekingben, magyar állami támogatással.

Március 1-ig kérhetik az önkormányzatok a színházak közös működtetését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 13. 16:41

Átlátható működési modellt, kristálytiszta, kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat teremt a kulturális törvény a színházak fenntartásában. Az önkormányzatok ezután is szabadon dönthetnek, hogy önként vállalt feladatként fenntartanak-e saját színházat vagy sem, és ha igen, azt csak önkormányzati vagy vegyes (állami és önkormányzati) fenntartásban kívánják-e működtetni. Ez teljesen tiszta helyzetet teremt: a színház működéséért a fenntartó a felelős. Önkormányzati színház önkormányzati pénzből, állami színház állami pénzből, vegyes fenntartású színház állami és önkormányzati forrásból fog működni.

Cirkuszfesztivál - Kínában indít artista osztályt a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 13. 8:47

Magyar állami ösztöndíjjal artista osztályt indít Pekingben a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ 13-14 éves magyar gyerekek számára - jelentette be a 13. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál második, csütörtöki napján a kultúráért felelős államtitkár.

Kiss Lászlót, a Magyar Versmondók Egyesületének elnökét az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 8. 11:29

A Radnóti-, Csokonai- és Bessenyei-díjjal kitüntetett közművelődési és kulturális szakértő, 72 éves korában, tragikus hirtelenséggel hunyt el. Több szakmai és társadalmi szervezet vezetőjeként elvitathatatlan érdemeket szerzett az amatőr művészeti ágak kibontakozásában, a hazai és Kárpát-medencei tehetségkutatásban és tehetséggondozásban.

Szőnyi Erzsébetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 8. 10:14

Szőnyi Erzsébet zeneszerző, Erkel-, Liszt- és Kossuth-díjas, Bartók-Pásztory-díjas, Kiváló Művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ny. tanszékvezető tanára, az MMA rendes tagja, a Nemzet Művésze, zenepedagógus, karvezető és Kodály Zoltán zenepedagógiai módszerének világszerte ismert népszerűsítője volt.

2020-ban még több pénz jut kultúrára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 6. 9:09

2010-hez képest két és félszer többet fordít a kormány kultúrára: 2019-ben 453 milliárd forintot szánt a területre, idén pedig ez az összeg elérheti az 578 milliárd forintot.

Átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák képviselőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat kedd este a Fővárosi Nagycirkuszban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. december 18. 9:19

Az idei Magyar Teátrum Díjat Áts Zoltán, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház fővilágosítója, Farkas István, a Kolibri Színház műszaki vezetője, Lázár Rita, az egri Gárdonyi Géza Színház rendezőasszisztense, Szalai József, a kaposvári Csiky Gergely Színház szcenikai és műszaki igazgatója, Szórádi Béla, a Soproni Petőfi Színház fő kellékese és Szűcsborus János, a Madách Színház főmérnöke nyerte el.

Minden színház megkapta a többlettámogatást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. december 16. 17:05

Tájékoztatjuk Budapest kultúráért felelős főpolgármester-helyettesét, hogy a kormány ahogyan ő fogalmazott, valóban szétosztotta a kultúrára szánt támogatását melyből 500 millió forinttal több jutott a budapesti teátrumoknak, mint a korábbi években. Minden fővárosi színház kapott támogatást, köztük a Katona József társulata is, ahol a mai napig semmilyen következménye nincs a Gothár-ügynek. A kormány a vidéki színházaknak mintegy 30 %-kal, a független alternatív színházaknak mintegy 20 %-kal nyújtott több forrást. A táncművészeti szervezetek kétszer, a zeneművészeti szervezetek pedig háromszor több támogatást kaptak, mint az előző esztendőben.

Farkas István életmű-kiállítás nyílt a Nemzeti Galériában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. december 12. 13:56

Kihűlt világ címmel a 75 éve Auschwitzban meggyilkolt Farkas István életművét bemutató kiállítás nyílt csütörtökön a Nemzeti Galériában.