Kultúráért Felelős Államtitkárság

Fekete Péter

kultúráért felelős államtitkár

Kultúráért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A kulturális ágazat dolgozói is kiveszik részüket a feladatellátásból

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. március 23. 16:08

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága a napokban soron kívüli adatszolgáltatást kért a közel 300 intézmény vezetőjétől, azért, hogy megfelelő információval és pontos számokkal láthassa el az operatív törzset, az önkormányzatokat, a kormányzatot.

Nem maradunk kultúra nélkül

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. március 21. 9:28

A kulturális szférára épp oly csapást mér a világjárvány, mint az élet többi területére. A kulturális intézmények, szakemberek és művészek azon dolgoznak, hogy ha más formában, de elérhetővé tegyék az embereknek a közkincseket, a szórakozást és kikapcsolódást.

Újabb önszerveződő csoportok az összefogásért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. március 17. 17:08

KULturális Dolgozók Válságsegítő CSoportja - röviden KULCS - néven önszerveződő csoportok alakulnak országosan a kulturális szféra azon dolgozóiból, akik a veszélyhelyzet kihirdetését követően otthonról végzik, vagy részben nem tudják ellátni munkájukat. Az EMMI a kezdeményezés országos kiterjesztését javasolja és hasonló kreatív összefogásra ösztönzi a kulturális intézményeket, szervezeteket.

Új főigazgató az Országos Széchényi Könyvtár élén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. március 16. 17:18

Az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói posztjára a pályázók meghallgatása a jogszabályban előírtak szerint megtörtént. Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2020. március 16-i hatállyal Rózsa Dávidot bízta meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával.

Szépkorúak szolgálatába áll az előadó-művészet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. március 16. 13:00

A kaposvári Csiky Gergely Színház ötletét az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, és hasonló összefogásra ösztönöz minden előadó-művészeti intézményt.

Videokonferencián hívta össze az intézményvezetőket a kultúráért felelős államtitkár

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. március 14. 9:58

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, dr. Bíró Krisztina, járványügyi szakértő és dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője megbeszélést tartottak 300 fővárosi és vidéki intézményvezetővel a koronavírus-járvány miatt bekövetkező, a kulturális területet érintő változásokról.

A keresztény könnyűzene értéket teremt

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2020. március 10. 16:03

Indokolt, hogy a keresztény könnyűzene kormányzati támogatást kapjon, hiszen olyan művészeti értékek születnek benne, amelyek a nem hívők számára is segítséget jelenthetnek az igazság és a boldogság keresésében. Erről Rétvári Bence beszélt kedden Budapesten a Szikra Projekt sajtótájékoztatóján.

Hétfőtől lehet jelentkezni a Déryné Programra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. március 9. 15:38

Hétfőn elindult a Nemzeti Színház szervezésében megvalósuló Déryné Program, amely a színielőadásokkal rosszul ellátott kistelepülésekre juttat el színvonalas produkciókat.

Mától lehet pályázni a Minősített Könyvtári címre és Könyvtári Minőségi Díjra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. március 9. 8:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának célja, hogy elismerje azokat a könyvtárakat és könyvtári tevékenységet végző szervezeteket, amelyek évek óta magas színvonalú munkát végeznek.