Kultúráért Felelős Államtitkárság

Fekete Péter

kultúráért felelős államtitkár

Kultúráért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

MITEM - Tizenöt ország előadásai a színházi fesztiválon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 16:27

Tizenkilenc produkció érkezik tizenöt országból a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM), amelyet április 8. és május 17. között rendeznek meg a Nemzeti Színházban.

A világ cirkuszművészetének nagykövete lett Fekete Péter

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 8:53

Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos 2020. január 19-én Monte Carloban a nemzetközi cirkuszfesztivál keretében megrendezett díszebéden Őfelsége Stephanie monacói hercegnőtől vette át a cirkuszművészet legnagyobb kitüntetését a „ Cirkuszművészet Nagykövete” díjat.

Szakmai konferencián a magyar cirkuszi módszer

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 20. 8:51

A hazai cirkuszi módszerről tartott előadást január 17-én a Monte Carlói-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, az európai cirkuszszövetség tudományos, szakmai konferenciáján Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos.

Pályázat „Kincses Kultúróvoda 2020” címre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 12:52

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiemelt célja, hogy az óvodai és kulturális területen meglévő értékek elismerése, és az óvodai, valamint a kulturális intézményrendszer együttműködését erősítse. Ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális és köznevelési ágazata ötödik alkalommal hirdeti meg a „Kincses Kultúróvoda” pályázatot az óvodák részére.

Ismét Budapestre figyelt a cirkuszi világ

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 15:34

Budapest a nemzetközi cirkuszi világ figyelmének középpontjába került - értékelte a hétfő este zárult XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál sikerét a kultúráért felelős államtitkár, emlékeztetve arra is, hogy szeptembertől egy magyar diákokból álló artistaosztály indul Pekingben, magyar állami támogatással.

Március 1-ig kérhetik az önkormányzatok a színházak közös működtetését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 13. 16:41

Átlátható működési modellt, kristálytiszta, kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat teremt a kulturális törvény a színházak fenntartásában. Az önkormányzatok ezután is szabadon dönthetnek, hogy önként vállalt feladatként fenntartanak-e saját színházat vagy sem, és ha igen, azt csak önkormányzati vagy vegyes (állami és önkormányzati) fenntartásban kívánják-e működtetni. Ez teljesen tiszta helyzetet teremt: a színház működéséért a fenntartó a felelős. Önkormányzati színház önkormányzati pénzből, állami színház állami pénzből, vegyes fenntartású színház állami és önkormányzati forrásból fog működni.

Cirkuszfesztivál - Kínában indít artista osztályt a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 13. 8:47

Magyar állami ösztöndíjjal artista osztályt indít Pekingben a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ 13-14 éves magyar gyerekek számára - jelentette be a 13. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál második, csütörtöki napján a kultúráért felelős államtitkár.

Sikeresek a kormány új kultúratámogatási programjai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2020. január 9. 16:26

Sikeresek a kormány új kultúratámogatási programjai, amelyek segítségével Vácon és a környező településeken szűk öt hónap alatt 6600 gyermekhez jutott és jut el a komolyzene - mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője csütörtöki váci sajtótájékoztatóján.

Kiss Lászlót, a Magyar Versmondók Egyesületének elnökét az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 8. 11:29

A Radnóti-, Csokonai- és Bessenyei-díjjal kitüntetett közművelődési és kulturális szakértő, 72 éves korában, tragikus hirtelenséggel hunyt el. Több szakmai és társadalmi szervezet vezetőjeként elvitathatatlan érdemeket szerzett az amatőr művészeti ágak kibontakozásában, a hazai és Kárpát-medencei tehetségkutatásban és tehetséggondozásban.