Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Videók

Béremelést kaphatnak a nevelést-oktatást segítő dolgozók

Béremelést kaphatnak a nevelést-oktatást segítő dolgozók2016. április 19.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt javasolja, hogy az állami köznevelési intézményekben a nevelési-oktatási munkát segítő, nem pedagógus végzettségű dolgozók számára az idén két alkalommal 35 ezer forintos pluszjuttatás járjon, és ezt 2017. január 1-jével 10 százalékos béremelés kövesse - közölte Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi ülése után.
Egyértelműsíteni kell a szereplők egymáshoz való viszonyát a közoktatásban

Egyértelműsíteni kell a szereplők egymáshoz való viszonyát a közoktatásban2016. április 15.

Erről Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár beszélt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) közoktatási konzultációs fórumán.
Szükség van állami intézményfenntartóra

Szükség van állami intézményfenntartóra2016. március 8.

Egyetértés mutatkozott a köznevelési kerekasztal keddi ülésén abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra - állapították meg a tanácskozás résztvevői. Palkovics László oktatási államtitkár a kerekasztal ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatót.
Pedagógusszervezetekkel egyeztetett a köznevelési államtitkárság

Pedagógusszervezetekkel egyeztetett a köznevelési államtitkárság2016. január 21.

A pedagógusok önértékeléséről és a tanfelügyelettel összefüggő adminisztrációs terhek mérsékléséről egyeztetett csütörtökön szakmai szervezetekkel a köznevelési államtitkárság Budapesten. Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár sajtótájékoztatón elmondta: a pedagógusszervezetekkel korábban megkezdett egyeztetések folytatódtak.
Tízmilliárd forintos közoktatási fejlesztési program zárult le

Tízmilliárd forintos közoktatási fejlesztési program zárult le2015. november 18.

Lezárult a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) Köznevelés az iskolában elnevezésű, tízmilliárd forintos fejlesztési programja, amelynek célja az új fenntartói rendszer fejlesztése, a hátrányos helyzetű intézmények támogatása, valamint az iskolákban meglévő tudásérték kiaknázása és terjesztése volt. Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára a program eredményeit bemutató sajtótájékoztatón kiemelte: a hátrányos helyzetű térségek iskoláinak felzárkóztatásán, eszközfejlesztésén túl a projektnek köszönhetően megoszthatóvá vált az intézmények tudása, így a Klik egy tudásközpont lett.
A digitális szakadék felszámolható a köznevelés rendszerében

A digitális szakadék felszámolható a köznevelés rendszerében2015. október 13.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára szerint a digitális szakadék felszámolható, de legalábbis megállíthatók a negatív folyamatok a köznevelés rendszerében.
Ismét emelkedtek a pedagógusbérek

Ismét emelkedtek a pedagógusbérek2015. október 5.

Ismét emelkedtek a pedagógusbérek: az életpályamodell keretében átlagosan 3,4 százalékos emelés érkezett az érintetteknek a szeptemberi fizetéssel - mondta a köznevelési államtitkár hétfőn Budapesten, a pedagógusok világnapján tartott sajtótájékoztatón.
Valamennyi tankönyv határidőre elkészül

Valamennyi tankönyv határidőre elkészül2015. július 22.

A nyomdák határidőre, július 31-ig leszállítják az összes, több mint 12 millió tankönyvet a könyvtárellátó raktáraiba - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.
Az elmúlt két évtized legnagyobb táboroztatási programja zajlik

Az elmúlt két évtized legnagyobb táboroztatási programja zajlik2015. július 9.

Az elmúlt négy évben az Erzsébet-programnak köszönhetően két évtized legnagyobb táboroztatási programja valósult meg Magyarországon - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára csütörtök délelőtt a zánkai Erzsébet-táborban tartott sajtótájékoztatón.
Átlagosan húsz százalékkal olcsóbbak lesznek a tankönyvek

Átlagosan húsz százalékkal olcsóbbak lesznek a tankönyvek2015. április 8.

Megkezdődött a 2015/16-os tanévre a tankönyvrendelés: változás, hogy több idő áll rendelkezésre erre és a kiadványok további húsz százalékkal lesznek olcsóbbak - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára szerdán Budapesten.
Március végéig jelentkezhetnek az iskolák a Kultúrkaland foglalkozásaira

Március végéig jelentkezhetnek az iskolák a Kultúrkaland foglalkozásaira2015. március 16.

Március 31-ig jelentkezhetnek az iskolák a Kultúrkaland programjaira, amelynek keretében a gyerekek múzeum-, könyvtár-, vagy levéltár-pedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt.
2,5 milliárdos pályázati keret óvodai férőhelyek bővítésére

2,5 milliárdos pályázati keret óvodai férőhelyek bővítésére2015. február 26.

Folytatódik a tavaly megkezdett óvodabővítési program, melynek keretében idén 2,5 milliárd forintra pályázhatnak az önkormányzatok óvodai férőhelyek bővítésére és csoportszobák létesítésére - jelentette be Czunyiné Bertalan Judit csütörtökön a fővárosban.
Egészségesebb ételek a közétkeztetésben

Egészségesebb ételek a közétkeztetésben2014. november 28.

Fontos, hogy már óvodás és kisiskolás korban tudatosan hozzászokjanak a gyerekek az egészséges, természetes, helyi alapanyagokra épülő táplálkozáshoz, és a Mintamenza program bizonyítja, hogy az egészséges étel is lehet finom - jelentette ki a köznevelésért felelős államtitkár pénteken Kecskeméten.
A pénzügyi kultúra átadásának helye van a köznevelésben

A pénzügyi kultúra átadásának helye van a köznevelésben2014. november 27.

20141127 - Czunyiné dr. Bertalan Judit sajtótájékoztatója " A pénzügyi kultúra jelene és jövője - innovatív megoldások a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztésében" címmel
Az informatikai fejlesztés a tanulók felzárkózását segíti

Az informatikai fejlesztés a tanulók felzárkózását segíti2014. október 20.

A tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti - mondta a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn Kecskeméten.
A napokban érkezik az újabb pedagógus béremelés

A napokban érkezik az újabb pedagógus béremelés2014. október 5.

A Pedagógusok Világnapja alkalmából köszönetet mond az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárság a pedagógusoknak a gyermekek tanításában, oktatásában, nevelésében végezett munkájukért. A kormány nemcsak szavakkal, hanem újabb béremeléssel is kifejezi a pedagógusok megbecsülését: ezekben a napokban kapják kézhez az újabb megemelt fizetésüket - a részletekről Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár nyilatkozott a kormany.hu-nak.