Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárságának tanévkezdést támogató szakmai anyaga a 2015/2016. tanévre

Kedves Kollégák!

A köznevelés feladatainak eredményes ellátása közös ügyünk.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény és a kapcsolódó rendeletei az elmúlt időszakban több alkalommal is módosulhattak, ezért a Köznevelésért Felelős Államtitkárság munkatársai az immár hagyományos „Tanévkezdő segédlet” című dokumentumban összegyűjtötték, valamint értelmezték a legfontosabb változásokat, illetve képet adnak a tanévet további tekintetben érintő szakmai feladatokról.

Kérjük Önöket, hogy a tanév tervezésekor, szabályzataik, dokumentumaik felülvizsgálatakor az intézményi működés azon területein, ahol változások történtek, minden esetben a vonatkozó jogszabályokra figyelemmel járjanak el.

Kiadványunk célja: segítséget adni Önöknek a jogszabályok áttekintéséhez, értelmezéséhez, ezzel is támogatva a köznevelés szakszerű, jogszerű működését, megkönnyítve évi tervezésük során a fontos, adott esetben jogvesztő hatályú időpontok problémamentes betartását.

Fontos, hogy a pedagógusok, a diákok, a szülők is értesüljenek az Őket érintő változásokról és tennivalókról, ezért tisztelettel kérjük a kedves kollégákat, hogy a megfelelő fórumokon juttassák el az itt olvasható információkat az érintettekhez.

A köznevelés valamennyi szereplőjének sok sikert és eredményes tanévet kívánunk a kitűzött célok elérésével.

Budapest, 2015. augusztus 25.

Üdvözlettel:

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

(emmi)