Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Megjelent a nemzetiségi tankönyvbeszerzések támogatásáról szóló 2016. évi pályázati kiírás a nem állami intézményfenntartók részére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. április 29. 14:02

Az igénylést 2016. május 30-ig lehet benyújtani az alábbi címre: Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelés-irányítási Főosztály, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. A borítékra rá kell írni: „Saját kezű felbontásra. Támogatás igénylése nemzetiségi tankönyvbeszerzéshez.”

Biztosított a forrás az Arany János Tehetséggondozó Program folytatásához

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. március 3. 18:37

Biztosított a forrás az Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) folytatásához és kibővítéséhez - közölte Palkovics László oktatási államtitkár Szegeden, egy szakmai fórumon.

Köznevelési Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. február 23. 22:13

Másodszor ülésezett a Köznevelési Kerekasztal, amelyre a korábbi tagokon kívül a Megyei Jogú Városok Szövetsége, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége, a Katolikus Egyház, valamint az óvodapedagógusok képviselői is meghívást kaptak.

A tankerületek 91 százalékában már lezajlottak a konzultációk

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. február 5. 9:51

A tankerületek 91 százalékában, 182 helyszínen már lezajlottak a konzultációk, amelyen 1996 iskola képviselői vettek részt. Az „Országjárás az oktatásról” fórumra a fennmaradó tankerületekben is sor kerül pénteken.

Jelentősen csökkennek a pedagógusok adminisztrációs terhei

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. február 3. 18:12

Jelentős csökkennek az önértékelési és tanfelügyeleti folyamatokban a pedagógusok adminisztrációs terhei - hangsúlyozta a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár szerdán Pécsett, újságírók előtt.

Átadták az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola Címeket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. február 2. 12:41

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium vezetői, valamint a Köztársasági Elnöki Hivatal környezeti fenntarthatósági igazgatója 2016. január 30-án átadták a 2015. évi Ökoiskola és Örökös Ökoiskola Címeket.

Érdemi vitát folytatunk a köznevelésről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. január 30. 16:44

Érdemi vitát kell folytatni a köznevelésről, a pedagógusok ügye nem válhat a politikai sárdobálás áldozatává. Ezért visszautasítjuk az ellenzéki pártok megszólalásait, mert azok nem szolgálják a párbeszéd eredményességét a Kormány és a pedagógusok között.

Megjelent „A Magyarország Jó tanulója – jó sportolója 2015” pályázati felhívás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. január 22. 16:31

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívást tesz közzé a „Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” cím elnyerésre.
A pályázat során a köznevelésben és a felsőoktatásban tanuló diákok kiemelkedő tanulmányi- és sporteredményeit ismeri el a minisztérium.

Pedagógusszervezetekkel egyeztetett a köznevelési államtitkárság

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. január 21. 17:28

A pedagógusok önértékeléséről és a tanfelügyelettel összefüggő adminisztrációs terhek mérsékléséről egyeztetett csütörtökön szakmai szervezetekkel a köznevelési államtitkárság Budapesten.

Folyamatosak az egyeztetések a köznevelés terén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. január 14. 19:56

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság hivatalos szakmai egyeztető tárgyalópartnere a pedagógusok köztestülete, a Nemzeti Pedagógus Kar, a köznevelésben dolgozó munkavállalók foglalkoztatásával kapcsolatos kérdésekben pedig a pedagógusok reprezentatív szakszervezete.