Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Nyílt társadalmi párbeszédre van szükség a látássérült emberek integrációjához

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 14. 14:09

Nyílt társadalmi párbeszédre van szükség ahhoz, hogy a látássérült emberek minél eredményesebb és hasznosabb tagjai legyenek a társadalomnak - mondta a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöke hétfőn Budapesten.

Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 19. 10:33

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően szélessávú, biztonságos wifi-hálózat épült ki az állami iskolákban, valamint 100 ezer informatikai eszközt is beszereztek a tanulóknak és a pedagógusoknak - ismertette az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Letették esküjüket az Emmi új államtitkárai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. szeptember 4. 13:36

Letette hivatali esküjét Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért, illetve Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Megjelent a nemzetiségi tankönyvbeszerzések támogatásáról szóló 2016. évi pályázati kiírás a nem állami intézményfenntartók részére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. április 29. 14:02

Az igénylést 2016. május 30-ig lehet benyújtani az alábbi címre: Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelés-irányítási Főosztály, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. A borítékra rá kell írni: „Saját kezű felbontásra. Támogatás igénylése nemzetiségi tankönyvbeszerzéshez.”

Egy hónap alatt számos eredményt hozott a Köznevelési Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. március 10. 15:05

A Köznevelési Kerekasztal eddigi három ülése igazolta, hogy a gyermekek, a pedagógusok, az iskolák érdekét egyedül a párbeszéd és a közös munka szolgálja.

Palkovics László oktatási államtitkárként dolgozik tovább

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. február 6. 12:52

Palkovics László felsőoktatási államtitkár ezentúl oktatási államtitkár lesz, elődje, Czunyiné Bertalan Judit pedig a digitális tartalomfejlesztésért felel kormánybiztosként - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Biztosított a forrás az Arany János Tehetséggondozó Program folytatásához

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. március 3. 18:37

Biztosított a forrás az Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) folytatásához és kibővítéséhez - közölte Palkovics László oktatási államtitkár Szegeden, egy szakmai fórumon.

A kormány 38 milliárdos pluszforrást biztosít a Kliknek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. február 26. 16:36

A kormány összesen 38 milliárd forintos pluszforrást biztosít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) számára, ez magában foglalja a 17 milliárdos adósság konszolidációját is - közölte Palkovics László oktatási államtitkár pénteken budapesti sajtótájékoztatón.

Új vezetés a KLIK élén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. február 25. 19:04

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azért jött létre 2013-ban, hogy a bizonytalan önkormányzati finanszírozás helyett az iskolák stabil működését, az oktató-nevelői munka nyugodt feltételeit, a diákok zavartalan oktatását garantálja.