Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Indul a 200 ezer diák pénzügyi ismereteit erősítő Pénz7 programsorozat

Pénzügyminisztérium, 2020. február 28. 10:51

A kormány pénzügyi tudatosság fejlesztéséről szóló stratégiájának legfontosabb célja, hogy a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez és az öngondoskodási formák kiválasztásához megfelelő pénzügyi ismereteket biztosítson a magyar családoknak – hangsúlyozta Varga Mihály a Pénz7 nyitórendezvényén.

Takaró Mihálynak semmilyen szerződése nincs a minisztériummal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. február 7. 8:26

Az ellenzéki sajtóban megjelentekkel ellentétben Takaró Mihály irodalomtörténésznek semmilyen szerződése nincs az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Takaró Mihályt – más szakértőkkel egyetemben – az Oktatási Hivatal bízta meg az irodalom kerettanterv kidolgozásával, amelynek jóváhagyása ezekben a napokban zajlik.

A módosított Nat vállaltan hazafias, gyerekközpontú és 21. századi

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. február 6. 15:18

A módosított Nemzeti alaptanterv (Nat) vállaltan hazafias, gyerekközpontú és 21. századi - nyilatkozta a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

A gyöngyöspatai roma gyerekek érdekeit kell szem előtt tartani – Reagálás a nemzetiségi ombudsmanhelyettes nyilatkozatára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 23. 15:45

Gyöngyöspatán a szegregáció a balliberális kormány idején, az önkormányzati iskolafenntartás időszakában alakult ki.

Az Index újabb álhírt gyártott, ezúttal a NAT-ról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 17. 10:32

Az Index mai cikke a baloldali média újabb álhírgyártásának ékes példája. A kormány a Nemzeti Alaptanterv (NAT) átfogó módosításáról döntött, amiről legkésőbb a jövő héten a nyilvánosságot is tájékoztatjuk.

Kisfaludy László az EMMI új helyettes államtitkára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 9:15

2020. január 15-től Kisfaludy László az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára. Mint ismeretes, a korábbi helyettes államtitkár, Dr. Maruzsa Zoltán 2019. szeptember 1-jétől államtitkárként irányítja az ágazatot.

Trefort Ágoston-díjat kapott a diákjait megvédő testnevelő tanár

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. január 10. 12:09

Farkas János, a Gulner Gyula Általános Iskola testnevelő tanára Trefort Ágoston-díjat vehetett át az emberi erőforrások miniszterétől pénteken. A díjat példás, felelősségteljes magatartásáért kapta a pedagógus, miután tavaly év végén megvédte tanítványait egy bozótvágóval fenyegetőző férfitól, és e közben meg is sérült.

Már be lehet nyújtani az iskolai felmentési kérelmeket az Oktatási Hivatalhoz

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 2. 16:33

A gyermekek érdekeit szem előtt tartva a kormány az Oktatási Hivatalt jelölte ki az iskolaérettségi felmentések elbírálására, illetve a kormányhivatalokat a 3 éves korban esedékes óvodába járás ellenőrzésére.

A köznevelésben foglalkoztatott gyógypedagógusok száma nem csökkent, hanem nőtt - téves információ jelent meg a Népszavában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. december 31. 10:47

A Népszava cikkére hivatkozva több médiumban valótlan állítások jelentek meg a köznevelésben foglalkoztatott gyógypedagógusokkal, a gyógypedagógiai neveléssel és oktatással kapcsolatban. A Népszava szerzője két különböző statisztikai kategóriához tartozó adatot hasonlított össze - tévesen.