Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

16 Pest megyei köznevelési intézményt fejleszt a kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. november 21. 16:25

Öt Pest megyei tankerületi központban 16 köznevelési intézményt bővít, illetve épít a kormány 60 milliárd forintból - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Nem kell bezárni a Waldorf iskolákat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 15. 16:30

Az alternatív intézmények nyilvántartásba vételére vonatkozó szabályozás valóban módosul, de ez nem jelenti azt, hogy megszűnnének a Waldorf iskolák. Ezt alátámasztja az is, hogy a Waldorf intézményeket képviselő Szabó Zoltán sem jelzett kifogást, amikor 2019. október 30-án egyeztetésre hívta az EMMI az alternatív kerettanterveket alkalmazó iskolák illetékeseit.

Szemléletváltást hozott az állam szerepvállalása a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatásában

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 5. 14:02

Az önkormányzati iskolák állami fenntartásba vétele szemléletváltást hozott a sajátos nevelési igényű (sni) gyerekek oktatásában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára kedden az Európai Ügynökség a Sajátos Nevelési Igényű Tanulókért és az Inkluzív Oktatásért közgyűlésén Budapesten.

Kiemelkedő jelentőségű a matematika- és a természettudományos oktatás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. november 4. 14:39

A köznevelési rendszerben a matematika- és a természettudományos oktatás kiemelkedő jelentőségű, és ezt leginkább a versenyképességi szempontokkal lehet alátámasztani - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Pro Progressio ösztöndíjak átadásán.

Nyílt társadalmi párbeszédre van szükség a látássérült emberek integrációjához

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. október 14. 14:09

Nyílt társadalmi párbeszédre van szükség ahhoz, hogy a látássérült emberek minél eredményesebb és hasznosabb tagjai legyenek a társadalomnak - mondta a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöke hétfőn Budapesten.

Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2019. szeptember 19. 10:33

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően szélessávú, biztonságos wifi-hálózat épült ki az állami iskolákban, valamint 100 ezer informatikai eszközt is beszereztek a tanulóknak és a pedagógusoknak - ismertette az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Letették esküjüket az Emmi új államtitkárai

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. szeptember 4. 13:36

Letette hivatali esküjét Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért, illetve Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Megjelent a nemzetiségi tankönyvbeszerzések támogatásáról szóló 2016. évi pályázati kiírás a nem állami intézményfenntartók részére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2016. április 29. 14:02

Az igénylést 2016. május 30-ig lehet benyújtani az alábbi címre: Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelés-irányítási Főosztály, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. A borítékra rá kell írni: „Saját kezű felbontásra. Támogatás igénylése nemzetiségi tankönyvbeszerzéshez.”

Egy hónap alatt számos eredményt hozott a Köznevelési Kerekasztal

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. március 10. 15:05

A Köznevelési Kerekasztal eddigi három ülése igazolta, hogy a gyermekek, a pedagógusok, az iskolák érdekét egyedül a párbeszéd és a közös munka szolgálja.