2017. június 23-25. között rendezik a XXIII. Jász Világtalálkozót Jászladányban. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Dr. Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára.

A XXIII. Jász Világtalálkozó háromnapos programkínálata egy önmagában bízó, életerős és virágzó közösség képét mutatja, akik büszkén vállalják őseiket, ápolják örökségüket, és hittel élik hagyományaikat – mondta Dr. Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár a megnyitóünnepségen tartott beszédében.

Dr. Lengyel Györgyi a rendezvény védnökeként kiemelte, hogy a világtalálkozó – a maga életerejével, sokszínűségével és vidámságával – azt üzeni mindannyiunk számára, hogy nemcsak múltunk van, hanem bíztató, közös jövőnk is itt, a Kárpát-medencében.

A megnyitóünnepség keretében átadták a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét, ahol a vendégek időkapszulában elhelyezett emlékekkel hagytak üzenetet az eljövendő generáció számára.

A háromnapos program során a résztvevőket jász piac, hagyományos mesterségek utcája, helyi kézműves munkákból készült kiállítások, zenei, kulturális programok, gyermekprogramok várják. Jász települések díszes felvonulása, jászsági települések művészeti, hagyományőrző csoportjainak bemutatója színesíti a világtalálkozó programját.

(EMMI)