Közigazgatási Államtitkárság

dr. Latorcai Csaba

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Szigetvár a vitézség szimbóluma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. december 4. 12:30

"Szigetvár a vitézség szimbóluma", a baranyai város egyre nagyobb szerepet fog játszani a magyar nemzeti identitásképzésben - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közigazgatási államtitkára szerdán Budapesten, az I. Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának, zarándokvárosának régészeti feltárásának befejezéséről az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjában rendezett konferencián.

Emlékezés a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabokra és kényszermunkásokra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 25. 11:30

A XX. század két legpusztítóbb diktatúrája egyformán volt ember- és istenellenes. E diktatúrák túlélői megtapasztalták, hogy a legembertelenebb tettekre is képesek azok, akik istentelen világot akarnak teremteni. Ma mégis azt látjuk, hogy egyes nyugati és hazai, magukat felelősnek és haladónak nevező politikusok, kettős mércét alkalmazva, szemérmetlen módon tesznek különbséget diktatúra és diktatúra között – mutatott rá beszédében Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a közigazgatási államtitkára, a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága által rendezett konferencián a Parlament Felsőházi Termében, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján.

Pénzverés Nyugat-Magyarországon a középkorban – könyvbemutató Győrben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 15. 13:01

Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára mutatta be Győrben azt a legújabb pénztörténeti kötetet, amely a”Pankart és csopce” címet viseli és a XIV. század végétől, a XVII. század elejéig tartó időszak, Nyugat-Magyarországi pénzverési és pénzforgalmi históriáját foglalja össze.

A közgyűjtemények webarchiválási feladatairól tanácskoznak az OSZK-ban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 14. 12:09

A közgyűjtemények webarchiválási feladatairól tanácskoznak az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) csütörtökön Budapesten.

A múltból táplálkozunk, a jelenben élünk, a jövőt építjük – Jászkun konferencia Kunszentmártonban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 6. 11:17

A kormány legfőbb nemzetpolitikai célkitűzése az előttünk álló években az identitás megerősítése, a magyar családok támogatása és a versenyképesség növelése itt a Kárpát-medencében – mondta Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára köszöntőjében a 300 esztendős újratelepítését ünneplő Kunszentmártonban megrendezett „Jászkunság kutatása – 2019” című tudományos konferencián.

Közösségi házat adott át Dr. Latorcai Csaba a Nógrád megyei Ságújfalun

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 3. 14:15

A magyar falu olyan érték, amely nélkül elképzelhetetlen Magyarország jövője – mondta Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára, a Nógrád megyei Ságújfalun, ahol a helyi Római Katolikus Plébánia felújított közösségi házát adta át. A rekonstrukció a Magyar Falu Program keretében, 13,6 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg.

Két kiállítás képei: Farkas Bertalan űrutazása és a 89-es temesvári események a szentesi Koszta József Múzeumban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. október 24. 12:14

Farkas Bertalan 1980-as űrutazását és a ’89-es temesvári eseményeket bemutató kiállítás nyílik a szentesi Koszta József múzeumban – jelentették be az intézmény sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára.

Dr. Latorcai Csaba avatta fel II. András emlékművét a Szentföldön

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. szeptember 30. 9:16

Magyarország olyan keresztény ország, amelynek fontos, hogy a Szentföldön erősödjön a keresztény élet – mondta köszöntőjében Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Szentföldön, Mi’ilya településen azon az emlékmű-avatási ünnepségen, amelyen a 800 éve ott járt, és otthonra lelt magyarokra emlékeztek a helyi keresztények.

Útravaló program: 28 ezer hátrányos helyzetű diák kapott támogatást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. szeptember 19. 13:38

Az elmúlt három tanévben, több mint 28 ezer hátrányos helyzetű, többségében roma diák kapott ösztöndíjat és mentorálást az Útravaló program keretében - hangzott el a program csütörtöki, a Belügyminisztériumban tartott zárórendezvényén.

A cél a teljes körű elektronikus ügyintézés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. szeptember 9. 17:04

Történelmi múltunk megismerése mellett a közigazgatás működésének is fontos segítői a levéltárak – mondta szeptember 9-i köszöntőbeszédében Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Magyar Levéltárosok Egyesületének „Levéltár és turizmus, Levéltár és közigazgatás” címmel megrendezett gyulai vándorgyűlésén.