Közigazgatási Államtitkárság

dr. Latorcai Csaba

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Dr. Latorcai Csaba átadta a megújult Kondorosi Csárda Múzeumot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. július 15. 12:00

Történeti örökségünkre, műemlékeinkre nemcsak épített emlékekként kell tekintenünk, hanem kultúránk komplex továbbörökítőjeként is – mondta ünnepi beszédében Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a felújított Kondorosi Csárda Múzeum átadási ünnepségén. Az 1740 körül épült, majd 1784-ben újjáépült, s most a XXI. század harmadik évtizedének küszöbén megújult Kondorosi Csárda népszerű volt egykor a betyárok körében, gyakran megfordult itt Rózsa Sándor is.

Nemzeti Összetartozás Egerágon – Trianonról emlékezett meg Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. június 3. 18:00

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Baranya megyei Egerágon, a Nemzeti Összetartozás Napjának előestéjén avatott emléktáblát és mondott beszédet a trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezve.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Szerencsen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. február 26. 14:00

A kommunizmus áldozataira emlékeztek szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencs vasútállomásánál lévő, a málenkij robotra elhurcoltak 2014-ben felavatott emlékművénél.

Rockopera az 56-os halálraítélt Tóth Ilona emlékére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. február 26. 12:09

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára megemlékező beszédet mondott a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján, Tóth Ilona, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverését követően halálraítélt szigorló orvos emlékére készült „Őrizd a lángot!” című rockopera bemutatóján a Stefánia Palotában.

A hazaárulás soha nem feledhető

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. február 25. 8:58

Az árulás - különösen, ha a hazát érinti - soha nem feledhető, függetlenül attól, hogy mely évszázadban vagy birodalmi törekvés alapján történt vagy történik - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára hétfőn Budapesten.

A keresztény közösségek társadalomformáló erejére és jelentőségére hívta fel a figyelmet Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. február 22. 8:00

Családjaink és értékteremtő, értékőrző, keresztény/keresztyén hitünket megerősíteni hivatott közösségeink – közöttük a Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület – meghatározó szereppel bírnak Magyarország szellemi, lelki, morális megújításában, amely nélkül nincs tartós anyagi gyarapodás és jólét – emelte ki köszöntőjében Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára a Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület alapításának 30. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

Rajtunk áll, tanulunk-e a múltból

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 28. 8:01

Rajtunk áll, tanulunk-e a múltból, erőt merítünk-e a 20. század diktatúráit megszenvedők áldozatvállalásából és az embermentők példájából - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára hétfőn, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján tartott budapesti megemlékezésen, a Holokauszt Dokumentációs Központban.

Megújult épületbe költözött a Csongrád Megyei Levéltár

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 22. 15:07

Jelentős kormányzati finanszírozásból új épületet kapott Szegeden a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára. Az átadási ünnepségen részt vett és beszédet mondott Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára, aki tolmácsolta a tárca vezetőjének, Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úrnak üdvözlő szavait is, amelyben a tárca vezetője méltatta a levéltárak történelmi, történeti és identitásformáló erejét és jelentőségét.

Keleti Ágnes is köszöntötte a diákolimpia legsikeresebb iskoláit és testnevelőit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 22. 12:41

Négy kategóriában 20 pedagógust és 18 iskolát jutalmazott a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szerdán a diákolimpia 2018-19-es idényének eredményességi díjátadóján, amelynek díszvendége a legidősebb élő olimpiai bajnok, az ötszörös aranyérmes tornász, a 99 éves Keleti Ágnes volt.

Szigetvár a vitézség szimbóluma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. december 4. 12:30

"Szigetvár a vitézség szimbóluma", a baranyai város egyre nagyobb szerepet fog játszani a magyar nemzeti identitásképzésben - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közigazgatási államtitkára szerdán Budapesten, az I. Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának, zarándokvárosának régészeti feltárásának befejezéséről az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjában rendezett konferencián.