Közigazgatási Államtitkárság

dr. Latorcai Csaba

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

Aláírták Rigában a magyar-lett kulturális munkatervet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. augusztus 5. 8:33

A magyar-lett kulturális együttműködést elősegítő munkatervet írt alá háromnapos lettországi látogatásán Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára.

Keresztény családi tábort nyitott meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. július 31. 16:19

– Az elmúlt évek kormányzati intézkedései a magyar közösségek szellemi, lelki és fizikai megerősítését célozták mind az anyaországban, mind pedig a Kárpát-medencében, és ez a jövőben is így marad – fogalmazott köszöntő beszédében az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára Tatán.

Hatodik alkalommal válik a Tisza-tó a Természet Operaházává

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. július 28. 7:30

A szervezők július 26. és 28. között várják a minőségi kulturális, zenei, gasztronómiai kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket és a turistákat. A három napos eseménysorozatot mások mellett a tárca is kiemelten támogatja.

Markó, Mednyánszky, Munkácsy… A 19. század magyar festészete Kovács Gábor Gyűjteményében című tárlatát köszöntötte a kápolnásnyéki Halász-kastélyban Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. július 20. 17:30

A kápolnásnyéki Halász-kastélyban nyitotta meg Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára Markó, Mednyánszky, Munkácsy… A 19. század magyar festészete Kovács Gábor gyűjteményében című tárlatát.

Több mint 60 programot kínál a Klassz a pARTon! klasszikus zenei fesztivál

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. június 17. 14:15

Több mint 60 programot kínál a Klassz a pARTon! klasszikus zenei fesztivál, amely július 12. és augusztus 30. között várja a közönséget több helyszínen.

Fiatal numizmaták előadásaiból készült kötetet mutattak be

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. június 12. 16:40

Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára mutatta be június 12-én azt a tudományos kötetet, amely a 2018 őszén, az első alkalommal megrendezett Fiatal Numizmaták Konferenciáján elhangzott előadásokat tartalmazza.

Látogatóközpontot hoznak létre a Recski Nemzeti Emlékhelyen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. június 12. 20:39

Látogatóközpontot hoznak létre a Recski Nemzeti Emlékhelyen, a várhatóan 2022-re előkészülő kiállítás előkészítő munkálatait 558 millió forinttal támogatja a kormány - közölte Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára kedden Budapesten.

Szoros együttműködésben a magyarság megmaradásáért – a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége ünnepi közgyűlését köszöntötte Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. május 8. 12:09

Az idei esztendőben is folytatódik a Kubinyi Ágoston Program – 370 millió forint keretösszeggel –, amelynek célja kiállítások szervezésének támogatása. A 2019. évben is kiírásra kerül a Járásszékhely pályázat, amelynek címzettjei a területi, tematikus és megyei múzeumok, az erre elkülönített keret pedig 136 millió forint.

Két rendszerváltás Magyarországon – könyvbemutató Budapesten

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. április 29. 16:56

Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára mutatta be Budapesten, a Földesi Margit és Szerencsés Károly történészek által szerkesztett „Két rendszerváltás Magyarországon” címet viselő kötetet, amely Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum szakmai támogatásával készült.