Közigazgatási Államtitkárság

dr. Latorcai Csaba

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

Rajtunk áll, tanulunk-e a múltból

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 28. 8:01

Rajtunk áll, tanulunk-e a múltból, erőt merítünk-e a 20. század diktatúráit megszenvedők áldozatvállalásából és az embermentők példájából - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára hétfőn, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján tartott budapesti megemlékezésen, a Holokauszt Dokumentációs Központban.

Megújult épületbe költözött a Csongrád Megyei Levéltár

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 22. 15:07

Jelentős kormányzati finanszírozásból új épületet kapott Szegeden a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára. Az átadási ünnepségen részt vett és beszédet mondott Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára, aki tolmácsolta a tárca vezetőjének, Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úrnak üdvözlő szavait is, amelyben a tárca vezetője méltatta a levéltárak történelmi, történeti és identitásformáló erejét és jelentőségét.

Keleti Ágnes is köszöntötte a diákolimpia legsikeresebb iskoláit és testnevelőit

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. január 22. 12:41

Négy kategóriában 20 pedagógust és 18 iskolát jutalmazott a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szerdán a diákolimpia 2018-19-es idényének eredményességi díjátadóján, amelynek díszvendége a legidősebb élő olimpiai bajnok, az ötszörös aranyérmes tornász, a 99 éves Keleti Ágnes volt.

Szigetvár a vitézség szimbóluma

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. december 4. 12:30

"Szigetvár a vitézség szimbóluma", a baranyai város egyre nagyobb szerepet fog játszani a magyar nemzeti identitásképzésben - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közigazgatási államtitkára szerdán Budapesten, az I. Szulejmán szultán Szigetvár melletti sírkomplexumának, zarándokvárosának régészeti feltárásának befejezéséről az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjában rendezett konferencián.

Emlékezés a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabokra és kényszermunkásokra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 25. 11:30

A XX. század két legpusztítóbb diktatúrája egyformán volt ember- és istenellenes. E diktatúrák túlélői megtapasztalták, hogy a legembertelenebb tettekre is képesek azok, akik istentelen világot akarnak teremteni. Ma mégis azt látjuk, hogy egyes nyugati és hazai, magukat felelősnek és haladónak nevező politikusok, kettős mércét alkalmazva, szemérmetlen módon tesznek különbséget diktatúra és diktatúra között – mutatott rá beszédében Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a közigazgatási államtitkára, a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága által rendezett konferencián a Parlament Felsőházi Termében, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján.

Pénzverés Nyugat-Magyarországon a középkorban – könyvbemutató Győrben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 15. 13:01

Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára mutatta be Győrben azt a legújabb pénztörténeti kötetet, amely a”Pankart és csopce” címet viseli és a XIV. század végétől, a XVII. század elejéig tartó időszak, Nyugat-Magyarországi pénzverési és pénzforgalmi históriáját foglalja össze.

A közgyűjtemények webarchiválási feladatairól tanácskoznak az OSZK-ban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 14. 12:09

A közgyűjtemények webarchiválási feladatairól tanácskoznak az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) csütörtökön Budapesten.

A múltból táplálkozunk, a jelenben élünk, a jövőt építjük – Jászkun konferencia Kunszentmártonban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 6. 11:17

A kormány legfőbb nemzetpolitikai célkitűzése az előttünk álló években az identitás megerősítése, a magyar családok támogatása és a versenyképesség növelése itt a Kárpát-medencében – mondta Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára köszöntőjében a 300 esztendős újratelepítését ünneplő Kunszentmártonban megrendezett „Jászkunság kutatása – 2019” című tudományos konferencián.

Közösségi házat adott át Dr. Latorcai Csaba a Nógrád megyei Ságújfalun

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2019. november 3. 14:15

A magyar falu olyan érték, amely nélkül elképzelhetetlen Magyarország jövője – mondta Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára, a Nógrád megyei Ságújfalun, ahol a helyi Római Katolikus Plébánia felújított közösségi házát adta át. A rekonstrukció a Magyar Falu Program keretében, 13,6 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg.