Közigazgatási Államtitkárság

dr. Latorcai Csaba

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási Államtitkárság

Vezető hírek

Jelentős egészségügyi és kulturális támogatás a kistelepüléseknek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 23. 17:10

Dr. Danku Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára ma tájékoztató előadást tartott a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetségének, Zalakaroson megrendezett kétnapos őszi közgyűlésén. A helyettes államtitkár beszédében bemutatta a tárca által 2020-ban a kistelepülési önkormányzatok számára pályázati formában nyújtott támogatásokat, különös tekintettel az üres háziorvosi és fogorvosi praxisok, valamint a kultúra, a közművelődés területén elérhető pályázati lehetőségekre.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban talált otthonra, Huszár Károly volt miniszterelnök hagyatéka

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 21. 17:48

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntötte a Petőfi Irodalmi Múzeum legújabb kiállítását, amely az „Édes Anna/Kosztolányi/Trianon 100” címet viseli. Az esemény keretén belül került sor Huszár Károly volt miniszterelnök hagyatékának a Múzeum részére történt átadására.

Megújult a Békés megyei Kondoros határában álló Jézus Szíve kápolna

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 19. 15:30

Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára részvételével adták át a Kondoros határában található és az önkormányzat tulajdonában lévő Batthyány-Geist Vadászkastély kertjében 1903-ban épült és idén felújított Jézus Szíve kápolnát.

A „Településem Európában, Európa a településemen” című konferenciát köszöntötte Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. szeptember 9. 14:30

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára köszöntötte a Habsburg Ottó Alapítvány által szervezett „Településem Európában, Európa a településemen” című konferencia résztvevőit.

Több mint kétmilliárd forintból megújult a váci ferences kolostor

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. augusztus 25. 15:17

Több mint kétmilliárd forintból megújult a váci ferences kolostor, amelyben megkezdi működését a Piarista Kilátó Központ - mondta kedden Vácon az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára. Az egyházi intézmény célja a sajátos nevelési igényű, illetve a fogyatékossággal élő fiatalok pályaorientációjának és elhelyezkedésének támogatása.

Dr. Latorcai Csaba átadta a megújult Kondorosi Csárda Múzeumot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. július 15. 12:00

Történeti örökségünkre, műemlékeinkre nemcsak épített emlékekként kell tekintenünk, hanem kultúránk komplex továbbörökítőjeként is – mondta ünnepi beszédében Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a felújított Kondorosi Csárda Múzeum átadási ünnepségén. Az 1740 körül épült, majd 1784-ben újjáépült, s most a XXI. század harmadik évtizedének küszöbén megújult Kondorosi Csárda népszerű volt egykor a betyárok körében, gyakran megfordult itt Rózsa Sándor is.

Nemzeti Összetartozás Egerágon – Trianonról emlékezett meg Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. június 3. 18:00

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Baranya megyei Egerágon, a Nemzeti Összetartozás Napjának előestéjén avatott emléktáblát és mondott beszédet a trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezve.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Szerencsen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. február 26. 14:00

A kommunizmus áldozataira emlékeztek szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencs vasútállomásánál lévő, a málenkij robotra elhurcoltak 2014-ben felavatott emlékművénél.

Rockopera az 56-os halálraítélt Tóth Ilona emlékére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. február 26. 12:09

Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára megemlékező beszédet mondott a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján, Tóth Ilona, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverését követően halálraítélt szigorló orvos emlékére készült „Őrizd a lángot!” című rockopera bemutatóján a Stefánia Palotában.