Magyarország nagyra értékeli Cornstein nagykövet úr elkötelezettségét a magyar-amerikai kapcsolatok erősítése iránt – hangsúlyozta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével folytatott csütörtöki megbeszélésén.

David B. Cornstein kiemelte, az utóbbi időben látványosan élénkültek a két ország közötti kapcsolatok. Örömmel konstatálta, hogy a kapcsolatépítés a közeljövőben a legmagasabb szinten folytatódik.

A találkozón az emberi erőforrások minisztere és az amerikai nagykövet áttekintették a két ország egészségügyi együttműködését és az azokban rejlő további lehetőségeket, különös tekintettel a gyógyszeripari területre. Kásler Miklós röviden bemutatta az új egészségkultúra programját, amely a tudatos betegségmegelőzést állítja középpontba.

Kép letöltéseFotó: Bartos Gyula

A miniszter rámutatott, hazánk a továbbiakban is kész aktív szerepet vállalni a Fulbright Alapítvány támogatásában. Az amerikai nagykövet üdvözölte a magyar hozzájárulást, jelezve, a program jelentős fontossággal bír mindkét ország számára.

A tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy keresni fogják az együttműködés új lehetőségeit, egyebek mellett a sport különböző területein.

(EMMI)