Az emberi erőforrások minisztere a világörökségi kezelési tervről, a világörökségi komplex hatásvizsgálati dokumentációról és a világörökségi várományos helyszínekről szóló 315/2011. (XII. 27.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése szerint közzéteszi a Városteampannon Kft., mint vállalkozó által elkészített alábbi dokumentumokat, amelyeket a vállalkozó a világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény, valamint a fentebb hivatkozott kormányrendelet alapján a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ megbízásából készített el:

1. a „Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi terület” világörökségi kezelési tervének tervezetét - véleményezésre, és
2. a „Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi terület” megalapozó dokumentációját a világörökségi kezelési tervhez c. dokumentumot - tájékoztatásul.

A véleményezők körét és a véleményezési eljárások lefolytatását a fentebb hivatkozott kormányrendelet 4. és 5. §-a szabályozza.

A véleményezés megtételének módja: a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központnak az alábbi e-mail címre megküldve, írásban lehetséges. Kizárólag az 1. pontban jelzett kezelési terv tervezete véleményezendő, a megalapozó dokumentáció nem.

E-mail cím: [[[ZLwUwNJL9JMiMmEVkma2V0NUBmb3JzdGVya296cG9udC5odQ==]]]

A vélemény megküldésekor az e-mailben a „tárgy”-nál feltétlenül szükséges feltüntetni a „Tokaj-hegyalja” hivatkozást.

A véleményezés határideje: az elektronikus kormányzati portálon való közzé tételtől számított 15 nap, vagyis 2014. július 15-e.


Az 1. és 2. dokumentum az alábbi linken érhető el:
1. a „Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi terület” világörökségi kezelési tervének tervezete (pdf, 102 MB)
2. a „Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj világörökségi terület” megalapozó dokumentációját a világörökségi kezelési tervhez:
I. kötet (pdf, 101 MB)
II. kötet (pdf 14,3 MB)
III. kötet (pdf 274 KB)

(EMMI)