Négy díjjal tértek haza a magyar diákok az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiáról, amit az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szerveztek meg. A versenyen 76 ország tanulói vettek részt.

Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet szerzett. Botlik Bence, az ELTE Apáczai Csere János Gimnáziumból ezüstérmes lett. Arany Eszter, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és Czakó Áron, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulója bronzérmet nyert.

Az EMMI gratulál a tanulóknak, amiért ilyen kimagasló teljesítménnyel képviselték Magyarországot. Sajgó Mátyás, Botlik Bence, Arany Eszter és Czakó Áron eredményei nemcsak korosztályuk, hanem az összes diák számára példaértékű. További büszkeségre ad okot, hogy a versenyen ismét a magyar csapat vezetőjét, Magyarfalvi Gábor, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Kémiai Intézetének adjunktusa választották a nemzetközi intézőbizottság elnökének.

Az ilyen sikerek is bizonyítják a kormány azon törekvését, hogy az ország gazdasági erősödésével egyre többet tud oktatásra fordítani.

(EMMI)