Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Bölcsődét adtak át a szabolcsi Balkányban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 15. 15:56

Uniós és hazai forrásból, 332 millió forintos beruházással épült bölcsőde a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban, az intézményt az Emberi Erőfrrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára adta át a szabolcsi kisvárosban szerdán.

Dr. Latorcai Csaba átadta a megújult Kondorosi Csárda Múzeumot

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. július 15. 12:00

Történeti örökségünkre, műemlékeinkre nemcsak épített emlékekként kell tekintenünk, hanem kultúránk komplex továbbörökítőjeként is – mondta ünnepi beszédében Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a felújított Kondorosi Csárda Múzeum átadási ünnepségén. Az 1740 körül épült, majd 1784-ben újjáépült, s most a XXI. század harmadik évtizedének küszöbén megújult Kondorosi Csárda népszerű volt egykor a betyárok körében, gyakran megfordult itt Rózsa Sándor is.

Idén ősszel 491 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 15. 10:23

Az Országgyűlés 2020. július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, így 2020 szeptemberében az erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben elkezdheti működését az iskolaőri hálózat. A törvényjavaslat parlamenti vitája során abban minden párt egyetértett, hogy nincs helye az iskolában semmiféle erőszaknak, sem a diákok között, sem a pedagógusok és a diákok között nem tűrhető ennek semmilyen formája.

Idén is kiosztották a Kincses Kultúróvoda díjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. július 14. 9:35

Idén is kiosztották a Kincses Kultúróvoda díjakat. Fülöp Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn ellátogatott a pályázat békéscsabai nyertes óvodájába.

Július végéig lehet jelölni a Nők Magyarországért-díjra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. július 14. 9:31

Meghosszabbították a jelölés határidejét, így július végéig lehet leadni a jelöléseket a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni - közölte Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

A kormány várja az egészségügyben dolgozók véleményét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. július 14. 9:29

A koronavírus-járvány, a pandémia több olyan lépés meghozatalára kényszerítette az egészségügyi ellátást, amelyek felhívták a figyelmet az egészségügyi rendszerünk sérülékeny pontjaira.

Nevelőszülőket lehet jelölni a Szent Anna-díjra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. július 13. 11:42

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma tavaly alapította meg a Szent Anna Díjat, amelyet azok a nevelőszülők kapnak, akik kiemelkedően, magas színvonalon végzik munkájukat. munkájukat. A Szent Anna díjból évente hat adományozható, külön jutalmazzák azokat a nevelőszülőket, akik fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, vagy fogyatékossággal élő fiatal felnőttet látnak el.

Remélhetőleg hagyományosan lehet elkezdeni az új tanévet

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. július 13. 11:11

Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hét év alatt 14,5 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett Tatára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2020. július 10. 15:02

A most záruló európai uniós fejlesztési ciklusban Tatára összesítve 14,5 milliárd forintnyi uniós forrás és állami önerő érkezett beruházásokra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Tatán, a Szivárvány óvoda energetikai korszerűsítésének átadásán.

Minden humán terület többletforrást kap jövőre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2020. július 10. 11:11

Minden humán terület kap többletforrásokat az idei évhez képest a 2021-es költségvetésben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten tartott sajtótájékoztatóján pénteken.