Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A fiatalok nyelvtanulásának ösztönzése volt napirenden az uniós oktatási találkozón is

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. május 22. 17:34

Az Európai Unió Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanácsa május 22-én tartotta első ülésnapját Brüsszelben. Magyarországot Prof. Dr. Bódis József államtitkár képviselte az eseményen. A tanácskozáson Európa oktatási vezetői megállapították, hogy szükséges további átfogó lépéseket tenni a fiatalok nyelvtudásának fejlesztése érdekében.

Január elején életbe lép a négygyermekes anyák szja-mentessége

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2019. május 22. 16:34

Jövő januárban életbe lép a négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Orvostudományi, oktatási és sportügyi megállapodásokat kötött Kásler Miklós tokiói látogatásán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 22. 13:56

Orvostudományi, oktatási és sportügyi együttműködési megállapodásokat kötött Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere háromnapos tokiói munkalátogatásán. Erről a miniszter számolt be szerdán telefonon az MTI-nek.

Új módszerekre van szükség a felsőoktatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2019. május 21. 16:34

Új módszerekre, például projektpedagógiára van szükség a 21. századi felsőoktatásban - vélekedett a területért felelős helyettes államtitkár az Óbudai Egyetemen tartott konferencián kedden.

A tájékozatlanság komoly akadálya a rák korai felismerésének

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 21. 16:20

A tájékozatlanság még mindig jelentős akadálya a daganatos megbetegedések korai felismerésének – állapította meg az az európai felmérés, amelynek eredményeit az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) rendezett Korai Diagnózis Konferencián hoztak nyilvánosságra.

A régió kiemelkedő szereplőjévé válik Magyarország a nemzetközi rákkutatásban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 21. 9:52

A korábbinál szélesebb körű nemzetközi együttműködésre nyílik lehetősége Magyarországnak azzal, hogy Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter kezdeményezésére csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet Nemzetközi Rákkutatási Ügynökségéhez (IARC). Hazánk már eddig is élen járt a kelet-közép-európai régióban a rákregiszter, az epidemiológia, a szűrés és a kutatás területén, a jövőben azonban olyan tudományos projektek indulhatnak, amelyek az IARC adatbázisát és infrastruktúráját kihasználva nagymértékben segíthetik a magyar onkológusok, kutatók munkáját, valamint a nemzeti népegészségügyi program egyik fő célkitűzését: a daganatos megbetegedések megelőzését.

Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása - 2019. évi tematikus egyedi támogatási rendszer

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. május 20. 15:45

Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény 44. § 7. pontja szerint előadó-művészeti szervezetnek minősülő szervezetek 2019. május 20. napjától a tematikus egyedi támogatási rendszer keretében 22 újabb kategóriában nyújthatnak be támogatási igénylést az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül.

A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. május 20. 13:50

A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.

Új helyettes államtitkár az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságán

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 17. 11:54

2019. május 15-től Szigeti Szabolcs az egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár.

Az Egészséges Budapest Program fejlesztései jó ütemben haladnak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2019. május 16. 17:15

Az Egészséges Budapest Program (EBP) fejlesztései szisztematikusan, tempósan, megfelelő ütemben haladnak. Az emberi erőforrások minisztere csütörtökön a Szent János Kórház új szakrendelőjének Kútvölgyi úti telephelyén beszélt erről.