Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Mindenki jól jár a gazdasági és szociális szempontok összekapcsolásával

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2020. január 17. 13:12

Az egész társadalom jól jár azzal, ha sikerül a gazdaság és a szociális biztonság szempontjait összekapcsolni - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Az Index újabb álhírt gyártott, ezúttal a NAT-ról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 17. 10:32

Az Index mai cikke a baloldali média újabb álhírgyártásának ékes példája. A kormány a Nemzeti Alaptanterv (NAT) átfogó módosításáról döntött, amiről legkésőbb a jövő héten a nyilvánosságot is tájékoztatjuk.

Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 16. 8:01

A kormány számára kiemelten fontos terület az egészségügy, a kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése és az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett. Ezért ma került sor a folytatólagos sztrájktárgyalások ez évi első fordulójára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek – a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ), mint főtárgyaló, valamint a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) – között. A megbeszélésen részt vettek az egészségügyi ágazat reprezentatív szakszervezeteinek stratégiai partnereként a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, és a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselői is.

Pályázat „Kincses Kultúróvoda 2020” címre

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 12:52

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiemelt célja, hogy az óvodai és kulturális területen meglévő értékek elismerése, és az óvodai, valamint a kulturális intézményrendszer együttműködését erősítse. Ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális és köznevelési ágazata ötödik alkalommal hirdeti meg a „Kincses Kultúróvoda” pályázatot az óvodák részére.

Megjelent az Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím pályázat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 11:15

Közös felelősségünk, hogy a köznevelési intézmények munkája révén mind több fiatal váljon a környezet és az egészség megóvására elkötelezett felnőtté. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázat célja azon intézmények elismerése Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címmel, amelyek a fenntarthatóságra nevelést kiemelt céljuknak tekintik, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a fenntarthatóság elvei a jövő nemzedékek számára a mindennapok természetes részévé váljanak.

EMMI eddig is nyitott volt és ezután is nyitott a párbeszédre a Magyar Orvosi Kamarával - reagálás a MOK közleményére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 9:18

Az egészségügy finanszírozása, az ágazatban dolgozók anyagi elismerése annál sokkal felelősségteljesebb feladat, minthogy egyesek licitversennyé silányítsák.

Kisfaludy László az EMMI új helyettes államtitkára

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 9:15

2020. január 15-től Kisfaludy László az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára. Mint ismeretes, a korábbi helyettes államtitkár, Dr. Maruzsa Zoltán 2019. szeptember 1-jétől államtitkárként irányítja az ágazatot.

Idén is jár a kormányzati támogatás fiataloknak a jogosítvány megszerzéséhez

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 15. 9:02

Idén is segítséget kapnak a 20 év alatti fiatalok a jogosítványukhoz megszerzéséhez. Az intézkedés a fiatalok önálló életkezdését és munkavállalását segíti.

Ismét Budapestre figyelt a cirkuszi világ

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 15:34

Budapest a nemzetközi cirkuszi világ figyelmének középpontjába került - értékelte a hétfő este zárult XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál sikerét a kultúráért felelős államtitkár, emlékeztetve arra is, hogy szeptembertől egy magyar diákokból álló artistaosztály indul Pekingben, magyar állami támogatással.

Pluszforráshoz juthatnak az iskolaorvosok

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. január 14. 8:53

A tervek szerint pluszforrást biztosítana a kormány az iskolaorvosok számára - mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedd reggel az M1 aktuális csatornán.