Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az egészségügyi humán erőforrás és a gyógyszerpolitika aktuális kérdéseiről tárgyaltak a V4-ek képviselői

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 14:28

A Visegrádi Együttműködés soros cseh elnöksége keretében kedden Prágában tartották az egészségügyi miniszterek találkozóját. Az eseményen hazánkat Prof. Dr. Horváth lldikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára képviselte. A tárgyalás napirendjén az egészségügyi humán erőforrással és a gyógyszerpolitikával kapcsolatos, illetve a V4 országok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködésének további erősítésével kapcsolatos kérdések szerepeltek.

Átlagosan 36 százalékkal nő a szociális intézmények támogatása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 13:13

Jövőre átlagosan 36 százalékkal emelkedik az önkormányzati, civil és egyházi fenntartású szociális intézmények normatív támogatása - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Biatorbágyon újságíróknak.

Határozott fellépés a kuruzslók, „áldoktorok” ellen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 12:39

A kormány elkötelezett abban, hogy a magyar emberek a lehető legjobb egészségügyi szolgáltatásban részesülhessenek, ezért a betegek védelme érdekében fellép a gyógyulni vágyókat megtévesztő, sok esetben haszonleső „áldoktorok”ellen. A kuruzslók tevékenységének visszaszorítását célozza az a törvényjavaslat is, amelyet kedden nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országgyűlésnek.

Ma már más képet mutatnak az iskolák, mint tíz éve

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 13. 12:03

Ma már egészen más képet mutatnak az iskolák, mint nyolc-tíz éve, szinte rájuk sem lehet ismerni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a közoktatásban 2010 óta megvalósult fejlesztésekre, innovációkra utalva szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Januártól jön a nagyszülői gyed

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 10:43

Több, a családok védelmével összefüggő törvény technikai módosítását terjesztette az Országgyűlés elé az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A 2020 januártól életbe lépő nagyszülői gyedben részesülők számára a Munka Törvénykönyvének módosításával megteremtjük a munkavállalók védelmét.

Kihirdették az idei járásszékhely múzeumok szakmai támogatásáról szóló pályázat eredményét

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 9:53

Idén is 136 millió forintra pályázhattak a járásszékhely települési önkormányzatok az általuk fenntartott muzeális intézmények szakmai fejlesztésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának Járásszékhely múzeumok szakmai támogatása programjában.

Megszületett a döntés a 2019. évi Kubinyi Ágoston Program nyerteseiről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2019. november 13. 9:50

Idén is 370 millió forintra pályázhattak önkormányzatok az általuk fenntartott muzeális intézmények szakmai fejlesztésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kubinyi Ágoston Programjában.

Nőtt az időskori biztonság Magyarországon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2019. november 12. 16:00

Csökkent a nélkülözésnek kitett idős emberek aránya Magyarországon - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

A szociális munka iránti igény egyidős az emberrel

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 12. 14:41

Az Országgyűlés alelnöke szerint a társadalmi szolidaritás eszméje és a szociális munka iránti igény egyidős az emberrel. Latorcai János a szociális munka napja alkalmából kedden a Parlamentben köszöntötte az ágazatban dolgozókat és köszönetet mondott tevékenységükért. Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy a szociális munkához folyamatos erőfeszítésekre van szükség.

Nincsenek meg a sztrájk jogszabályi feltételei

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. november 12. 9:45

A kormány eddig is nyitott volt, ezután is nyitott minden a szociális dolgozókat érintő tárgyalásra.