Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Júliustól tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. február 24. 15:28

Júliustól tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.

Az ápolói szolgálat a teljes magyar nemzet szempontjából kulcsfontosságú

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. február 24. 14:26

Nemcsak az egészségügy, hanem a teljes magyar nemzet szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte az ápolói szolgálatot az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár a magyar ápolók napja alkalmából tartott központi ünnepségen hétfőn, Budapesten.

Csukás István írót az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. február 24. 14:08

Életének 84-ik évében elhunyt Csukás István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar költő, író, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja.

A keresztény közösségek társadalomformáló erejére és jelentőségére hívta fel a figyelmet Dr. Latorcai Csaba

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Közigazgatási Államtitkárság, 2020. február 22. 8:00

Családjaink és értékteremtő, értékőrző, keresztény/keresztyén hitünket megerősíteni hivatott közösségeink – közöttük a Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület – meghatározó szereppel bírnak Magyarország szellemi, lelki, morális megújításában, amely nélkül nincs tartós anyagi gyarapodás és jólét – emelte ki köszöntőjében Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára a Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület alapításának 30. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

Szabó Tünde megtiszteltetésnek tartja jelölését a LEN vezetésébe

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, 2020. február 21. 14:59

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) jelöltjeként május közepétől a büró tagja vagy alelnök is lehet a vizes sportokat tömörítő európai szervezetben, a LEN-ben.

Gyermekközpontú és hazafias szemléletű a megújult Nemzeti alaptanterv

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. február 21. 12:34

A megújult Nemzeti alaptanterv (Nat) egyszerre 21. századi, gyermekközpontú és hazafias szemléletű dokumentum - mondta Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten. A miniszter bejelentette, hogy elkészültek és az Oktatási Hivatal honlapján elérhetők a módosított Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó kerettantervek.

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított koraszülött osztályát

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. február 21. 12:22

Átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított koraszülött osztályát. A családbarát szülészetek kialakítására kiírt pályázaton 366,4 millió forintot nyert el az intézmény erre a célra.

Rangos lengyel kitüntetést kapott Novák Katalin

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, 2020. február 20. 7:54

Andrzej Duda lengyel államfő a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjével tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát "a lengyel-magyar kapcsolatok mélyítéséért tett elévülhetetlen érdemeiért". A kitüntetést szerdán Marlena Malag munka-, családügyi és szociálpolitikai miniszter adta át a budapesti lengyel nagykövetségen.

14 százalékkal nő a szociális szférában dolgozók fizetése

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2020. február 19. 16:37

Tizennégy százalékkal nő január elsejei hatállyal a szociális szférában dolgozók fizetése - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Köszönet és megbecsülés az ápolóknak!

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2020. február 19. 16:16

Az ápolók odaadó, fáradságos munkájukkal minden nap mások felépülését, gyógyulását szolgálják. A Kormány elkötelezett abban, hogy az egészségügyi szakdolgozók munkáját elismerje, ezért kiszámíthatóbb megélhetési és előmeneteli lehetőségeket igyekszik biztosítani számukra. Az egészségügyi szakdolgozók anyagi megbecsülése érdekében soha ilyen jelentős lépések még nem történtek, mint a nemzeti kormány alatt.