Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

Palkovics László

felsőoktatásért felelős államtitkár

Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

Testületi szervek

Videók

Lezárult a képzési és kimeneti követelmények áttekintésének első szakasza

Lezárult a képzési és kimeneti követelmények áttekintésének első szakasza2016. január 28.

Lezárult a felsőoktatási szakok képzési és kimeneti követelményei (kkk) áttekintésének első szakasza, a vonatkozó miniszteri rendeletet várhatóan tavasszal adják ki - közölte Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa budapesti sajtótájékoztatón.

Jövőre emelkedhet az adjunktusok és a tanársegédek bére

Jövőre emelkedhet az adjunktusok és a tanársegédek bére2015. október 7.

Januártól az adjunktusok bére 32 százalékkal, a tanársegédeké 25 százalékkal növekedhet - jelentette be Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Elkészült a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság az intézmények átalakítási javaslataival

Elkészült a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság az intézmények átalakítási javaslataival2015. szeptember 1.

Megszületett a javaslat az állami felsőoktatási intézmények átalakulásáról. A változtatás célja strukturáltabb, hatékonyabban működő, Magyarország térszerkezetéhez jobban igazodó, koncentrált képzési profillal rendelkező intézményrendszer létrehozása.
Jelentősen átalakulhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem

Jelentősen átalakulhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem2015. július 30.

Jelentősen átalakulhat a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
Mintegy 72 ezren kerültek a felsőoktatásba

Mintegy 72 ezren kerültek a felsőoktatásba2015. július 24.

A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül mintegy 72 ezren nyertek felvételt, ez lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal - közölte Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára.
Nyolc gyakorlóiskolánál lesz változás szeptembertől

Nyolc gyakorlóiskolánál lesz változás szeptembertől2015. június 2.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma áttekintette a gyakorlóiskolák átszervezésének lehetőségét, és három esetben összevonás, ötben pedig fenntartóváltás várható szeptembertől - mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatón.
A jövő héten lesz nyilvános a felsőoktatási törvényt módosító javaslat

A jövő héten lesz nyilvános a felsőoktatási törvényt módosító javaslat2015. május 8.

Az egyetemen kívül létrehozzák új intézményi kategóriaként az alkalmazott tudományok egyetemét, lesznek közösségi képzőközpontok, megjelenik a hallgatók kompetenciamérése és bevezetik a mesteroktató kategóriát - a többi között ezt tartalmazza a nemzeti felsőoktatási törvény jövő héten nyilvánossá váló módosító javaslata.
Megmarad a nemzetközi tanulmányok és a kommunikáció szak

Megmarad a nemzetközi tanulmányok és a kommunikáció szak2015. április 21.

Megmarad a nemzetközi tanulmányok és a kommunikáció szak a jövőben is - jelentette be Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatási államtitkára a Felsőoktatási Kerekasztal keddi budapesti ülése után.
Több mint 105 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe

Több mint 105 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe2015. április 2.

Több mint 105 ezer diák adott be jelentkezést a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, ez nagyjából megegyezik az előző esztendő adatával – közölte Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana

Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana2014. december 16.

Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana a 2015/2016-os tanévben és a nyolcszázat közelíti azon hallgatók száma, akiket ebben a képzési formában fogadni tudnak - mondta Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
A kormány célja a teljesítményelvű felsőoktatás kialakítása

A kormány célja a teljesítményelvű felsőoktatás kialakítása2014. október 21.

A Felsőoktatási Kerekasztal megvitatta a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” címmel elkészült új felsőoktatási koncepciót. A következő 15 évre vonatkozó iránymutatás kijelöli azokat a célkitűzéseket és feladatokat, amelyek a teljesítményelvű hazai felsőoktatás kialakítása érdekében szükségesek. A koncepcióról Palkovics László államtitkár beszélt a kormany.hu-nak.
A duális képzésről egyeztettek a felsőoktatás képviselői

A duális képzésről egyeztettek a felsőoktatás képviselői2014. október 1.

Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár kezdeményezésére megtartották a Duális Képzési Tanács megalakulását előkészítő egyeztetést.
A valós gazdasági és társadalmi igényeket kell megjeleníteni a felsőoktatásban

A valós gazdasági és társadalmi igényeket kell megjeleníteni a felsőoktatásban2014. szeptember 18.

Tovább kell erősítenünk a műszaki, a természettudományos, a gazdasági és az agrár képzéseket: a vállalatoknak, egyetemeknek és a kutatóintézeteknek össze kell fogniuk az irányok és a fejlesztési területek meghatározásában – hangsúlyozta dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a Budapest Márka díj átadásán, ahol a Modulo buszcsalád hibrid hajtású prototípusát is bemutatták.
Nagyobb hangsúlyt kap a jövőben az agrár-felsőoktatás

Nagyobb hangsúlyt kap a jövőben az agrár-felsőoktatás2014. augusztus 25.

Nagyobb hangsúlyt kap a jövőben az agrár-felsőoktatás, amely az eddigieknél fokozottabban igazodik a reálgazdaság igényeihez - jelentette ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke hétfőn Budapesten, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkárával közösen tartott sajtótájékoztatón.
A kancellári rendszer egységes gazdálkodást fog biztosítani

A kancellári rendszer egységes gazdálkodást fog biztosítani 2014. augusztus 1.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár hangsúlyozta: az Állami Számvevőszék vizsgálata is rávilágított arra, hogy szükség van a felsőoktatási intézmények gazdálkodásának egységesítésére.
Mintegy 74 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba

Mintegy 74 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba2014. július 25.

A felsőoktatásba jelentkező több mint 106 ezer diák közül mintegy 74 ezren nyertek felvételt - közölte Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón.