A Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága Munkaerő Szakképzési munkacsoportjával (NVMT) tanácskozott Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár.

A tanácskozás egyike volt azon megbeszéléseknek, melyek célja, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal által is tárgyalt „Fokozatváltás a felsőoktatásban” című felsőoktatás-fejlesztési koncepció széles társadalmi egyeztetést követően kerüljön ismét a kormány elé elfogadásra. A vállalatvezetők egyetértettek a fejlesztési koncepció irányvonalával, kifejtették, hogy tartós gazdasági növekedés, csak kiváló minőségű felsőoktatási és szakképzési rendszer mellett biztosítható.

A magyar felsőoktatás elkövetkező 15 évét meghatározó fejlesztési koncepcióról, valamint a szakképzési rendszer átalakításáról és a gyakorlatigényes alapképzési szakok keretében szervezett szakmai gyakorlatokról folytatott eszmecserét Palkovics László államtitkár és az NVMT Munkaerő Szakképzési munkacsoportja. A találkozón az NVMT részéről képviseltette magát az Egis, az Ericsson Magyarország, az Erste Bank, a General Electric, a Knorr Bremse, a Mercedes, a National Instruments Hungary, a PriceWaterhouseCoopers Magyarország és a Richter Gedeon.

(Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság)