2015. november 19-20. között Magyarországra látogatott Tamar Sanikidze, Grúzia oktatási és tudományos minisztere és Nino Chelidze, a grúziai Nemzetközi Oktatási Centrum igazgatója. A delegáció tagjait, valamint az őket kísérő Zaza Kandelaki grúziai nagykövetet 2015. november 19-én fogadta Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár.

A találkozó során a delegáció elsősorban a Bologna rendszerre való áttérés magyar tapasztalatairól, a felsőoktatási akkreditációról és minőségbiztosítási folyamatokról, finanszírozási kérdésekről valamint a Fokozatváltás a felsőoktatásban című stratégia megvalósításának első eredményeiről tájékozódott.

Palkovics államtitkár úr vázolta az intézményi akkreditáció folyamatát, az intézményi irányítás új elemeit - mint amilyen a kancellári tisztség -, és kitért a finanszírozási kérdésekre is (piaci források bevonása az intézmények finanszírozásába, oktatói bérrendezés, Diákhitel program).

Sanikidze miniszter asszony és Chelidze igazgató asszony elmondták, hogy Grúzia felsőoktatása fontos változások küszöbén áll, melyek kapcsán a magyar tapasztalatok mindenképpen hasznosak lesznek, valamint jelezték, hogy szívesen fogadják magyar felsőoktatási szakemberek tanácsait, akár helyszíni látogatások során is.

(EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság)