A Kármán Tódor-díjat az idei évben december 23-án adta át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megbízásából Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár.

Kép letöltéseFotó: EMMIA Kármán Tódor-díj az emberi erőforrások minisztere által adományozható olyan állami elismerés, amelyet azon magánszemélyek vagy vállalkozások vehetnek át, akik a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében kiemelkedő tevékenységet végeztek.

A 2015. évi Kármán Tódor-díjat Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár dr. Lukács János egyetemi docensnek adta át.

Dr. Lukács János a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügyi és Számviteli Intézetének igazgatója, a hazai számviteli szakma, azon belül is a könyvvizsgálat kiemelkedő szereplője, aki fáradhatatlan elhivatottsággal dolgozik a számvitel és könyvvizsgálat fejlesztésén, és az ismeretek átadásán. Jelentős energiát fektetett abba, hogy a hazai cégek képviselői bekapcsolódjanak az oktatásba: ennek a folyamatnak fontos állomása volt 2015-ben a felsőoktatási rendszerben megjelenő duális képzési forma, amely lehetőséget adott a meglévő kapcsolatok szorosabbá és formálisabbá tételére. Az ő érdeme, hogy Magyarországon először mesterszinten, számvitel mesterszakon indulhatott duális képzés, együttműködésben a legnagyobb magyar könyvvizsgáló cégekkel.

(EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság)