Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

Palkovics László

felsőoktatásért felelős államtitkár

Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

Testületi szervek

Vezető hírek

Felsőoktatási fejlesztések: duális képzés

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság, 2019. január 23. 14:43

Az európai uniós és hazai forrásokból megvalósuló felsőoktatási fejlesztéseket 2019. január 15. és február 2. között hét helyszínen mutatják be.

A vidéki egyetemeknek népességmegtartó szerepük is van

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2018. december 10. 15:37

A vidéki egyetemeknek óriási szerepük van abban, hogy az értelmiség helyben tudjon maradni, ami azért fontos, mert nemzetközi felmérések is igazolják, hogy ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, egy fórumon.

Palkovics László: az önvezető járművekhez kapcsolódóan angol nyelvű mesterképzés indul a BME-n és az ELTE-n

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2018. február 8. 14:17

Az ipar igényeinek kielégítésére, a dinamikusan fejlődő technológiai trendekhez igazodva két angol nyelvű mesterképzés indul szeptemberben az önvezető járművekhez kapcsolódóan - jelentette be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Tájékoztató a 2016/2017. tanévi köztársasági ösztöndíjról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. április 19. 11:01

A nagy múltra visszatekintő köztársasági ösztöndíjat az oktatásért felelős miniszter adományozza egy tanév időtartamára (10 hónapra) a kiemelkedő tanulmányi eredményű, tudományos diákköri munkában illetve szakmai téren kimagasló munkát végző hallgatók részére, a hallgatók tevékenységének pénzbeli elismeréseként, elért eredményük fenntartásának támogatása céljából.

Palkovics László oktatási államtitkárként dolgozik tovább

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2016. február 6. 12:52

Palkovics László felsőoktatási államtitkár ezentúl oktatási államtitkár lesz, elődje, Czunyiné Bertalan Judit pedig a digitális tartalomfejlesztésért felel kormánybiztosként - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Az állami bürokrácia nem lehet gátja az ország versenyképességének

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2016. február 25. 17:33

Az állami bürokráciát csökkenteni kell, mert az állam nem lehet gátja a piaci fejlődésnek, az ország versenyképességének - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, a Joint Venture Szövetség (JVSZ) PÁR-BESZÉD - a reálgazdaság élénkítéséről és aktualitásairól című rendezvényén.

Hatalmas érdeklődés övezte az idei Educatio Kiállítást

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 3. 16:22

Minden eddiginél többen, 33 ezren látogattak el január 21-23. között a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb rendezvényére, a budapesti SYMA Csarnokba. Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás immár 16. alkalommal került megrendezésre, melynek vezérfonala a tudatos jövőtervezés volt.

A koszovói oktatási, tudományos és technológiai miniszterhelyettes látogatása Budapesten

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 1. 12:10

Hivatalos látogatásra érkezett Budapestre Anila Statovci-Demaj, a Koszovói Köztársaság oktatási, tudományos és technológiai miniszterhelyettese 2016. január 29-én. A miniszterhelyettes és Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár aláírták a 2016 és 2018 közötti időszakra szóló kétoldalú tudományos és oktatási megállapodást.

Lezárult a képzési és kimeneti követelmények áttekintésének első szakasza

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, 2016. január 28. 17:04

Lezárult a felsőoktatási szakok képzési és kimeneti követelményei (kkk) áttekintésének első szakasza, a vonatkozó miniszteri rendeletet várhatóan tavasszal adják ki - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.